Linux önerisi (sade hafif hızlı )

KEŞİF

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar linuxa geçmeyi düşünüyorum windows boşda bile baya ram kullanıyor sadece metin2 oynuyorum başka bişe yaptığım yok sistemim yeni kullanışlı hafif hızlı sade bi linux öneriniz warmıdır

Linux Mint’i öneririm çünkü düşük sistemlerde bile akıcı çalışır ve RAM kullanımı oldukça iyidir. Özellikle NVIDIA ekran kartın varsa sürücüleri otomatik kurar, ekstra uğraşmana gerek kalmaz. Ayrıca topluluğu büyük olduğu için sorun yaşadığında kolayca yardım bulabilirsin. (Linux’ta oyun oynamak için Steam Proton kullanman gerekir.)

Yine de en iyisi, yapay zekaya (Gemini veya ChatGPT) önce sistem özelliklerini yazıp ne istediğini net şekilde belirtmendir. Sana birkaç öneri sunsun, sonra karşılaştırıp en uygun olanı seç.

Çünkü çok fazla Linux dağıtımı var. Sadece performans değil; arayüzü beğenip beğenmeyeceğin, Türkçe desteği ve topluluğun büyüklüğü de önemli. Aksi halde güncelleme almayan ya da sorun yaşadığında destek bulamayacağın bir dağıtım seçebilirsin.

Kısacası, arayüz senin için çok önemli değilse Linux Mint iyi bir tercih Olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,275
Üyeler
190,183
Son üye
araba peşinde 46
Geri