Macbook air mı almalıyım yoksa windows bir laptop mu?

Reaksiyon skoru
6
kendime bir macbook air mı alsam yoksa windows mu alsam kararsızım. Mobil programlama ile uğraşıyorum. Sizce macbook air m4 ün 256gb ssd olanı idare eder mi yoksa 512gb ssd şart mı? geçen hafta 49.000tlye bile bulunabiliyordu ama şu an 59.000tl civarındalar. Windows bir cihaz alacak olsam 55.000tlye kadar alabileceğim en iyi alternatifler neler. trendyol ve amazondan alabilirim sadece.

Son düzenleme:
kendime bir macbook air mı alsam yoksa windows mu alsam kararsızım. Mobil programlama ile uğraşıyorum. Sizce macbook air m4 ün 256gb ssd olanı idare eder mi yoksa 512gb ssd şart mı? geçen hafta 49.000tlye bile bulunabiliyordu ama şu an 59.000tl civarındalar. Windows bir cihaz alacak olsam 55.000tlye kadar alabileceğim en iyi alternatifler neler. trendyol ve amazondan alabilirim sadece.
bence apple al geç rahatına bak

Air al geç, zaten mobile yazılım geliştirmek gibi bir amacın varsa Mac olmadan iOS tarafına geliştirilmiyor diye biliyorum.

Bütçe yetse Pro önerirdim ama Air de her işe yeter bence, SSD işini harici alarak halledersin.

Geçen hafta 39 bindi ptde diğer sitelerde 41-42 civarına bulunuyordu. Trendyolda 46 hala. Bence kasım indirimlerinde yine inecek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Macbook air öneririm. İleride Windows ihtiyacın olduğu zaman harici taşınabilir bir SSD alarak içerisine Windows kurabilirsin.
M chipli cihaza nasıl Windows kuracaksın

Geçen hafta 39 bindi ptde diğer sitelerde 41-42 civarına bulunuyordu. Trendyolda 46 hala. Bence kasım indirimlerinde yine inecek

Doğru hocam kaçırdım o kısmı

Saf yazılım için macbook öneririm. Yaptığın işe bağlı olarak 256 yeter.

MAC kazık. 256 GB SSD ne? 2010 lu yıllarda belki olurdu. Sene olmuş 2026.

apple macbooklara genel zam yaptı o fiyatlara bir daha iner mi bilmiyorum.

xCode yükleyeceksin zaten 12 gb daha başka şeylerde yüklemen gerekecek 256Gb yetmez.. minimum 16GB ram önerilir.
Apple bu konuda biraz eski kafalı depolama ve ram konusunda :) yıllarca kullanıcısı olarak yazıyorum...
Mac mini'de alabilirsin taşımak gibi niyetin yoksa. Ben air m2 kullanıyorum harici 512gb ssd kullanıyorum kendi içinde 256gb var ama kendisi 16gb ram'e sahip. Premier pro ve After effects'te sorun yaşamıyorum. Proje büyükse altına fan şart bunlarda fan sistemi yok ısınınca ateş ediyor :D

Bunada bakabilirsin (2. el cihaz. Pil devri düşük az kullanım görmüş yine konuşursun fiyat iyi.)

xCode yükleyeceksin zaten 12 gb daha başka şeylerde yüklemen gerekecek 256Gb yetmez.. minimum 16GB ram önerilir.
Apple bu konuda biraz eski kafalı depolama ve ram konusunda :) yıllarca kullanıcısı olarak yazıyorum...
Mac mini'de alabilirsin taşımak gibi niyetin yoksa. Ben air m2 kullanıyorum harici 512gb ssd kullanıyorum kendi içinde 256gb var ama kendisi 16gb ram'e sahip. Premier pro ve After effects'te sorun yaşamıyorum. Proje büyükse altına fan şart bunlarda fan sistemi yok ısınınca ateş ediyor :D

Bunada bakabilirsin (2. el cihaz. Pil devri düşük az kullanım görmüş yine konuşursun fiyat iyi.)
bu alacağım cihaz elimdeki tek cihaz olacağından macbook air almaktan biraz çekiniyorum. Sizce windows alsam daha mı iyi olur? bilgisayar mühendisliğinden yeni mezun oldum. iş de arıyorum işe girdiğim zaman ne verecekler bilmiyorum.

bu alacağım cihaz elimdeki tek cihaz olacağından macbook air almaktan biraz çekiniyorum. Sizce windows alsam daha mı iyi olur? bilgisayar mühendisliğinden yeni mezun oldum. iş de arıyorum işe girdiğim zaman ne verecekler bilmiyorum.
yazılım işlerinden anlamıyorum keyif almak istiyorsan windows tarafından alabilirsin oyun da oynarım dersen. Air sorun yaratmaz m1 pro yuda alabilirsin çok fazla m4 m5 işlemcilere takılma fazla. öğrenci belgesi ile 32bine m2 air 16gb ram 256 alabilirsin sıfır veya siteye bak başka modellerde var belki kafana yatar pro alırsın. öğrenci belgesi bulursun e devletten çıkartman lazım sadece. İş bulunca sana vereceklerinide bilmediğin için pek takılma keyif almaya bak içinden ne geliyorsa o şekilde ilerle. Ne yazılımı yapacaksın ? web site php aspx vs. windows Mac tabanlı yazılımlar mı mobil uygulama vs.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,386
Üyeler
183,418
Son üye
thenyxx
Geri