Lenovo XT85 Oyun İçin Alınır Mı?

Hazarcn

80+
Reaksiyon skoru
15

Arkadaşlar merhaba. Ben yurtta kalıyorum ve laptop kullanıyorum. Apex Legends oynayan biriyim ve aktif olarak xiaomi earbuds basic s kulaklığını kullanıyorum. Çok da memnunum fakat uzun süredir kullandığım için artık sorunlar yaşatmaya başladı. Bataryası öldü kutu artık sarj etmiyor, kesilmeler yaşanıyor, ses seviyesi bazen yükselmiyor gibi gibi sorunlar yaşıyorum ve artık değiştirmem gerektiğini düşünüyorum. Bu kulaklık hakkında hiç yorum göremedim ama mağazalarda çoğu kişi beğenmiş, beğenmeyen kişiler mikrofonu beğenmemiş. Mik benim için önemli değil.
Tecrübe etmiş birileri bu kulaklık hakkında bana yardımcı olabilir mi lütfen? veya rekabetçi oyunlar için önebileceğiniz kablosuz kulakiçi silikonlu olacak şekilde düşük gecikmeli (xiaomi earbudslarda düşük geçikme modu var onun gibi olabilir) önerdiğiniz kulaklık var mıdır?
Şimdiden teşekkürler. Max fiyat 800tl.

Araştırma sonrası lenovo xt85II veya Lenovo xt92 arasında kaldım. Kendi bilgilendirmelerinde xt92nin daha uzun kullanıma sahip olduğunu ama 60ms gecikme yaptığını öğrendim. xt85II daha kısa gidiyor ama sürücü çapı ve gecikme süresinin daha iyi olmasından xt85II almaya karar verdim. xt85II dediğine göre oyun modu ve 30ms gecikme süresi var. xt85 hakkında türkçe kaynak bulamadım ve geldiği zaman buraya tecrübelerimi paylaşacağım almak isteyen arkadaşlar için. 409tlye şimdi sipariş ettim.

3 günlük deneyimime dayanarak açıklamaya çalışacağım. Kulaklığın sesi boğuk geliyor, çok rahat da fark ediliyor. Boşta full seste elektriksel cızırtı sesi geliyor ama beni rahatsız etmiyor arada o ses gidiyor. Ses şiddeti iyi yüksek seslere ulaşabiliyor. Ben bu boğukluğu engellemek için dolby access satın aldım 42tlye oradan küçük ayarlar ile kulaklığın sesini kendimi tatmin edecek seviyeye getirdim. Tüm işlerde aynı ekolayzır ayarını kullanılıyorum. Yazı sonuna yaptığım ekolayzır ayarını paylaşacağım. Bende çok anlamam ama deneyip yanılarak hangi hzler neyi öne çıkarır bakarak böyle bir ayar çektim. Kulaklığın normal halinde gecikmeyi çok kolay hissedebiliyorsunuz ama game modeye aldığınızda ise o gecikme çok başarılı şekilde kapanıyor. Sitesinde game mode gecikmesi 30ms yazıyordu harbi iyi. Sarjı uzun gidiyor kutuyu 2.5 günde 1 kere şarj ettim ve 10-12 saat kulaklığı kullandım. Kulağıma güzel oturdu. Sol kulağımın içi yara olmasına rağmen kulağımı acıtmıyor. Enteresan bir kutu tasarımı var ve çok hafif bir kulaklık. Type-c ile sarj olması benim için avantaj oldu içinden de kablosu çıkıyor. Kulaklıkların kenarında sensörler var ve bu sensörlere dokunarak işlem yapabiliyorsunuz. Ben de daha çözemedim ama bildiğim kadarıyla tek dokunma durdur devam et, iki dokunma google asisten (pcde bir şey olmuyor), iki kulaklığa basılı tutarak da game mode ve müzik mode arasında geçiliyor. Modların sadece gecikme süresi değişik gibi. mikrofonu çok da iyi değil telefon görüşmelerinde anlaşılıyor ama oyun için kullanmanızı önermem. Fiyatına göre bence iyi bir kulaklık 400tlye aldım. Ayar çekerim derseniz alınır bence. Ben aldığım gibi kullanacağım derseniz almanızı önermem. Ben de ekolayzırdan filan anlamam ama hzlerin hangi sesleri arttırıp azalttığına bakarak ekolayzır ayarı çekebilirsiniz.

