En ucuz AOC Q27G4X 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! AOC Q27G4X 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 9.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Bütçesi G274QPF E2, Philips 27M2N5500 ya da AOC Q27G4X'e çıkmayanlar alabilir. Özellik olarak Lenovo bunlara denk (Hatta MSI'dan biraz daha iyi) ama kalite kontrolde çok sıkıntılı bir model. Birkaç defa değişim yapip sorunsuzunu bulmanız gerekebilir. Detaylı bilgi için bknz.:
Başka bir konuda @B1L0 modumuz öneri istemişti. Baktım bu segment için komple rehber olmuş ve herkes özelden/konudan bu segment için öneri istiyor bende. Bari ayrı konuda rehber olarak paylaşayım dedim. Kopyala yapiştır yapıyorum. İyi okumalar. ----- Modumuza özel içeriğimize geçelim: Edit: bu...
Aynılar. Kontrast, max. parlaklık, renk doğruluğu gibi bazı değerler üründen ürüne değişir. Yani aynı model sana ve bana gelende biraz farklılık olabilir. İkisi arasındaki fark bu sapma dahilinde. Ama illa bir cevap istiyorsanız Lenovo bir tık daha iyi.
Aynılar. Kontrast, max. parlaklık, renk doğruluğu gibi bazı değerler üründen ürüne değişir. Yani aynı model sana ve bana gelende biraz farklılık olabilir. İkisi arasındaki fark bu sapma dahilinde. Ama illa bir cevap istiyorsanız Lenovo bir tık daha iyi.
Hocam kusura bakmayın belki konu ile alakası yok ama bende 2K Va Panel monitör bakıyorum. Yalnız curved istemiyorum.
(Samsung Odyssey G65B i o yüzden eledim)
Yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam ayrıntılı cevapların için cok teşekkür ederim. Bende lenovo r25i30 var ancak 2k bir monitörü de deneyimlemek istiyorum o yüzden geciş yapacağım. Bendeki monitör çok kaliteli, cok begeniyorum o yuzden benimde gönlüm yine lenovodaydı içimi rahatlattınız diyebilirim. Son olarak 2k ve 1080p de arasında çok fark olur mu? Geçmeye değer mi sizce?
Hocam kusura bakmayın belki konu ile alakası yok ama bende 2K Va Panel monitör bakıyorum. Yalnız curved istemiyorum.
(Samsung Odyssey G65B i o yüzden eledim)
Yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam bende arıyorum bulamıyorum bir türlü. O yüzden bir bilene danışayım dedim. Yorumlarınızı okuyup Samsungu az kalsın alıyordum curved olduğunu sonradan gördüm. VA panel istememin sebebi İPS Paneli gidip canlı canlı baktım mağazalardan görüntü kalitesi hiç hoşuma gitmedi.
1 monitör sadece dikkatimi çekmişti canlılık,keskinlik vs gidip baktım VA panel. Şu an hali hazırda kullandığımda VA panel o yüzden macera aramak istemiyorum. Hz 180-240 olabilir.
Hocam ayrıntılı cevapların için cok teşekkür ederim. Bende lenovo r25i30 var ancak 2k bir monitörü de deneyimlemek istiyorum o yüzden geciş yapacağım. Bendeki monitör çok kaliteli, cok begeniyorum o yuzden benimde gönlüm line lenovodaydı içimi rahattiniz diyebilirim. Son olarak 2k ve 1080p de arasında çok fark olur mu? Geçmeye değer mi sizce?
Dünyalar bir fark beklemeyin. O fark 4K'da çok olur. 2K'ya geçerseniz 2.5 inç daha büyük ekrana rağmen %21 daha fazla PPI yani piksel yoğunluğu yani netlik elde edersiniz.
Kendi adıma konuşayım ilk defa 2K kullandığımda farkı pek hissetmemiştim yan yana koymadığımdan ama 2K'ya alıştıktan sonra 1080P bulanık geliyor.
Bütçesi G274QPF E2, Philips 27M2N5500 ya da AOC Q27G4X'e çıkmayanlar alabilir. Özellik olarak Lenovo bunlara denk (Hatta MSI'dan biraz daha iyi) ama kalite kontrolde çok sıkıntılı bir model. Birkaç defa değişim yapip sorunsuzunu bulmanız gerekebilir. Detaylı bilgi için bknz.:
Başka bir konuda @B1L0 modumuz öneri istemişti. Baktım bu segment için komple rehber olmuş ve herkes özelden/konudan bu segment için öneri istiyor bende. Bari ayrı konuda rehber olarak paylaşayım dedim. Kopyala yapiştır yapıyorum. İyi okumalar. ----- Modumuza özel içeriğimize geçelim: Edit: bu...
