Öneri M.2 SSD Arada Kaldım

elrici3

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
235
KC3000 ile bir soğutucu mu yoksa Samsung 990 pro heatsink mi daha iyi seçim?

kc3000 daha mantıklı

Bence 5.000 TL civarı bir bütçe ile 2TB M2 SSD almak daha mantıklı.
Çünkü anakartta M2 slotu SATA portlara göre çok daha az sayıda oluyor.
Orada yazan 7000-8000 mb/s hızları da günlük kullanımda pek görmezsiniz.

Bence 5.000 TL civarı bir bütçe ile 2TB M2 SSD almak daha mantıklı.
Çünkü anakartta M2 slotu SATA portlara göre çok daha az sayıda oluyor.
Orada yazan 7000-8000 mb/s hızları da günlük kullanımda pek görmezsiniz.
Hocam bir de notebook için alacağım için soğutma da benim için önemli. Exceria pro aldım ancak crystalmark testinde 73 dereceleri gördü sizce normal mi? Onun yerine daha farklı bir ssd alacağım.

Hocam bir de notebook için alacağım için soğutma da benim için önemli. Exceria pro aldım ancak crystalmark testinde 73 dereceleri gördü sizce normal mi? Onun yerine daha farklı bir ssd alacağım.
Üzerindeki aktif değil, pasif soğutma. Yani laptop ısınıyorsa, içerideki hava sıcaksa, SSD'nin de ısınması kaçınılmaz oluyor.

- Kullandığınız laptop'ta kaç M2 Slotu var?
- Eğer sadece 1 tane ise, şu anda dolu mu?
- Laptop soğutucu stand kullanıyor musunuz?

Kc3000 kesinlikle

Üzerindeki aktif değil, pasif soğutma. Yani laptop ısınıyorsa, içerideki hava sıcaksa, SSD'nin de ısınması kaçınılmaz oluyor.

- Kullandığınız laptop'ta kaç M2 Slotu var?
- Eğer sadece 1 tane ise, şu anda dolu mu?
- Laptop soğutucu stand kullanıyor musunuz?
2 slot var gen4. Şuanda ikincisi boş exceria pro'yu tekrardan çıkardım. Stand kullanmıyorum ancak altında boşluk bırakıyorum kullanırken. Exceria proda soğutucu yok ben kendim https://amzn.eu/d/1goQxvL bu ürünü kullandım ama yine de çok sıcaktı. Kendi ssd'si de 70leri görüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kc3000 kesinlikle
Acer Nitro 16 için kc3000 ile hangi soğutucuyu kullanayım hocam?

Son düzenleme:

Kc 3000 2 tb aldım internet olmadığı için kuramadım daha kullanan. Arkadaşım var 2 tb olanı yine paran varsa al dedi üzmez

2 slot var gen4. Şuanda ikincisi boş exceria pro'yu tekrardan çıkardım. Stand kullanmıyorum ancak altında boşluk bırakıyorum kullanırken. Exceria proda soğutucu yok ben kendim https://amzn.eu/d/1goQxvL bu ürünü kullandım ama yine de çok sıcaktı. Kendi ssd'si de 70leri görüyor.
Öyleyse bütçeniz dahilinde 2. slot için güzel bir M2 SSD önerisi konusu açın, üyeler önerilerde bulunsun.
Eğer bütçe yetiyorsa "2 TB SSD" aldıktan sonra kalan bütçeyle de "uygun fiyatlı bir soğutucu" alın derim.

Öyleyse bütçeniz dahilinde 2. slot için güzel bir M2 SSD önerisi konusu açın, üyeler önerilerde bulunsun.
Eğer bütçe yetiyorsa "2 TB SSD" aldıktan sonra kalan bütçeyle de "uygun fiyatlı bir soğutucu" alın derim.
Soğutucu stand mı yoksa ssd soğutucu mu hocam?

Soğutucu stand mı yoksa ssd soğutucu mu hocam?
Laptop soğutucu stand. Laptop içi fırın gibi olduktan sonra pasif soğutucu plaka neye yarar?
Laptopun altındaki hava kanallarına uygun olacak bir model seçersiniz, genel anlamda etkisi olacaktır.
1758114353852.webp
1758114362504.webp

990 çok iyi ama aradaki fiyat farkına değmez, kc3000 daha mantıklı. 5000 e 2 tb bulursun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,761
Üyeler
183,332
Son üye
Shelby-GT
Geri