Neler Yeni

🔥İndirim Lian Li Galahad 240 1200tl

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
İndirim denecek kadar uygun fiyatlı değil bence.

Penguen

80+ Silver
O "bazı" sıvı soğurmalara yakın performans veriyor. Galahad modeli dünyanın en iyi all in one sıvı soğutmasıdır. Bütçe varken Fuma 2 alınması tamamen mantıksız.
Tamam.
A500 ile benzer sıcaklığı verdiğini görebilirsiniz.
Sıvı soğutmalar neden bu kadar abartılıyor, çok komik geliyor. 😂
Çoğu hava soğutmanın 2 katı fiyatı olup 5 derece serin tutması da ayrı bir ironi. 5 derece için 600 TL fazla veriyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet onlar çok iyi de fiyatları da sıvı soğutma parası Noctua chromax görünüşü de güzel.. Ben de hava soğutma daha çok sevsem de RGB sevenler için sıvı daha iyi olur diye düşünüyorum.
Evet, maalesef öyle.
Ama sıvı soğutmaların bozulma şansı daha yüksek. Ben şu anda sıvı soğutma kullanıyorum, imkanım olsa dakika düşünmem hava soğutma alırım.
Bendeki ürün mü sıkıntılı emin değilim ama boşta pompa sesi fazla
Zaten bir hava soğutma alıp 10 sene kullanmak varken sıvı soğutma alıp uğraşmak çok saçma geliyor bana.
Ben meraktan aldım, bir de sıvı soğutma ya. Hava soğutmayı ezer geçer gibi lanse ediliyor. O kadar abartı bir fark yok.

Son düzenleme:

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Tamam.
A500 ile benzer sıcaklığı verdiğini görebilirsiniz.
Sıvı soğutmalar neden bu kadar abartılıyor, çok komik geliyor. 😂
Çoğu hava soğutmanın 2 katı fiyatı olup 5 derece serin tutması da ayrı bir ironi. 5 derece için 600 TL fazla veriyorsun.

Evet, maalesef öyle.
Ama sıvı soğutmaların bozulma şansı daha yüksek. Ben şu anda sıvı soğutma kullanıyorum, imkanım olsa dakika düşünmem hava soğutma alırım.
Bendeki ürün mü sıkıntılı emin değilim ama boşta pompa sesi fazla
Zaten bir hava soğutma alıp 10 sene kullanmak varken sıvı soğutma alıp uğraşmak çok saçma geliyor bana.
Ben meraktan aldım, bir de sıvı soğutma ya. Hava soğutmayı ezer geçer gibi lanse ediliyor. O kadar abartı bir fark yok.
5 derece azımsanmayacak bir farktır, gelgelelim şuanda en ucuz A500 tam 1100 fark var hem A500'de RGB bile yok. Bozulma muhabbedine gelirsek, sıvı soğutmaların da garantisi vardır. Belli bir yılı geçmediği sürece o ürün garanti altındadır.

Penguen

80+ Silver
5 derece azımsanmayacak bir farktır, gelgelelim şuanda en ucuz A500 tam 1100 fark var hem A500'de RGB bile yok. Bozulma muhabbedine gelirsek, sıvı soğutmaların da garantisi vardır. Belli bir yılı geçmediği sürece o ürün garanti altındadır.
Dostum sana ne diyorum? Ryzen 9/i9 almıyorsan, veya 5800x alıp 5 GHz overclock yapmayacaksan Fuma 2 veya SE-224-XT gibi soğutucular gayet yeterli.
A500 sadece bir örnek, sıvı soğutmaların çok abartıldığından bahsediyorum.
Sıvı soğutmaların garantisinin olduğunun farkındayım ancak bir NH-D15 alıp soket uyduğu sürece ömür boyu kullanabilirsin. Bozulursa fanı değiştirirsin, fanın bozulması da en kötü 5 sene sürer. Zaten ürünün 6 sene garantisi var.

Sıvı soğutmaların garantisinin olduğunu ben de biliyorum.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dostum sana ne diyorum? Ryzen 9/i9 almıyorsan, veya 5800x alıp 5 GHz overclock yapmayacaksan Fuma 2 veya SE-224-XT gibi soğutucular gayet yeterli.
Sıvı soğutmaların garantisinin olduğunun farkındayım ancak bir NH-D15 alıp soket uyduğu sürece ömür boyu kullanabilirsin. Bozulursa fanı değiştirirsin, fanın bozulması da en kötü 5 sene sürer. Zaten ürünün 6 sene garantisi var.

Sivi sogutmanin en guzel yani uzun sureli yüklerdeki avantaji. Ornek olarak hava sogutma 200 saniyede 85 dereceye cikiyorsa sivi sogutmali sistem 500 saniyede 85 dereceye cikar.

Penguen

80+ Silver
Sivi sogutmanin en guzel yani uzun sureli yüklerdeki avantaji. Ornek olarak hava sogutma 200 saniyede 85 dereceye cikiyorsa sivi sogutmali sistem 500 saniyede 85 dereceye cikar.
Bunun da farkındayım.
Ama şahsen değecek bir fark olduğunu düşünmüyorum.
Elimde sorunlu olduğunu düşündüğüm PF240 var, iade edeceğim. Fuma 2 aldım onu bekliyorum. Şahsen bu kadar risk olan bir ürünü tercih etmem.

