- Reaksiyon skoru
- 10
birkaç sorum olacak ve genel olarak bilgi sahibi olmak istiyorum makine mühendisliği 101 gibi basitçe zorlukları, avantajları, alanları vs. anlatabilecek var mı?
AA üni dediğin seviye koç,itü vs mien zor mühendislik zorluğu okuyup bitirdikten sonra da devam ediyor iş bulmak pek rahat değil AA üniversiteden mezun olman lazım veya projen olması lazım
evet üst seviyeler. devlet için konuşuyorum. özel ünilerde biraz daha farklı. apartman olmayanlardaAA üni dediğin seviye koç,itü vs mi
kankam o zaman ben şöyle bişey diyim sana çok bi gelecek kaygım yok mühendislik de yapmicam(kesin konuşmiyim şartları çok zor gelmezse ve seversem yaparım) ama yksde 30 50k civarı rahat yapabileceğimi biliyorum şuan ne okusam diye düşünüyorum bari bi mühendis olayım prestiji olur diye okiyim diyorum bide üni okumuş olayım yani yoksa bi mühendisten çok çok daha fazla kazanabilirim aile şirketinde çalışarak(pazarlama şirketi)evet üst seviyeler. devlet için konuşuyorum. özel ünilerde biraz daha farklı. apartman olmayanlarda
makine okuma o zaman yapmicaksan uğraşılacak bölüm değil endüstri falan oku şirkette de işine yararkankam o zaman ben şöyle bişey diyim sana çok bi gelecek kaygım yok mühendislik de yapmicam(kesin konuşmiyim şartları çok zor gelmezse ve seversem yaparım) ama yksde 30 50k civarı rahat yapabileceğimi biliyorum şuan ne okusam diye düşünüyorum bari bi mühendis olayım prestiji olur diye okiyim diyorum bide üni okumuş olayım yani yoksa bi mühendisten çok çok daha fazla kazanabilirim aile şirketinde çalışarak(pazarlama şirketi)
evet hangi mühendislik alanı olacağına da tam karar vermemiştim şirketin de bi bölümünde üretim var makineler falan belki ordan işe yarar diye düşündüm, endüstri nasıl bir avantaj sağlarmakine okuma o zaman yapmicaksan uğraşılacak bölüm değil endüstri falan oku şirkette de işine yarar
bölüm zor ve mesleğine merakın yoksa tercih etme mi diyorsun yani, ne okursam okuyim o mesleği yapmicam sadece bi statü katar diye yani o yüzden mekatronik makine endüstri vs. gözümde farkları yok belki gider işletme okurum boşa okumuş olmamak içinher bölüm illaki zor ama makineyi sorarsan bence diğer mühendisliklere göre biraz daha zor olduğunu söyleyebilirim.
çoğu alanda çalışabilir falan filan o işler hakkında bir şey söyleyemem ama en kötü mezun olunca bile çizim yapabilmeyi torna freze kullanmayı filan öğrenebiliyorsun. ekstra okuduğun bölümde uygulamalı dersler filan daha çoksa baya etkiler tecrübe olarak. oktan b*ktan bir proje yapsan ve katılsan etkiler mi? etkiler.
aslında biraz daha detaylı sorman iyi olabilir
@Mechanist hocamızda yanlış hatırlamıyorsam itü makine mühendisliğinden mezun
tecrübeleri filan daha iyi olabilir
yok ya niye öyle diyimbölüm zor ve mesleğine merakın yoksa tercih etme mi diyorsun yani, ne okursam okuyim o mesleği yapmicam sadece bi statü katar diye yani o yüzden mekatronik makine endüstri vs. gözümde farkları yok belki gider işletme okurum boşa okumuş olmamak için