M4 mac mini ile M4 macbook air arasında devasa bir fark var mıdır?

c0rbius

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
216
Grafikerim ve işlerimde m4 mac mini kullanıyorum ancak mac mini olduğundan dışarıda yada ekran olmayan bir yerde kullanamıyorum. Onu satıp üzerine bir mac mini parası daha koyup m4 macbook air almayı düşünüyorum. 13 inç 10 cpu 8 gpu 16gb ram var. Mac miniden tek farkı 10gpu değil de 8gpu içermesi. After effects, photoshop, illustrator kullanıyorum ama en ağırı after effects tabi. Mac mini de çalışırken herhangi bir sıkıntı çekmiyordum, memnundum ancak macbook'a geçince performans farkı ciddi hissedilir mi o tedirgin ediyor. Render süreleri birkaç dakika uzayabilir sıkıntı yok asıl problem editi yaparken preview da kasıp kasmaması. Eğer o kısımda çok ciddi bir fark gözlemlemeyeceksem benim için bir sorun yok.

Bu arada windows tarafında da Asus Rog zephyrus g15 laptopum var. rtx 3060, 40gb ddr5 ram ( kendim yükselttim ), ryzen 7 6800hs işlemcisi var ve bu özelliklerine rağmen after effects ve özellikle photoshop ve illustrator da Mac mini'nin inanılmaz gerisinde kalıyor. Mac mini'yi aldığımdan beri laptopu iş için hiç kullanmıyorum. Bu performans farkına da anlam verebilmiş değilim.

Grafikerim ve işlerimde m4 mac mini kullanıyorum ancak mac mini olduğundan dışarıda yada ekran olmayan bir yerde kullanamıyorum. Onu satıp üzerine bir mac mini parası daha koyup m4 macbook air almayı düşünüyorum. 13 inç 10 cpu 8 gpu 16gb ram var. Mac miniden tek farkı 10gpu değil de 8gpu içermesi. After effects, photoshop, illustrator kullanıyorum ama en ağırı after effects tabi. Mac mini de çalışırken herhangi bir sıkıntı çekmiyordum, memnundum ancak macbook'a geçince performans farkı ciddi hissedilir mi o tedirgin ediyor. Render süreleri birkaç dakika uzayabilir sıkıntı yok asıl problem editi yaparken preview da kasıp kasmaması. Eğer o kısımda çok ciddi bir fark gözlemlemeyeceksem benim için bir sorun yok.

Bu arada windows tarafında da Asus Rog zephyrus g15 laptopum var. rtx 3060, 40gb ddr5 ram ( kendim yükselttim ), ryzen 7 6800hs işlemcisi var ve bu özelliklerine rağmen after effects ve özellikle photoshop ve illustrator da Mac mini'nin inanılmaz gerisinde kalıyor. Mac mini'yi aldığımdan beri laptopu iş için hiç kullanmıyorum. Bu performans farkına da anlam verebilmiş değilim.
Muhtemelen yaşayacağın en büyük sorun yükte performans düşmesi ki bundan kaçış yöntemleri var (termal pad uygulamak gibi yt de yöntemler var istersen link bırakırım)
Her türlü m4 mini daha iyi performans verir ama taşınabilir cihaz istiyorsanız pek bi seçeneğiniz yok

Mac mini ile macbook arasında olsa olsa %10-15 fark olur maks önemli etken biri masaüstü diğeri laptop biri daha kolay soğutulabiliyor daha yüksek güç çekebiliyor pil gücünde uzun süre kullanımda performansı düşebilir kasma yapacağını düşünmüyorum yaptığınız işlerle macbook kullanan diğer kullanıcıların sonuçlarını karşılaştırabilirsiniz

Mac mini ile macbook arasında olsa olsa %10-15 fark olur maks önemli etken biri masaüstü diğeri laptop biri daha kolay soğutulabiliyor daha yüksek güç çekebiliyor pil gücünde uzun süre kullanımda performansı düşebilir kasma yapacağını düşünmüyorum yaptığınız işlerle macbook kullanan diğer kullanıcıların sonuçlarını karşılaştırabilirsiniz
Yüzde 47 e kadar düşüyor aradaki fark uzun süre yük (30dk dan uzun) ciddi sorun oluşturur. Termal pad uygularsa bir nebze engelleniyor ama yüzde 15 20 yüne kayıp

Bu arada mba m4 16/256 kullanıyorum soru varsa alırım

Muhtemelen yaşayacağın en büyük sorun yükte performans düşmesi ki bundan kaçış yöntemleri var (termal pad uygulamak gibi yt de yöntemler var istersen link bırakırım)
Her türlü m4 mini daha iyi performans verir ama taşınabilir cihaz istiyorsanız pek bi seçeneğiniz yok
Elimdeki laptopu satıp 5070 de bir sistem kurmayı düşünüyorum sistem artı macbook air olacak gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yüzde 47 e kadar düşüyor aradaki fark uzun süre yük (30dk dan uzun) ciddi sorun oluşturur. Termal pad uygularsa bir nebze engelleniyor ama yüzde 15 20 yüne kayıp

Bu arada mba m4 16/256 kullanıyorum soru varsa alırım
Ciddi misiniz? %47 ise sıkntı büyük.