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2

OC yapmak denilen bir şey var bundan haberiniz yok sanırım. Eğer iyi silikona sahip bir işlemci varsa gayet mantıklıdır sıvı soğutma.

Penguen

80+ Silver
OC yapmak denilen bir şey var bundan haberiniz yok sanırım. Eğer iyi silikona sahip bir işlemci varsa gayet mantıklıdır sıvı soğutma.
"Ryzen 9/i9 almıyorsan, veya 5800x alıp 5 GHz overclock yapmayacaksan" yazdım. Lütfen mesajı okumadan cevap yazma. Zira gülünç duruma düşüyorsun. Bir diğer konu da, zaten sıvı soğutmalara yakın performans veriyor iyi hava soğutmaların çoğu. AMD işlemcilerini stok değerlerde kullanmanızı öneriyor, ama AMD ve mühendislerinden daha iyi biliyorsanız %5-10 performans artışı için işlemcinizi riske atabilirsiniz.

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
"Ryzen 9/i9 almıyorsan, veya 5800x alıp 5 GHz overclock yapmayacaksan" yazdım. Lütfen mesajı okumadan cevap yazma. Zira gülünç duruma düşüyorsun. Bir diğer konu da, zaten sıvı soğutmalara yakın performans veriyor iyi hava soğutmaların çoğu. AMD işlemcilerini stok değerlerde kullanmanızı öneriyor, ama AMD ve mühendislerinden daha iyi biliyorsanız %5-10 performans artışı için işlemcinizi riske atabilirsiniz.
Aynen kardeşim işlemciye OC yaparsak yanıyor patlıyor (!). Hava soğutmalara aşırı güveniyorsan bana performans olarak Galahad'ı geçebilecek bir model at bakalım.

Bu da @bana beko derler in konusu, kendisi en iyi hava soğutmalardan biri olan SE207 kullanıyordu sonra PF360'a geçti aradaki farkı bu konuda gör bakalım.

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
Hava soğutmalara aşırı güveniyorsan bana performans olarak Galahad'ı geçebilecek bir model at bakalım.

Öyle bir model varsa bile ucuz değildir. Dünyanın parasını verip de anakartımı kapatacak ve RAM'lerimi zora sokacak bir metal yığını almak istemem.

Penguen

80+ Silver
Aynen kardeşim işlemciye OC yaparsak yanıyor patlıyor (!). Hava soğutmalara aşırı güveniyorsan bana performans olarak Galahad'ı geçebilecek bir model at bakalım.

Bu da @bana beko derler in konusu, kendisi en iyi hava soğutmalardan biri olan SE207 kullanıyordu sonra PF360'a geçti aradaki farkı bu konuda gör bakalım.

Kendini avutabilirsin. En iyi dediğin SE-207-XT, NH-D15'den fark yiyor.

Şahsen xxx forumundaki xxx üyesinden çok Tom's Hardware'e güvenirim.

Ayrıca sana ne dedim? AMD ve orada çalışan yüzlerce mühendis işlemcinizi stok ayarlarda kullanın diyor.
Düşünsene 2-3 üniversite okuyorsun, dünyanın sayılı yarı iletken üreticilerinden birinde çalışıyorsun ve tüm gün Valorant oynayan 15 yaşındaki bir çocuk seni düzeltiyor.

Son düzenleme:

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Kendini avutabilirsin. En iyi dediğin SE-207-XT, NH-D15'den fark yiyor.

Şahsen xxx forumundaki xxx üyesinden çok Tom's Hardware'e güvenirim.

Ayrıca sana ne dedim? AMD ve orada çalışan yüzlerce mühendis işlemcinizi stok ayarlarda kullanın diyor.
Düşünsene 2-3 üniversite okuyorsun, dünyanın sayılı yarı iletken üreticilerinden birinde çalışıyorsun ve tüm gün Valorant oynayan 15 yaşındaki bir çocuk seni düzeltiyor.
Brn 15 yaşında bile değilim insanların yaşını küçültecek kadar saygıya sahipsin demek ki, bana yaptığın bu hakaretten dolayı diğerlerinin saygısını yeniden kazanman ciddi süre alır. Forumda herhangi birisinin yaşına olduğundan daha küçük değer vermek büyük saygısı AMD'nin ne dediği değil sonuç önemli. Kim bedavaya performans artışı istemez ki sonuçta ? Hem OC ciddi manada işlemciye zarar verse AMD işlemcilerine OC desteği koyar mı zannediyorsun ? Al bakalım sana TH'den çok daha temiz kaynak olam TPU. Bu adamlar islemciyi sonuna kadar zorlar ki gerçek test de böyle yapılır.

Screenshot_20211110-222308_Chrome.jpg

NH-D15S ile aralarındaki farkı kendin gör SE207'nin, ayrıca senin önermediğin Galahad 240 ise yargı dağıtmış burada.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Galahad 240 için bu fiyat pahalı.