Neler Yeni

Makine Mühendisliğinden Tıp'a geçiş mantıklı mı?

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,461
İsim
Sarp Yılmaz
Okul hayatımda hiç bir zaman ders çalışmaktan yorulmadım. Tam anlamıyla bir inektim diyebilirim. Okumak benim için çok sıkıntı değil tabii. Bu süreçte çok masrafım olacak onlarda başka bir sıkıntı. Tıpı gerçekten çok istiyorum ama mühendislik konusunda kendimi geliştirmeyi de çok istiyorum. Çok kararsızım. Kararsızlık en kötü karardan bile kötü gerçekten.
Ben olsam şuanda emek verip bitirdiğim ve aynı zamanda sevdiğim şeyi yapardım yani sende bu makina mühendisliği oluyor ne diyelim yolun açık olsun dediğin gibi kararsızlık çok kötü bende universiteye gideceğim Allahın izniyle seneye halen daha kararsızlık içerisindeyim ve kötü bir his olduğunu biliyorum

rulokatma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Lokman Emre Köse
Okul hayatımda hiç bir zaman ders çalışmaktan yorulmadım. Tam anlamıyla bir inektim diyebilirim. Okumak benim için çok sıkıntı değil tabii. Bu süreçte çok masrafım olacak onlarda başka bir sıkıntı. Tıpı gerçekten çok istiyorum ama mühendislik konusunda kendimi geliştirmeyi de çok istiyorum. Çok kararsızım. Kararsızlık en kötü karardan bile kötü gerçekten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mucize Doktor izleyip gaza geliyorum. 😆
İstediğin mesleği yapmak bence daha mantıklı. Ben istediğimi yapıyorum o yüzden çalışmakta yormuyor. Gerçi daha yeni girdim bölüme.

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
Çapada okuyorum hocam. İki diploma medyatik bir kişilik olmayacaksanız bir işinize yaramaz. Sonuçta işçi olarak çalışacağınız bir yere girerken sadece o işe ait becerileriniz göz önünde bulundurulacak. Kendi mezun olduğunuz bölümü sevmiyor, tıpı seviyorsanız diyebilecek bir şeyim yok. Ama davulun sesi uzaktan hoş gelir. Cerrahlık elbette güzel bir iş ama o aşamaya ve bilgi birikimine sahip olana kadar dolu dolu geçecek bir 6 yıl var. Yani belki işin içine ve detaylarına girdikçe şu anki hevesiniz kalmayabilir. Tabi ki bunlar sadece olasılık. Bir karar vermeden önce iyice düşünmeniz gerektiğini düşündüğüm için söylüyorum. Zaten itü makine gibi bir bölümü kazanıp üstüne öyle bir ortalamayla bitiren bir insan ülkedeki her tıp fakültesini kazanır ve istiyorsa da yine dereceyle bitirir. Burda karar size kalmış artık.
Çapa, Cerrahpaşa, Marmara gibi üniversiteler benim hayalimdi. O zaman ki sıralamam yetmemişti hiç birine. Sadece 6 yıl ile bitse gözüm kapalı okurum ama cerrahlık için ne kitaplar bitiriyor insanlar. Sürekli bir ders çalışma, sürekli bir sınav telaşası içinde olmak kafamı karıştıran şey aslında. İTÜ Makine çok iyi bir bölümdü. Kendimi her konuda en üst düzeyde görmek istediğim için bölüme girdiğim günden beri kafamı kaldırmadan çalıştım. Allaha şükür emeklerimin karşılığını da aldım. Böyle bir bölümden bu ortalama ile mezun olduktan sonra zaten çok bir iş sıkıntısı olmuyor. Tonla yerde iş teklifi aldım ama ASLESAN veya Baykar istediğim için kabul etmedim. Tıp fakültesine de gitsem derece ile bitirmek ve mesleğimde en iyisi olmak için elimden geleni yaparım.

Ben olsam şuanda emek verip bitirdiğim ve aynı zamanda sevdiğim şeyi yapardım yani sende bu makina mühendisliği oluyor ne diyelim yolun açık olsun dediğin gibi kararsızlık çok kötü bende universiteye gideceğim Allahın izniyle seneye halen daha kararsızlık içerisindeyim ve kötü bir his olduğunu biliyorum
Benim gibi durumlara düşme. İstediğin bölümü oku mutlaka. Aklında ne varsa onu oku.

İstediğin mesleği yapmak bence daha mantıklı. Ben istediğimi yapıyorum o yüzden çalışmakta yormuyor. Gerçi daha yeni girdim bölüme.
Çalışmak beni hiç bir zaman yormaz. İki bölümü de seviyorum. Ama tıp biraz daha ağır basıyor. Hayalimdi benim.