3 haftalık deneyim edindim ve kulaklığın sesi değişti. Kulaklığı ilk aldığımda sesi boğuk geliyordu ve bundan dolayı dolby access satın aldım. Gerekli ayarı yaptım ama yine de bazı oyunlarda sesi doğru vermiyordu. Fakat şu son 1 haftada dolbynin kapalı olduğunu fark ettim. Ses son 1 haftadır beni rahatsız etmedi yine dinledim ve baktım sesi düzelmiş o boğukluk gitmiş. Enteresan bir durum. Kulağımın alıştığını sanmıyorum ilk zamanlarda dolby kapalı olunca hemen anlıyordum. Şimdi ise dolby açtığımda ses daha tizleşip netleşiyor ama orjinal sesi bozuyor gibi. Eğer kulaklık böyleyse 400tlye alınır pili bayağı dayandı. Hiç şarja takmadan 1 hafta game modda kullandım. Malzemesi kötü geldi biraz dandikliği hissetmeye başladım son zamanlarda. Sonuçta 15-20 dolar ürün.

1-1.5 aylık tecrübem ile kulaklık 400tlye hala alınır ses kalitesi tamamen düzeldi ekolayzır kullanmıyorum daha. Şarjı beklediğimden iyi dayandı. Düşük gecikme modu başarılı. Sadece rainbow six gibi oyunlarda ince ses kasamıyorum. Kutusunun malzeme fena değil de içi boş gibi çok hafif. Kulaklıklar yere düşünce açılıyor bu arada dikkat etmek lazım. Sensörler biraz geç tepki veriyor video durdurmak için 1 kere dokunuyorum 2-3 saniye sonra tepki veriyor. 1 kere dokunda durdur oynat 2 kere sağ kulaklığa basında 8 ses artıyor sola basınca 8 azalıyor (pcde) 3 kere sağ sonraki şarkı/video sol önceki. Bağlantı hızını beğeniyorum kutu açtığım gibi bağlanıyor sadece pcye bağlıysanız telefona bağlanmak için bazen elle girmeni gerekiyor. Bazı arkadaşlar sorunca tekrar yazayım dedim. Mobil oyunlar için de tatmin edeceğini düşünüyorum. Detay ses kasmak istiyorsanız başka kulaklığa yönelin derim. Konuyu elimden geldiğince anlatmaya çalıştım çünkü bu kulaklıkla ilgili türkçe kaynak yoktu.

1-1.5 aylık tecrübem ile kulaklık 400tlye hala alınır ses kalitesi tamamen düzeldi ekolayzır kullanmıyorum daha. Şarjı beklediğimden iyi dayandı. Düşük gecikme modu başarılı. Sadece rainbow six gibi oyunlarda ince ses kasamıyorum. Kutusunun malzeme fena değil de içi boş gibi çok hafif. Kulaklıklar yere düşünce açılıyor bu arada dikkat etmek lazım. Sensörler biraz geç tepki veriyor video durdurmak için 1 kere dokunuyorum 2-3 saniye sonra tepki veriyor. 1 kere dokunda durdur oynat 2 kere sağ kulaklığa basında 8 ses artıyor sola basınca 8 azalıyor (pcde) 3 kere sağ sonraki şarkı/video sol önceki. Bağlantı hızını beğeniyorum kutu açtığım gibi bağlanıyor sadece pcye bağlıysanız telefona bağlanmak için bazen elle girmeni gerekiyor. Bazı arkadaşlar sorunca tekrar yazayım dedim. Mobil oyunlar için de tatmin edeceğini düşünüyorum. Detay ses kasmak istiyorsanız başka kulaklığa yönelin derim. Konuyu elimden geldiğince anlatmaya çalıştım çünkü bu kulaklıkla ilgili türkçe kaynak yoktu.
9 aylık tecrübelerimi anlatacağım. Işıkları tamamen gitti. Kutunun 1 ay önce bataryası bozuldu şimdi hiç şarj etmiyor ve kulaklıkları kutuya koysamda sürekli açık kalıyor. Yeni kulaklık arayışındayım. Performansından memnunum fakat ses kasamıyorum ses yapan adamın yönünü ayıkmak biraz zor. Kulaklığı ilk aldığınızda 1 saat falan baslı yüksek ses müzik açın çalsın biraz sesi açılsın sonrasında sesi olması gerektiği gibi çıkıyor. 400tlye aldım alınır ama uzun ömürlü değil. Kulaklığı düşürmedim çok şarjda bırakmadım kendi kendine bozuldu dediğim gibi uzun ömürlü değil..

Geri