Merhaba 3-4 gün önce açtığım konuda LoL oynamamı önerdiler. Ben de başladım 12 seviye oldum, Dark'in Kayn öğreniyorum hala şimdiye kadar rehberlerde gördüğüm sitelerde gördüğüm itemlerle oynuyordum. Forumlara bakındım ama karşıya göre karakterine göre seçmen gerek diyorlar. Ben tam anlayamadım
ad karakter varsa karşıda benim ne kasmam lazım, AP varsa karşıda ne kasmam lazım, karşıdakilerin ad AP karakter olup olmadığını nasıl anlarım, tank karakteri nasıl anlarım, tank karakter nedir, tank karaktere karşı ne kasmam lazım? Oyunda daha bilmediğim terimler varsa ve onları da yazarsanız sevinirim. Oyunu çok sevdim onun için biraz kendimi geliştirmek istiyorum.
Not: Gelip bırak oyunu ben bıraktım hayatım değişti falan demeyin, evet kitlesi biraz saçmalıyor olabilir kimsenin yazdıklarını görmüyorum. Nasıl göreceğimi de bilmiyorum şu anlık güzel böyle eğleniyorum.
ad = fiziksel hasar vuran karakterler. ad karakterlere saldırı gücü veren eşyalar kasılır.
ap = yetenekleriyle hasar vuran karakterler. ap karakterlere yetenek gücü veren eşyalar kasılır.
tank = zırh, can ve büyü direnci kasan karakterlerdir. tek amacı tüm hasarı üstlerine çekip takımı korumaktır, can, zırh ve büyü direnci veren eşyalar alınabilir.
sen darkin kayn oynuyorsun darkin kayn tanklama ve can çalma konusunda iyi, fakat karşında tekleyebileceğin karakterler varsa gölge kayn oynamalısın. gölge kayn tek atabileceğin karakterlere karşı daha iyi ve daha mobil, darkin kayn ise tanklarla savaşabilecek formda bir karakter. darkin yükü kasmak için yakın dövüş şampiyonlarına saldırmalısın, gölge kaynı açmak için ise menzilli şampiyonlara saldırmalısın.
karşıya göre karakterine göre seçmen gerek mevzusunu şöyle açıklayayım : örneğin sen darkin kayn oynuyorsun, fakat karşında ashe,vayne, veigar gibi kolayca tek atabileceğin yani kolayca öldürebileceğin rakip şampiyonlar var. darkin kayn oynamak yerine gölge kayn tercih edersen hem daha hızlı bir yere ulaşabilir hemde daha rahat kesebilirsin. ve karşıda çok fazla saldırı gücü veren bir karakter varsa zırh eşyası almalısın, eğer çok fazla yetenek gücü (büyü) hasarı veren şampiyon varsa büyü direnci eşyası almalısın.
daha fazla zırh kasmak = saldırı gücü hasarı veren şampiyonlardan az hasar yemek ama yetenek gücü şampiyonlarından çok hasar yemek.
daha fazla büyü direnci kasmak = yetenek gücü (büyü) hasarı veren şampiyonlardan az hasar yemek ama saldırı gücü şampiyonlarından çok hasar yemek.
karşında eğer ağırlıklı olarak yetenek gücü hasarı veren karakterler var ise büyü direnci kasmalısın.
karşında eğer ağırlıklı olarak saldırı gücü hasarı veren karakterler varsa zırh kasmalısın.
fakat her ikiside varsa ve çok hasar yiyorsan hem büyü direnci hem zırh kasmalısın.
can veren eşyalar her şampiyona alınabilir. Can eşyaları direkt senin max hp' ni arttırıyor.
tank karakterlerine karşı : eğer karşı rakip çok fazla zırh kasmışsa ve sen saldırı gücü hasarı veren şampiyon oynuyorsan zırh delme veya gerçek hasar veren eşyalar alabilirsin.
eğer karşı rakip çok fazla büyü direnci kasmışsa ve sen yetenek gücü hasarı veren şampiyon oynuyorsan büyü nüfuzu (%'lik verenler) veren eşyalar almalısın. örneğin hiçlik değneği.
tankları eritmenin yolu oynadığın karaktere göre değişir en hızlı tank eriten şampiyonlar genelde adc'ler oluyor veya master yi gibi şampiyonlar olabiliyor.