Macbook air M4 24gb 15inch mi Macbook pro M4 16gb 14inch mi?

Reaksiyon skoru
8
Arkadaşlar selamlar öncelikle matematik 1.sınıf öğrencisiyim bir yandan yazılım öğreniyorum (şu an python öğreniyorum) aynı şekilde SQL öğrenicem bu sene kısacası data science ile ilgileniyorum diyebilirim kendim de bu alanda olabildiğince okurken proje yapmak istiyorum aklıma macbook modelleri yattı ancak bütçem malum bir yere kadar çıkabiliyor, macbook air M4 15inch 24gb ram versiyonu ile macbook pro M4 16gb ramli 14inch versiyonu arasında kaldım kafamı karıştıran şey ısınma durumu, ekran özellikleri ve ram miktarı ve oldu siz olsanız ne yapardınız, üçünden birini seçecek olsanız hangisi tercihiniz olurdu önerilerinizi bekliyorum. (Not: Öğrenci indirimi ile pozitif teknolojiden alıcam fiyatlar sitesinde mevcut fiyatlar yakın yakına zaten)

Son düzenleme:
Macbook Pro için eğer Pro işlemciye geçmiyorsan bir değişiklik olmaz. Sadece ekran farklı o kadar. Onun haricinde macbook kullanan bir data engineer olarak (m2 air kullanıyorum.) 16gb yetersiz geliyor. Bu iş data science ile olmuyor sadece bir fikir geliyor aklına tonla program çalıştırıyorsun vs. bir sürü sekme kullanıyorsun vs. derken yetmiyor ram yani en azından bana yetmiyor. Ben bu sene içerisinde aldım yine alacak olsam ram 16gb tercih etmezdim

Macbook Pro için eğer Pro işlemciye geçmiyorsan bir değişiklik olmaz. Sadece ekran farklı o kadar. Onun haricinde macbook kullanan bir data engineer olarak (m2 air kullanıyorum.) 16gb yetersiz geliyor. Bu iş data science ile olmuyor sadece bir fikir geliyor aklına tonla program çalıştırıyorsun vs. bir sürü sekme kullanıyorsun vs. derken yetmiyor ram yani en azından bana yetmiyor. Ben bu sene içerisinde aldım yine alacak olsam ram 16gb tercih etmezdim
Maalesef pro işlemciye geçicek bütçem yok öğrenci olduğumdan dolayı bu ay içinde alıp uzun yıllar üzülmeden (en azından 4-5 sene) kullanabileceğim bir cihaz istiyorum, sizin deneyimleriniz nasıl sıcaklık konusunda performansından şikayetçi olduğunuz tek konu ram mi başka şikayetleriniz var mı ekranıyla ilgili deneyimleriniz nasıl

15" air yerine kesinlikle pro almalısın. m4 pro da 14" zaten. ancak ekran farkı hoparlör farkı vs daha iyi. ayrıca fan da var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,823
Üyeler
184,689
Son üye
izufps
Geri