Neler Yeni

Lisede arkadaş grubunda dışlanmak

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
CesarVialpando
Merhaba. Sınıftaki arkadaş grubunda dışlanıyorum yanlarına gittim i gayet iyi konuşuyoruz ama sıramda otururken filan beni çağırmıyorlar. Bensiz plan yapıyorlar bunların içinden biride çocuklu arkadaşım o da sattı. Artık sorun kimde diye düşünüyorum ben de mi onlarda mı diye düşünmekten psikolojim bozuldu. Hep dışlananım. Ne yapmalıyım? Kendimi geliştirirsem insanlar bana saygı duyar mı veya kiloluyum kilo versem kas yapsam saygı duyulur muyum? Önerilerinizi bekliyorum arkadaş grubunun 2 kız 3 erkek.
Senin yaşadığın dışlanma sorununu ben 16-17'li yaşlarıma kadar yaşadım. Şunu soracağım. Utangaç biri misin? Ona göre cevap vereceğim.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
CesarVialpando
birazcık utangaçlığım var
İlk olarak bir psikiyatriste gitmeni öneririm. Sana utangaçlığını azaltacak ve cesaretini artıracak ilaçlar verecek. Fakat bu utangaçlık sadece ilaçlarla olup bitecek bir şey değil. İnsanlarla bol bol iletişim kurmalı ve sosyal ortamlarda kendini göstermelisin. Böyle böyle bu sorunun üstesinden geleceksin. Seni dışlayan arkadaş çevrene gelince; salla gitsin onları, kendileri kaybederler. Okulda illa ki kendi kafa yapına uygun birini bulursun. Bana soracak olursan; ben, beni umursamayan 10 tane adamın peşinden gitmektense kafa yapıma uygun biriyle takılmayı tercih ederim. İnan bana benim yaşadıklarımı yaşamamışsındır. Anlatsam roman olur. Oralara girmeyeyim o yüzden :( Bu konuda istediğin soruyu sorabilirsin, her türlü yardımcı olurum. Hele hele utangaçlık sorunu yaşayan senin gibi genç kardeşlerime seve seve.

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Merhaba. Sınıftaki arkadaş grubunda dışlanıyorum yanlarına gittim i gayet iyi konuşuyoruz ama sıramda otururken filan beni çağırmıyorlar. Bensiz plan yapıyorlar bunların içinden biride çocuklu arkadaşım o da sattı. Artık sorun kimde diye düşünüyorum ben de mi onlarda mı diye düşünmekten psikolojim bozuldu. Hep dışlananım. Ne yapmalıyım? Kendimi geliştirirsem insanlar bana saygı duyar mı veya kiloluyum kilo versem kas yapsam saygı duyulur muyum? Önerilerinizi bekliyorum arkadaş grubunun 2 kız 3 erkek.
Başka arkadaş bul, saygı kasla, yaşla onla bunla olmaz.

oEnesQlf

80+ Silver
Yalnız kaldın diye seviyeni düşürme, senin seviyende ve Senden daha yüksek seviyedekilerle, seni olduğun gibi kabul eden insanlarla takıl. Çünkü o insanlar daha anlayışlı oluyor ve kendini beğendirmek ve kimse için bir şey yapmak zorunda değilsin sadece kendin için yap.

(Şu an en iyi arkadaşım olan kişi)
Benim ortaokuldan bir arkadaşım var,o beni o zaman olduğum gibi kabul etti ve halen daha görüşüyoruz, lisede kendi seviyemde birini bulamadım ve hiç biriyle samimi değilim ama sorun etmiyorum.
Ortaokuldayken bende senin yaşadığın şeyleri yaşıyordum dışlayan kişiler çıkarları olunca iyi davranıyorlardı ben de o zamanlar küçük olduğum için onları arkadaş sanıyordum ama sonrasinda tekrar dışlıyorlardı , yani sana karşı iki yüzlü davranan insanlarla konuşma ve kendini beğendirmeye(yaptıkları manipülasyon taktiklerine de kanma) çalışma.

Son düzenleme:

LuzZy58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yiğit Aydın
merak etme bir şey olmaz bende hep oluyor

tunazadeeq

80+ Bronze
çok önemli deil. spor yap dövüş sporu fln zaten özgüvenin gelir böyle rahatlarsın

lionroper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Lionroper
İlgilendiği Kategoriler
Telefonlar, Donanım & çevre birimleri
İstenmediğin yerde durma boşver. Bence spora git aga basss

SerhatCC

80+ Bronze
25 yaşında, işi gücü yerinde bir abin olarak şunu söyleyeyim. Lisede dışa dönük biri olduğum için çevrem genişti yaşadıklarını pek yaşamadım ama 15 yaşında olsaydım şuanki aklımla, yapacağım ilk şey spora başlamak olurdu. Derslerde boğulmayacak bir sınıftasın ne yap ne et kendini spora ver ama öğren.

Top Bottom