Neler Yeni

LGS yaklaşıyor çok stresliyim

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,351
İsim
Emre
Discord
necromancerr

CupOk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
774
İsim
.
350 almıştım obpm 92 di gittiğim okuldan baya memnundum sonrasında açıktan mezun oldum. Lgs kafaya takılacak bir sınav değil lise hayatınızı belirlemiyor

İsimbulamajim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,134
İsim
Ehm
Discord
isimbulamajim
Nereye meslek lisesi gidiyo kanki ben 310 puanla anadoluya girdim zamanında olmadı ortalama ile girme sistemi var ordan girebilir benim gibi
2021 LGS ise normal. Şu an 400 puanla bile dilimin %15 oluyor ve meslek lisesine gidebiliyorsun.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,351
İsim
Emre
Discord
necromancerr
2000'li yıllarda meslek liselerine sadece "en kalifiye ve en zeki" öğrenciler kabul edilirdi.
Hatta o yıllarda sen meslek lisesinde okuyor olsaydın ailen bununla gurur duyar ve arkadaşlarının aileleri bile seni örnek çocuk olarak referans alırlardı.

Meslek liseleri kötü okullar değildir.
Meslek lisesinden çıkan herkes işsiz değildir.
Sen bölümünü, mesleğini sevdiysen ve hocaların da ortalama seviyedeyse o okulu bitirdikten sonra işsiz kalmaz ve çalışmaya başlarsın.
Yaşıtların üniversiteye hazırlanırken sen mesleğini eline almış, tecrübelenmiş olursun.
Onlar üniversiteyi bitirirken de sen en kötü ihtimalle bir motorun/araban olur.

MESLEK LİSELERİNİ KÖTÜLEMEYİ BIRAKIN.
Şunu anlatabilseydim 4 sene önce 4 senem heba olmazdı benim lise bitiyor ama hala içimde ukte olarak kalıcak meslekte okuyamamak

Yako2435

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
yakoli
2. örnek eleman .
+ olarak meslek daha avantajlı ama bence tek sıkıntısı ortamı pek iyi değil dediğim gibi ben 274 aldım herif 420 almış aynı sınıftayız yani lgs boş bi sınav bence ben çıktığımda ağlamıştım sonra arkadaşlarlar halısaha yaptık fazla takmaya gerek yok kötü geçse bile hayat devam ediyor yani bu yönden düşün şuan sana mantıksız geliyo ama öyle ucunda ölüm yokki

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, PC, Ekran kartları.
Hocam ayıp ettiniz ben bur da moral bekliyorum siz meslek lisesi diyorsunuz.
Mesklek lisesi sanılınan gibi değil eğer meslek öğrenmek ve okumak eğitim görmek istiyorsanız Tavsiye ederim tabii ki - yanlarıda var.

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Semih Aydın
Hocam ailem şundan diyor ortamı kötü senide kötü yaparlar diyorlar.
Dostum ortamın kötü olması çoğu yerde doğru ama el bebek gül bebek büyüyerek neleri tecrübe edebilirsin?
Örneğin meslek lisesinde bir süre sonra diğer öğrencilerle aranızda bir zorbalık başlayacak.
Bu zorbalık başladıktan sonra "dik durmayı ve eğilmemeyi" öğreneceksin.
Sonra diğer öğrenciler sana saygı duyacak ve saygının nasıl hissettirdiğini hissedeceksin.
Arkasından güzel dostluklar elde edeceksin, senin y apamadığın bir konuda senin yerine onu yapacak, sana gösterecek dostlar elde edeceksin ve dostluğu yaşayacaksın.

Kısacası: Meslek liseleri çok iyi yerler değildir ancak sen kendinden emin olduğun ve özgüvenli bir şekilde davrandığın sürece hedefine ilerlersin.

Lisede dibine kadar utangaçtım ve her türlü şeyi gördüm, yaşadım.
İyi ki yaşamışım çünkü geçmişte yaşadığım zorbalıklar, zorluklar benim bugünkü güçlü karakterimin oluşmasını sağladı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet Korucuklu
Dostum ortamın kötü olması çoğu yerde doğru ama el bebek gül bebek büyüyerek neleri tecrübe edebilirsin?
Örneğin meslek lisesinde bir süre sonra diğer öğrencilerle aranızda bir zorbalık başlayacak.
Bu zorbalık başladıktan sonra "dik durmayı ve eğilmemeyi" öğreneceksin.
Sonra diğer öğrenciler sana saygı duyacak ve saygının nasıl hissettirdiğini hissedeceksin.
Arkasından güzel dostluklar elde edeceksin, senin y apamadığın bir konuda senin yerine onu yapacak, sana gösterecek dostlar elde edeceksin ve dostluğu yaşayacaksın.

Kısacası: Meslek liseleri çok iyi yerler değildir ancak sen kendinden emin olduğun ve özgüvenli bir şekilde davrandığın sürece hedefine ilerlersin.

Lisede dibine kadar utangaçtım ve her türlü şeyi gördüm, yaşadım.
İyi ki yaşamışım çünkü geçmişte yaşadığım zorbalıklar, zorluklar benim bugünkü güçlü karakterimin oluşmasını sağladı.
Hocam dibine kadar haklısınız bende babama bunu anlatmaya çalışıyorum ama dediğim gibi tokatı yiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Haktan Erol
O daha yks yi görmemiş ki nereden bilsin

ne liselere giden tanıdıklarım oldu türkiye geneli yüzde 1, 2 veya 3 ile alan. yolun sonunda üniversite sınavında onlardan iyi sıralama yapıp onlardan daha yüksek bir bölüme girdim
iş öğrencide bitiyor tamamen yani. çalışan her şarta rağmen yapıyor liselere çok takılmamak lazım, hedefini erkenden belirle eğer dersle hiç ilgin yoksa tutup ta 4 sene kendini süründürme gir bi meslek lisesine iş öğren, ama ben dersimi aldım bundan sonra akademik hayatımı düzeltecem dersen de geç değil şahsen

Top Bottom