Logitech G29 Direksiyon Seti Hakkında Görüşleriniz

Reaksiyon skoru
43
Yakın zamanda araba sürmeye alışmak amacıyla bir direksiyon seti almak istiyorum. Öncelikli olarak Euro Truck Simulator 2 oynayacağım, ayrıca Assetto Corsa ve Forza Horizon 4 gibi yarış oyunlarına da zaman zaman geçiş yapmayı planlıyorum.

Logitech G29 modelini uygun buldum fakat bu modelle ilgili deneyimi olanların görüşlerini almak istiyorum. Performans, dayanıklılık ve oyun deneyimi açısından nasıl bir ürün? Günümüzde alınır mı? Alternatif olarak değerlendirmem gereken başka modeller var mı?

Önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

alınır ama araba sürmeye alışmak için bi tık pahalı bi seçenek :D

Yakın zamanda araba sürmeye alışmak amacıyla bir direksiyon seti almak istiyorum. Öncelikli olarak Euro Truck Simulator 2 oynayacağım, ayrıca Assetto Corsa ve Forza Horizon 4 gibi yarış oyunlarına da zaman zaman geçiş yapmayı planlıyorum.

Logitech G29 modelini uygun buldum fakat bu modelle ilgili deneyimi olanların görüşlerini almak istiyorum. Performans, dayanıklılık ve oyun deneyimi açısından nasıl bir ürün? Günümüzde alınır mı? Alternatif olarak değerlendirmem gereken başka modeller var mı?

Ehliyet alırsın ona vereceğin paraya :D

Alınır. Minimum g27 bence, ondan alt segment bir şey kesinlikle değmez. Xbox controller ile sür daha iyi. 27 de satılmıyordur. 29 alabilirsin. Alternatif olarak thrustmaster tercih ediliyor. Genelde daha çok sevilir ama biraz daha tuzludur.
Araç sürmeye alışmak için de uzaktan yakından alakası olmaz. En küçük faydasını göreceğini sanmıyorum.

Alışmak için alacaksanız almayın kiralayın.

Arkadaşımda var gayet zevkli oluyor ama kim alıp kullandiysa 1 hafta sonra sıkıldığını söylüyor. Bende düşünüyorum ama o yüzden kararsız kaldım. Ne kadara buldunuz?

Ehliyet alırsın ona vereceğin paraya :D
Ehliyet var zaten hocam da en son direksiyon sınavında araba sürdüm. O yüzden alıştırma fena olmaz diye düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşımda var gayet zevkli oluyor ama kim alıp kullandiysa 1 hafta sonra sıkıldığını söylüyor. Bende düşünüyorum ama o yüzden kararsız kaldım. Ne kadara buldunuz?
Daha almadım

Sıfır alınacaksa günümüzde alınması gereken minimum direksiyon seti bence G29'dur. Yani aslında bu set için giriş seviyesi diyebiliriz ancak giriş seviyesi olması kötü olduğu anlamına gelmez. 10 yıldır üretimde ve hala üretilmeye devam ediyor. Sağlamdır ve kolay kolay bozulmaz. Alınmasını tavsiye ederim ancak sıfırdan ziyade ikinci eli daha çok tavsiye ederim. Çünkü sıfırını alıp sıkıldıktan sonra satan çok kişi var. Pek kullanmadıkları için de çok temiz garantili ürünler uygun fiyata bulunabiliyor. Senin de sıkılıp satma ihtimalini düşünürsek ikinci el alıp satarken zarara uğramamak en mantıklısı. Hatta uygun fiyata bulursan kâr bile edersin.

Genel anlamda G29 ile olan deneyimlerimi anlatayım. Öncelikle malzeme kalitesi rakipsiz derecede iyi diyebiliriz. Direksiyon simidi deri kaplama. Özelliklerinde deri yazıyor ve müşteri hizmetlerine sorulduğunda suni deri olmadığı söylenmiş. Onun haricinde pedalların ve vitesin malzeme kalitesi de oldukça iyi. İçerisinde dişlilerin bulunduğu bir güç geri bildirim sistemine sahip olması ise G29'un en büyük eksisi diyebiliriz. İçinde kullanılan dişli tipinin doğası gereği üretim aşamasında bir miktar boşluk toleransı bırakılıyor. Bu boşluklar da direksiyonu döndürürken ölü bölge veya boşluk hissi yaratıyor. Yani gerçek araçlardaki gibi pürüzsüz bir döndürme hissiyatı beklememen gerekiyor. Aynı şekilde motorlar güç geri bildirimi verirken boşluk sebebiyle dişliler birbirine çarparak yüksek takırtı sesi çıkartıyor. Ancak başta da dediğim gibi bu giriş seviyesi bir direksiyon seti. Kullanılmayacak bir set mi, hayır değil. Şimdiye kadar elime 4-5 kere geçti, hepsinde de severek kullanıp sattım. Sadece alırken dezavantajları olduğunu bilerek almak lazım. Gerçek arabadaki gibi bir hissiyat beklersen hayal kırıklığına uğrarsın.

daha yeni sattım forza serisini unutun force feedback ile oynanmıyor sorun varsa buyur bu şekilde el freni 2 shifteri dahil yedek pc olsun diye takasladım memnundum asetto oynayacaksan DPC serverlerini öneririm kurulumu kolay discord sunucusu ve videolar ile indirebilirsin

Ehliyet var zaten hocam da en son direksiyon sınavında araba sürdüm. O yüzden alıştırma fena olmaz diye düşünüyorum

Daha almadım
g29 ile oyunda araba sürmekle gerçek bir araç sürmek arasında uçurumdan fazla fark var tek alışkanlık vites atış için olur onun yerine boş bir alana gidip alıştırma yapmak daha verimli olur tabi g29 keyif işi ben 2 sene boyunca toplasanız 400 500 saat civarı kullandım

Ekler

• WhatsApp Image 2025-08-03 at 13.10.00.webp
    WhatsApp Image 2025-08-03 at 13.10.00.webp
    219.8 KB · Hit: 24
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,631
Üyeler
183,149
Son üye