neptün yüksel
80+ Bronze
Merhaba ben Yüksel Zor, namı diğer neptün yüksel.
Bugün sizlere macOS'in artılarından ve eksilerinden bahsedeceğim. Macbook'un değil. Macbooklar zaten güzel bir cihaz.
Artılar;
- Arayüzü güzel. Ben pencere döşemelerini çok seviyorum. Odaklanıyor insan.
- Genel olarak programları çok basit ama bir o kadar da güzel. Tasarımları çok iyi.
- Spotlight kullanımı güzel. Gelişmiş bir yerel arama asistan (ve ya motoru).
- Backup alması çok güzel ve kolay.
- Kısayolları gelişmiş.
- Apple için yazılım ürünlerini en iyi bu OS ile üretebilirsiniz.
- Sanal asistan siri de güzel.
Bu yüzden macOS sihirli bir işletim sistemi gibi.
Eksileri;
- Gizliliğe pek önem verilmiyor. Apple ile senin aranda bir köprü olsa da Apple verileri kendilerine göre işliyor. Klavye'de ne yazdığınızdan tutun yazma hızınızı ve yanlış yaptığınız, takıldığını anlar bile Apple'da mevcut.
- Yüksek Ram kullanımı. Sanal Ram ile çözselerde durumu sanal Ram, gerçek Ram performansını pek vermez.
- Her bilgisayarda çalışmaması, kimine göre sorun değil belki.
- Her oyununu oynatamaması.,
- Güncellemeler sıklıkla olduğu için eski macOS uygulamalarını doğrudan mağazadan yükleyememe.
Bu da macOS'in gerçek yüzü.
Bugün sizlere macOS'in artılarından ve eksilerinden bahsedeceğim. Macbook'un değil. Macbooklar zaten güzel bir cihaz.
Artılar;
- Arayüzü güzel. Ben pencere döşemelerini çok seviyorum. Odaklanıyor insan.
- Genel olarak programları çok basit ama bir o kadar da güzel. Tasarımları çok iyi.
- Spotlight kullanımı güzel. Gelişmiş bir yerel arama asistan (ve ya motoru).
- Backup alması çok güzel ve kolay.
- Kısayolları gelişmiş.
- Apple için yazılım ürünlerini en iyi bu OS ile üretebilirsiniz.
- Sanal asistan siri de güzel.
Bu yüzden macOS sihirli bir işletim sistemi gibi.
Eksileri;
- Gizliliğe pek önem verilmiyor. Apple ile senin aranda bir köprü olsa da Apple verileri kendilerine göre işliyor. Klavye'de ne yazdığınızdan tutun yazma hızınızı ve yanlış yaptığınız, takıldığını anlar bile Apple'da mevcut.
- Yüksek Ram kullanımı. Sanal Ram ile çözselerde durumu sanal Ram, gerçek Ram performansını pek vermez.
- Her bilgisayarda çalışmaması, kimine göre sorun değil belki.
- Her oyununu oynatamaması.,
- Güncellemeler sıklıkla olduğu için eski macOS uygulamalarını doğrudan mağazadan yükleyememe.
Bu da macOS'in gerçek yüzü.