Dostum AMD'nin 54 watta verdiği performansı intel 75-100 watta verebiliyor. Benchmark testi her şey demek değildir. O testte alınan puan en üst watta alabildiği puan. Önemli olan minimum watta yüksek performans alabilmek. 100 watt üstü işlemciyi çalıştırmak laptopun intiharı demek zaten. Daracık kasada o watt değerleriyle stabil performans almak imkansız. DELL G serisi o kadar büyük kasa ve devasa fana rağmen hx işlemciyi besleyemiyor. 100 derece üstünü görüyor. Buna önlem olarak watt limiti koymuşlar. Daha da beter etmişler laptopu. 14. nesil intelli laptop bile üretime geçirmemişler ne yapacaklarını bilemedikleri için. Laptopta atom parçalamıcaksın zaten alt tarafı oyun için yeterli düzeyde performans verse kafi. Burada render alacak olanlarda temel düzeyde render alacak. Yani hiçbir artısı yok.Muadilleri ile hemen hemen ayrı performansı saglayacaksa bu neden sorun olsun ki ? Elinde yüksek hızla giden bı motor var, çok hız yaparsan kontrolü kaybediyosun x motor daha az hız yapıyor ama kontrol sende, hizi limitleyip x motorun hızında ilerlemek sorun olmamalı bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ani bir yük bindiğinde intel işlemciler anında yüksek watt çekmeye başlıyor. Benim intele kızdığım nokta benchmark testinde sırf öne geçmek için gereksiz yatırım yapması. İsterse 50k alsın bana ne faydası var? Benim ihtiyacım minimum watta yüksek performans elde etmek. Sanki laptopu sürekli 150 watta mı çalıştıracağım? Tamamen göz boyamak için. Başka bir açıklaması yok.Oyunlarda takip ederseniz intel stabil 55 watt çalışmaz daha da fazla watt kullanır limitlemezseniz 100 wattlari bile rahatlıkla görebilir valo cs gibi oyunlarda. Amdye göre verimsiz olduğu da kıyas yapınca doğrudur.