Elimdeki laptopu satıp 5070 de bir sistem kurmayı düşünüyorum sistem artı macbook air olacak gibi
O sarar bak taşınabilir canavar + canavar
125h lı windows ultrabooklara da bakabilirsiniz hocam onlar da iyidir

Ciddi misiniz? %47 ise sıkntı büyük.
Maalesef hocam gördüğüm kadarıyla tabi youtube da vardı bi video

O sarar bak taşınabilir canavar + canavar
125h lı windows ultrabooklara da bakabilirsiniz hocam onlar da iyidir

Maalesef hocam gördüğüm kadarıyla tabi youtube da vardı bi video
Apple adobe tarafında windowsa göre hala çok önde konuda bahsettiğim laptoptan daha iyi performans alıyorum. asus zephyrusta photoshop donuyor çalışlmıyor bile after effects de kasıyor.

Apple adobe tarafında windowsa göre hala çok önde konuda bahsettiğim laptoptan daha iyi performans alıyorum. asus zephyrusta photoshop donuyor çalışlmıyor bile after effects de kasıyor.
O zaman macbook + sistem iyidir taşınabilir ssd de kesinlikle öneririm sizin senaryoda
Başka sorun varsa alırım
Termal pad videosunu bıraktım

O zaman macbook + sistem iyidir taşınabilir ssd de kesinlikle öneririm sizin senaryoda
Başka sorun varsa alırım
Termal pad videosunu bıraktım
Hocam videoyu izledim eğer bu değerler cidden böyleyse mac miniyi satıp 2x mac mini parasına bunu almak aptallık olur. Termal ped takınca skor 10.300 gibi bir değere ulaşıyor ancak bu videodaki macbook 10cpu 10gpu. Benim alacağım 8 gpu modeli ki alıp termal pad taksam bile skor yine mac miniye göre çok düşük kalacak hem de muhtemelen termal pad taktığım için garanti kapsamı dışında kalacak ki bu değerlerle iş esnasında fark çok fazla hissedilir olur.
1759693237940.webp

Hocam videoyu izledim eğer bu değerler cidden böyleyse mac miniyi satıp 2x mac mini parasına bunu almak aptallık olur. Termal ped takınca skor 10.300 gibi bir değere ulaşıyor ancak bu videodaki macbook 10cpu 10gpu. Benim alacağım 8 gpu modeli ki alıp termal pad taksam bile skor yine mac miniye göre çok düşük kalacak hem de muhtemelen termal pad taktığım için garanti kapsamı dışında kalacak ki bu değerlerle iş esnasında fark çok fazla hissedilir olur.Alıntıyı görüntüle
Öyle hocam maalesef ben çok yük bindirmediğim için tercih ettim pil ömrü ve verimliliği için
Sizin için m4 minide kalmak daha mantıklı batarya önemli değilse taşınabilir monitör ile bir setup kurabilirsiniz onun dışında pek bir şey diyemiyorum

Hocam videoyu izledim eğer bu değerler cidden böyleyse mac miniyi satıp 2x mac mini parasına bunu almak aptallık olur
Konuya pek hakim değilim ancak alternatif olarak

Şunlar işinizi görüyorsa değerlendirilebilir

Bence sorun olmaz. Mac ler özellikle Adobe uygulamalarında akıcı çalışıyor.

Çok karmaşık bir render mi alıyorsunuz ?

Bence sorun olmaz. Mac ler özellikle Adobe uygulamalarında akıcı çalışıyor.

Çok karmaşık bir render mi alıyorsunuz ?
Şöyle söyleyeyim animasyon yapıyorum aslında. Aşağıya bir örnek bırakıyorum. Karmaşık videoları render almam gerekiyor ki bu en saf hali gibi bir şey bazen videolarımda 3d katmanlı çalışıyorum bazen çalışmıyorum. Bazen 3d havası veren dünya oluşturuyorum after effects de kamera falan kullanıyorum x y z ekseninde bir video gibi düşünün. Bazen düz 2d reklam filmi yapıyorum. Bazen öyle videolar yapmam gerekiyor ki full efekt dolu mesela bunları render alırken bile işkence çekiyorum mac minide.

Mesela bu ilk videonun renderını alabilmesi ve benim bunu editlerken edit sırasında preview da beni çok yormaması lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,728
Üyeler
183,882
Son üye
Lee Asperseas
Geri