-CrawL
80+ Gold
Bana bayramAllahım sana şükürler olsun
Bana bayramAllahım sana şükürler olsun
Nerede vermiş emir ?EMREDERSİNİZ PAŞAM.
BANDIRMA VAPURUNUZU HAZIRLADIM!
Emir kipi ve ünlem nedir öğrenmelisin.Nerede vermiş emir ?
-okuduğundan anlam çıkarmayı öğrenmelisin.
Biliyorum ama anlamca emir yok.Emir kipi ve ünlem nedir öğrenmelisin.
Sınavlar ertelenecek!Biliyorum ama anlamca emir yok.
Ben haber anlamında anladım. Eğer zorundalık anlamında ise olabilir.Sınavlar ertelenecek!
Sonundaki ünlem çok bariz şekilde emretme anlamı katıyor.
Ki burada zaman kayması var. Gelecek zaman ekiyle çekimlenmiş ama emir anlamında kullanılmış. Sonundaki ünlem de bunu destekliyor.Ben haber anlamında anladım. Eğer zorundalık anlamında ise olabilir.
Hayır, burada duygu kattım. Cümlenin emir olması için, "Sınavlar ertelensin!" ya da "Sınavları erteleyin!" demeliydim.Sınavlar ertelenecek!
Sonundaki ünlem çok bariz şekilde emretme anlamı katıyor.
Hayır kullandığın cümlede son kelimesinde zaman kayması bulunuyor. Emir anlamı çok rahat çıkartılabilir.Hayır, burada duygu kattım. Cümlenin emir olması için, "Sınavlar ertelensin!" ya da "Sınavları erteleyin!" demeliydim.
Bakın: Ünlem işareti; sevinme, kızma, korku, mutluluk, şaşkınlık gibi aşırı heyecan anlatan cümlelerin sonuna konan işarete denilmektedir
ErtelendiEvet yanlış duymadınız resmi açıklama gelmedi ama şimdiden söylüyorum %70 - %80 ertelenecek. Resmi açıklama gelir yakında.
Evet, bu anlam da çıkabilir lakin ben bu şekilde kullanmadım .Hayır kullandığın cümlede zaman kayması bulunuyor. Emir anlamı çok rahat çıkartılabilir.