Neler Yeni

Liseye Yeni Başlayacak Biri İçin Tavsiyeler...

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ahmet Taha Usta
Arkadaşlar bu sene 9. sınıf yani liseye başlıyorum, Anadolu lisesi.

Liseye yeni başlayan biri için önerileriniz neledir? Şunu yap, şunu yapma, şuna dikkat et gibi gibi.
Knk derslerinde çalış aksatma ama gerçekten bozuk tiplerden uzak dur başarılarını dilerimm

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Lisenin olgunluk derecesi geçen yıllara göre bayağı düştü, onu düzeltmek için adımlar at hocam, geleceğimizsin sen bizim
onun dışında matematik fizik falan bunlarda ki temel konuları oturtman ileride sana faydalı olur
Ortam oluşturacağım diye çok şey de yapmana gerek yok, lisenin arkadaş ortamı zaten herkesi buluyor bir süre sonra

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Lisenin olgunluk derecesi geçen yıllara göre bayağı düştü, onu düzeltmek için adımlar at hocam, geleceğimizsin sen bizim
onun dışında matematik fizik falan bunlarda ki temel konuları oturtman ileride sana faydalı olur
Ortam oluşturacağım diye çok şey de yapmana gerek yok, lisenin arkadaş ortamı zaten herkesi buluyor bir süre sonra
Hocam matematikde aşırı kötüyüm, normalde Ortaokul'da bile zorlanmamam lazım ama 8. sınıfta hiç bir konuyu tam anlamadım gibi bişi, yani aşırı eksiğim var konu olarak.

Rulep

80+ Gold
Arkasından sövdüğün kişilerin yüzüne gülme kendin ol

Reindi

80+ Silver

soul

80+ Silver
Lise zamanlarını dolu dolu yaşa boş geçirme.
Dersleri aksatmadan, gez, toz. Bu zamanları özleyeceksin çünkü.
Edebiyattan kalma.
Yıl sonu puanın yks sınavında etkisi olduğunu unutma.
Olgun ol, kızlardan çekinme ilk sene tanışma odaklı git. Başka sınıflarda kendi kafana uygun birileriyle tanış ki çevreni genişlet.
Mevzulardan uzak dur.
Kimse sana hamle yapmadan sen elini kaldırma.
Hocalarla da aranı iyi tutsan güzel olur.

FloxY | Arda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Ahmet Arda Kıyavman
Hocam matematikde aşırı kötüyüm, normalde Ortaokul'da bile zorlanmamam lazım ama 8. sınıfta hiç bir konuyu tam anlamadım gibi bişi, yani aşırı eksiğim var konu olarak.
ben 413 yaptım istanbulda liseler puanını 20 puan yükseltmiş

Mesut Yılmaz

80+ Bronze
Benim söyleyeceklerim daha realist, kendini hocaya olsun yada diğerlerine olsun sakın ezdirme sana sataşana karşılık ver ama herkese düşmanlık yapma kavgayı başlatan sen olma, hocalarla düşman olmadığın sürece iyi olmaya gerek yok, fizik hocası adımı bilmez hala benim. Yani hocalar seni aşağılamasın rencide etmesin. Tabi maalesef edebiyat hocaları hariç çok cins ve sinir hocalar oluyorlar burunları havada ve dersi baraj ders.

Haklıyken ve haklı durumda olacağın zaman sesin çıksın bunu birine saygısızlık yapmak olarak düşünme ama.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabi lisede ilk yılın olduğundan daha uyumlu ve samimi davranmak daha iyi olabilir ben fazla uzatmışım lafı şimdi bakınca, kendini ezdirme ama bunu yaparken saygısızlığa yada kavgayı başlatan kişi olma durumuna düşme.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,291
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Kankam bak içimden geldi. Hem sen hem senin gibi kardeşlerimiz dikkate alabilir. Kendi hayatını kurtarmak istiyorsan 2 yolun var ya ticaret yapcan ya çok sağlam okuyacaksın. Ticaret konusunu bilmiyorum o nedenle eğitim odaklı konuşacağım.
1- ingilizce'yi ana dilin gibi bil. İngilizce bilmek seni dünya vatandaşı yapar çünkü her şey ingilizce.
2- ingilizce haricinde planladığın kariyere göre bir Avrupa dili öğren.
3- yurtdışı eğitim fırsatlarını kovala. Ülke öyle bir hale geldi ki Almanya'da üni okumakla Tr'de üni okumak yaşam giderleri hesaplandığında neredeyse aynı oluyor. Sadece konaklama çok pahalı. Onları iyi araştır eminim lisans eğitimini ücretsiz almanın yolları vardır.
Bu dediklerim sana çok zor gelebilir ya da hadi ordan herkes 3 dil mi konuşacak diyebilirsin. İleride abim haklıymış dediğinde iş işten geçmiş olur.
Bir ekstra olarak da şahsi tavsiyemdir. Sakın ama sakın sağlık sektöründe bir kariyer planı yapma. Devir teknoloji devri. Bilgisayar, elektrik elektronik, endüstri, malzeme gibi alanlara yönel.

Top Bottom