Neler Yeni

LGS DE TORPİL OLUYOR MU

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Türkiye'nin her bir taşı toprağı torpil dostum.
Adrese dayalı yerleştirme sistemi varken falan kendi mahallesinde olmayan kişiler başka okullara gidebiliyordu. Çünkü o okulun müdürün tanıdık çıkıyor mesela. Kendi babamdan biliyorum, müdürlük sınavına girdi ve mülakatta bilemediği soruları mülakatı yapan kişiler söylemiş de geçmiş. Çünkü tanıdık. Türkiye'de yüksek mevkilerde tanıdığın varsa yanında bi huri eksik kalıyor.
Arkadaşımın babasının arkadaşı milletvekili ve çocuklarının LGS puanını arttırıp Yusuf Ziya Öner Fen Lisesine kayıt ettirmiş. O çocuklar ve babası hayatları boyunca hak yiyecek şimdi. Zaten çocuk düşük puan alıp yüksek okula giderse orada aşırı zorlanır :D

(Antalya'daki en yüksek puanlı ve en iyi diye geçen fen lisesi)

Bura.K

80+ Silver
Zaten çocuk düşük puan alıp yüksek okula giderse orada aşırı zorlanır :D
Okul torpili varsa sınav notlarında da torpil vardır. Hocalar falan soru sormaz onlara, derste ışık görmüş tavşan gibi anca otururlar. 30 aldıysa 80 yaparlar, eee, torpil dediğin 1 kere yapmazsın, devam ettirirsin.

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
şöyle olyor mesela bir okula gideceksin 400 ile alıyor ama senin puanın 360 o okula hatrı sayılır derecede bağış yapıyorsun veya bir tanıdığın olması lazım genellikle bağış yapılarak giriliyor
İyi de kafalarına göre istedikleri öğrenciyi alabiliyorlarmı?

Edward Norton

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Halis Özer
İyi de kafalarına göre istedikleri öğrenciyi alabiliyorlarmı?
alabiliyorlar ben şuanda puanım yetmeyen bir lisedeyim obp puanım azcık düşüktü ailem bağış yaparak kaydımı yaptırdı

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
alabiliyorlar ben şuanda puanım yetmeyen bir lisedeyim obp puanım azcık düşüktü ailem bağış yaparak kaydımı yaptırdı
Hocam benim bildiğim kadarıyla bir kontenjan var ve o okulu seçen en yüksek puanlı öğrencileri alıyorlar daha düşük puanlı bir öğrenciyi aldıkları zaman sistemde gözükmüyor mu?

Edward Norton

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Halis Özer
Hocam benim bildiğim kadarıyla bir kontenjan var ve o okulu seçen en yüksek puanlı öğrencileri alıyorlar daha düşük puanlı bir öğrenciyi aldıkları zaman sistemde gözükmüyor mu?
gözüküyor elbette herhangi bir sıkınytı olmuyor demekki okul bitti herhangi bir problem yaşamadım

Top Bottom