Üstadım, lenovada özellikle çok fazla ölü piksel şikayetleri görüyorum. Sormak istediğim şey şu. Bir iki tane ölü piksel çıktı ve köşelerde. Ürün fiyat performans olarak çok hoşumuza gitti ve Razı olup kabullendik diyelim. Bu ölü pikseller kanser hücresi gibi zamanla çoğalan bir şey midir? Özellikle bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Bu konuda bir bilgin , fikrin var ise bizi aydınlatabilir misin?
Hocam bende arıyorum bulamıyorum bir türlü. O yüzden bir bilene danışayım dedim. Yorumlarınızı okuyup Samsungu az kalsın alıyordum curved olduğunu sonradan gördüm. VA panel istememin sebebi İPS Paneli gidip canlı canlı baktım mağazalardan görüntü kalitesi hiç hoşuma gitmedi.
1 monitör sadece dikkatimi çekmişti canlılık,keskinlik vs gidip baktım VA panel. Şu an hali hazırda kullandığımda VA panel o yüzden macera aramak istemiyorum. Hz 180-240 olabilir.
O zaman vazgeçin derim. Gözünüzle nasıl bir ortamda hangi monitörü hangi içerikte gördünüz bilmiyorum. Bunların hepsinin devasa etkisi var. Zira IPS'lerin de görüntü kalitesi gayet iyidir.
Oynadığınız oyunlar neler? Uygulamalarda karanlık tema çok kullanıyor musunuz?
Üstadım, lenovada özellikle çok fazla ölü piksel şikayetleri görüyorum. Sormak istediğim şey şu. Bir iki tane ölü piksel çıktı ve köşelerde. Ürün fiyat performans olarak çok hoşumuza gitti ve Razı olup kabullendik diyelim. Bu ölü pikseller kanser hücresi gibi zamanla çoğalan bir şey midir? Özellikle bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Bu konuda bir bilgin , fikrin var ise bizi aydınlatabilir misin?
Ölü pikseller "yayılan" bir şey değildir. Yani bir tane var diye başka bir tane daha olmaz. Virüs değil bu Ama zaman geçtikçe "kullanıldığı için" yenileri oluşabilir.
Benim tercihim şu olurdu: Eğer ölü pikseller yakın ya da rahatsız edici bölgelerde değilse ışık sızması ve bulutlanma, kenarda kararmalar gibi diğer panel hatalarına bakarım. Bunlar iyi durumdaysa kabullenirdim. Özellikle bu modelde bunu uygulardım zira yeni gelende daha fazla sorun olma ihtimali düşük değil.
O zaman vazgeçin derim. Gözünüzle nasıl bir ortamda hangi monitörü hangi içerikte gördünüz bilmiyorum. Bunların hepsinin devasa etkisi var. Zira IPS'lerin de görüntü kalitesi gayet iyidir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ölü pikseller "yayılan" bir şey değildir. Yani bir tane var diye başka bir tane daha olmaz. Ama zaman geçtikçe "kullanıldığı için" oluşabilir.
Benim tercihim şu olurdu: Eğer ölü pikseller yakın ya da rahatsız edici bölgelerde değilse ışık sızması ve bulutlanma, kenarda kararmalar gibi diğer panel hatalarına bakarım. Bunlar iyi durumdaysa kabullenirdim. Özellikle bu modelde bunu uygulardım zira yeni gelende daha fazla sorun olma ihtimali düşük değil.
Bazı farklı konularda da bir tane ölü piksel çıktı diye değiştirin hocam o zamanla çoğalır tarzı yorumlar görmüştüm. Sizin bu konulardaki bilginizi önemsedigim için sormak istemiştim. Teşekkür ederim.
Kötü bir VA Battlefield gibi oyunlarda şu sorunu yaşatır:
Yuakrıda belirttiğim üzere istediğiniz özelliklerde iyi bir VA bilmiyorum. Bilmediğim olabilir bu arada ama o fiyattaki tüm VA'ları açıp hepsinin testini bulmaya uğraşıp tek tek okuyacak vaktim yok şu an maalesef
Bütçe söylerseniz IPS önerebilirim ama.