Linux İşletim Sistemi Yardim

Reaksiyon skoru
0
Windowstan nefret ettim performans sorunları çok yaşamaya başladım boşta deli gibi ram kullanimi vs linux kursam oyunlarını güncel bir sekilde oynayabilir miyim programları kullanabilir miyim hangi linux modelini kullanmalıyım

Linux ayrı bir işletim sistemi. Windows ile ilgili olan hiç bir şey çalışmaz. Kendi dünyası var.
Linux Mint Windows'tan geçenlere hitap eder.

AppStore benzeri uygulama mağazası var.

Oyun için Bazzite önerildiğini duymuştum. Hangi oyunları oynayacağına bağlı olarak geç veya geçme, geç ise hangisine geçeceğin de ne kadar Linux felsefesine yakınlaşacağına göre şuna geç buna geç, gibi dallanıp budaklanan bir soru-cevap bloğu bu bence.

Windowstan nefret ettim performans sorunları çok yaşamaya başladım boşta deli gibi ram kullanimi vs linux kursam oyunlarını güncel bir sekilde oynayabilir miyim programları kullanabilir miyim hangi linux modelini kullanmalıyım
Merhaba, Linux dünyası çok büyük olduğundan dolayı size en uygun linux distroları nedenleri ile birlikte önerilerimi listeliyorum:

• Bazzite: Oyun odaklı geliştirilmiştir. Steam, Proton ve gerekli optimizasyonlar hazır gelir. NVIDIA ve AMD sürücü desteği güçlüdür.

• Linux Mint: Yeni başlayanlar için en kolay dağıtımlardan biridir. Sürücü Yöneticisi sayesinde ekran kartı sürücüleri kolayca kurulabilir ve oldukça kararlıdır.

• Fedora (KDE): Güncel çekirdek ve sürücülerle özellikle yeni donanımlarda yüksek performans sunar. AMD ekran kartları için güçlü bir seçenektir.

• Nobara Project: Oyun için optimize edilmiştir. Steam, Proton ve birçok sürücü önceden yapılandırılmış olarak gelir, ek kurulum ihtiyacını azaltır.

• Ubuntu: Geniş topluluk desteği sayesinde sürücü kurulumu ve olası sorunlar için kolayca rehber bulabilirsiniz. Hem günlük kullanım hem de oyun için güvenilir bir tercihtir.

Rx 7800xt ve r 5 5700x bileşenlerim var ve yoğun oyun oynuyorum hangisini kurmaliyim

AMD ekran kartı olması güzel. AMD sürücüleri linuxta sorun çıkarmaz Nvidia gibi. Ben sana kullanması kolay, şık görünümlü, ve Windowstan gelenler için araçlar sağladığı için Zorin OS öneriyorum.

Hocam dual boot yap
Windows 11 ltsc+Ubuntu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,750
Üyeler
198,827
Son üye
denachy

Geri