Logitech G29 ve G923 hangisini tavsiye ederseniz?

Bütçenize göre ikisini de tavsiye ederim. Direksiyonları çok kaliteli malzemelerden oluşuyor. Tuş takımlarından, kılıfına kadar premium bir his veriyor. Bir çok set geçti elimden en iyi malzeme kalitesi Logitech'e ait. Oyuncak gibi değil asla.

G29 ve G923 arasındaki motor torkları aynı, 2.2nm güç üreten motorları var ikisininde. Direksiyona verdikleri temel hissiyat aynı. Düşük bir tork seviyesi esasen 2.2nm, ancak hiçbir zaman %100 Geri bildirim açıp oynamamanız gerekecek kadar güçlü bildirimi var enteresan bir şekilde.

5 yıl aralıksız kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu, gerçekten %100'de kullanmak yerine %45-65 arası geri bildirim gayet iyidir. Bunu oyun içinden yapıyorsunuz. Oynadığınız oyunun geri bildirim hissi çok düşükse, ör: ETS 2 biraz düşük olabiliyor, temel güç bildirimini %100'de bırakıp, diğer ayarları daha hassas yapabilirsiniz.

Ancak diğer oyunlar %100 seviye gerçekten gereksiz ve tatsız olacaktır. %45-65 Güç Bildirimi seçip, diğer tüm ayarları ör: yol hissiyatı, arazi, kerb vs artık oyunun ayarları neleri kapsıyor ise, hassas ayarlar yaptıkça ne kadar tatminkâr bir geri bildirimi olduğunu, rekabetçi oyunlar için aracın önü ve arkasını direksiyonunuzda dolu dolu ne kadar çok iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

İki set arasındaki "en temel fark" G923'ün trueforce teknolojisi kullanması ve pedal setindeki freni biraz daha profesyonel seviyeye yaklaştırması. İki pedal setide rekabetçi oyunlar için tasarlanmış. Frenlerine başta alışamazsanız eğer debriyajı fren yaparsınız. Acemiler genellikle bu frenlere alışmakta zorlanabilir başlarda.

Ancak rekabetçi oyunlarda F1 oynayacağım dediğiniz için; normal frenleri kullanarak ve basma sertliğini oyun içi ayarlardan ayağınıza göre ayarlarsanız tur başına ne kadar hızlandığınızı, virajlarda nasıl aracın hız taşıdığını göreceksiniz ve gerçekten simülasyon keyfi almaya başlayacaksınız.

Trueforce ise hem motor sesini (devrini) simüle ediyor hem de lastiğin temas ettiği yüzeydeki ince bir çatlak, yoldaki bozuklu gibi ince detayları size hissettirmeye çalışıyor, normal FFB'ye göre lastiğin direksiyona uyguladığı basınç artıyor, aracın önünü ve arkasını daha net bir şekilde hissediyorsunuz.

Trueforce'un tadı en çok Assetto Corsa Competizione'da çıkıyor oynadığım oyunlar içerisinde. Trueforce'un da ince ayarlarını internette araştırarak bulabilirsiniz tavsiyelre göre. Genel ayar için onu da %10-20 arası tavsiye ederim. Ama bunun çok ince ayarları da olabiliyor iracing gibi yerlerde sanırım arkadaşımdan biliyorum sadece. Ben iracing oynamıyorum. Trueforce özelliği her oyunda da yok maalesef, listede mavi yıldızlı oyunlarda geçerli şuan sadece https://www.logitechg.com/tr-tr

Çok teşekkür ederim g923 almaya karar verdim..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,667
Üyeler
183,875
Son üye
AngaraBeyfendisi
Geri