Lol de işlemci ve ekran kartı % 30-50 civarı kullanırken fps düşmesi

yigit1609

80+
Reaksiyon skoru
1
lol oynarken işlemci ve ekran kartım ortalama %30-50 arasında oynuyor, 165 HZ monitör kullanıyorum, fps kısıtlamaları her şey kapalı ancak oyun başlarında 240 250 civarı fps verirken oyun sonlarına doğru zaman zaman 100 fps e düşüyor ve bu anlarda GPU CPU kullanımı aynı şekilde 50 nin üzerine çıkmıyor. bu durumu nasıl çözebilirim

işlemci: i5-12400f
ekran kartı: 3070
ram: 24 GB çift kanal

Çok ilginç. Hiçbir sorun yaşamaman gerekir o sistemle. FPS'i hiç 200'e sabitlemeyi denedin mi? LoL'de 200 FPS'den sonrası yok ki? 200'e sınırlamazsan oyunun donar. Nasıl 250 FPS ile oynuyorsun?

Bunun harici MSI Afterburner uygulamasıyla FPS'in düştüğü anlarda sıcaklık değerlerini ve RAM kullanımını takip et.

Ayrıca oyunun .exe dosyasına sağ tık → Özellikler → Uyumluluk → “Tam ekran optimizasyonlarını devre dışı bırak” işaretle.

BIOS’tan CPU power limit (PL1 / PL2) sınırlaması varsa, PL2’yi uzun süreli aktif olacak şekilde ayarlayadabilirsin. Bununla alakalı olduğunu sanmıyorum ama aklıma gerçekten hiçbir şey gelmiyor.

En son çare olarak Riot Games'e bilet gönder.

Çok ilginç. Hiçbir sorun yaşamaman gerekir o sistemle. FPS'i hiç 200'e sabitlemeyi denedin mi? LoL'de 200 FPS'den sonrası yok ki? 200'e sınırlamazsan oyunun donar. Nasıl 250 FPS ile oynuyorsun?

Bunun harici MSI Afterburner uygulamasıyla FPS'in düştüğü anlarda sıcaklık değerlerini ve RAM kullanımını takip et.

Ayrıca oyunun .exe dosyasına sağ tık → Özellikler → Uyumluluk → “Tam ekran optimizasyonlarını devre dışı bırak” işaretle.

BIOS’tan CPU power limit (PL1 / PL2) sınırlaması varsa, PL2’yi uzun süreli aktif olacak şekilde ayarlayadabilirsin. Bununla alakalı olduğunu sanmıyorum ama aklıma gerçekten hiçbir şey gelmiyor.

teşekkür ederim deneyeceğim ancak fps sabitlemek de işe yaramadı onu denemiştim

200 fps ten sonrasi nasil yok anlayamadim bende 240 secenegi mevcut yanlis mi anladim acaba anlattigini

200 fps ten sonrasi nasil yok anlayamadim bende 240 secenegi mevcut yanlis mi anladim acaba anlattigini
Dostum yanlış anlamışsın benim oyunum da 2000 FPS falan veriyor sınırı kaldırsam. Mesele o değil. Karakterler ışınlanmaya başlıyor 200 FPS'in üzerine çıkarsan. Herkeste bu FPS eşiği farklı oluyor ama standartı 200 FPS'dir bunun. Oyun 200 FPS'e göre ayarlanmış yani.

Dostum yanlış anlamışsın benim oyunum da 2000 FPS falan veriyor sınırı kaldırsam. Mesele o değil. Karakterler ışınlanmaya başlıyor 200 FPS'in üzerine çıkarsan. Herkeste bu FPS eşiği farklı oluyor ama standartı 200 FPS'dir bunun. Oyun 200 FPS'e göre ayarlanmış yani.
isinlanma bende fps sinirlandirmasini kaldirinca basliyor 240 fps de degil sanirim hz veya baska birseye bagli bu olay pek anlamadim.

knk mesele sabitlemek değil mesele sistem güç vermiyor oyuna ve ben 165 hz mönitör kullanıyorum böyle bir sistemde oyunun zaman zaman 100 fps e düşmesi can sıkıyor ( anlık 100 fps e drop girmesi değil, oyunun belli bir noktasından sonra 150 fps in altına düşüyor yer yer birkaç saniye 100 fps de oynuyorum )

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,141
Üyeler
183,067
Son üye
Cenko
Geri