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Memnunum tabii. TYT-AYT konusunda bir sıkıntım yok. Zaten her şey bildiğim şeyler. Matematik, fizik, kimya konusunda bir sıkıntı yaşamam. Diğer derslere çalışmayı düşünüyorum.
Hocam yapabilirsin hem tip hem de işine bakabilirsin ama her şey sende bitiyor
Tıp'a girdikten sonra mühendisliğe zaman ayırabileceğimi düşünmüyorum. İkisi de çok yoğun işler.
kozlar sende hocam ne dersek boş malesef

arkansas

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Kendin için hangisinin doğru olduğunu düşünüyorsan onu yap. İki meslek de çok güzel ve gelecek vadeden meslekler, tıp okumak istiyorsan ve bu konuda hala heyecanın varsa oku. Kolay bir şey değil tabii ki ama bence sen yapabilirsin. Ders çalışmayı hala sevdiğini söylemiştin zaten, bu işini daha da kolaylaştırır. İçinde istek olduğu sürece yapabileceğini düşünüyorum. Kendine uygun gördüğün mesleği seçmek senin elinde, umarım ileride memnun olacağın bir karar alırsın :)

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,461
İsim
Sarp Yılmaz
Çapa, Cerrahpaşa, Marmara gibi üniversiteler benim hayalimdi. O zaman ki sıralamam yetmemişti hiç birine. Sadece 6 yıl ile bitse gözüm kapalı okurum ama cerrahlık için ne kitaplar bitiriyor insanlar. Sürekli bir ders çalışma, sürekli bir sınav telaşası içinde olmak kafamı karıştıran şey aslında. İTÜ Makine çok iyi bir bölümdü. Kendimi her konuda en üst düzeyde görmek istediğim için bölüme girdiğim günden beri kafamı kaldırmadan çalıştım. Allaha şükür emeklerimin karşılığını da aldım. Böyle bir bölümden bu ortalama ile mezun olduktan sonra zaten çok bir iş sıkıntısı olmuyor. Tonla yerde iş teklifi aldım ama ASLESAN veya Baykar istediğim için kabul etmedim. Tıp fakültesine de gitsem derece ile bitirmek ve mesleğimde en iyisi olmak için elimden geleni yaparım.

Benim gibi durumlara düşme. İstediğin bölümü oku mutlaka. Aklında ne varsa onu oku.

Çalışmak beni hiç bir zaman yormaz. İki bölümü de seviyorum. Ama tıp biraz daha ağır basıyor. Hayalimdi benim.
Sen bilirsin ama dediğim gibi zaten güzel bir yerdesin tadını çıkart hayatın

utkusuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
utku suna

Bölümün, ortalaman ve çalışmanın sonucunda oluşan bilgi birikimin şu an Türkiye'de kaç kişide vardır acaba hele ki yeni mezun olan birinde. Yeni mezun olup senin kadar bilgi birikimi olan 1000 kişi yoktur. Aselsan ve Baykar istiyormuşsun çalışırsan neden olmasın kalifiye elemansın. Piyasayı bilmiyorum ama başka bir yerde tecrübe kazanırsan oralara da girebileceğini düşünüyorum. Bir de hiç yurt dışı düşünmez misiniz? Mühendislikte önü açık ülkeler sizin gibi insanları kaçırmak istemez. Uluslararası bir şirkete başvurup bir süre sonra da yurt dışındaki ayaklarına geçiş yapmaya çalışın derim. Hayat standardınızı ve kalitenizi yükseltin. Yarını belli olmayan bir yerde 7 seneninizi daha harcamayın. Yine karar sizin ve siz kendi isteklerinize, içinizden gelene göre karar vereceksiniz zaten doğrusu da bu. Ama bana kalırsa kesinlikle önermiyorum.

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
Bölümün, ortalaman ve çalışmanın sonucunda oluşan bilgi birikimin şu an Türkiye'de kaç kişide vardır acaba hele ki yeni mezun olan birinde. Yeni mezun olup senin kadar bilgi birikimi olan 1000 kişi yoktur. Aselsan ve Baykar istiyormuşsun çalışırsan neden olmasın kalifiye elemansın. Piyasayı bilmiyorum ama başka bir yerde tecrübe kazanırsan oralara da girebileceğini düşünüyorum. Bir de hiç yurt dışı düşünmez misiniz? Mühendislikte önü açık ülkeler sizin gibi insanları kaçırmak istemez. Uluslararası bir şirkete başvurup bir süre sonra da yurt dışındaki ayaklarına geçiş yapmaya çalışın derim. Hayat standardınızı ve kalitenizi yükseltin. Yarını belli olmayan bir yerde 7 seneninizi daha harcamayın. Yine karar sizin ve siz kendi isteklerinize, içinizden gelene göre karar vereceksiniz zaten doğrusu da bu. Ama bana kalırsa kesinlikle önermiyorum.
Hocam yorumunuz için çok teşekkürler. Yurtdışı tabii ki düşündüm. Hatta bazı yabancı şirketlerden iş teklifi de aldım ama ülkeme hizmet etmek istediğim için çok düşünmedim. Savunma sanayi de ülkemiz çok ilerledi, benim de katkım olsun istiyorum. Bilgimden faydalanacaksa türk milleti faydalansın. Ücret olarak çok daha fazla veriyor yabancı şirketler ama öncelik olarak kendi ülkemi düşünüyorum. Baykar'da çalışan arkadaşlarım var. Tecrübe çok önemli değil, nasıl aldıklarını bilmiyorum. Selçuk Bayraktar ile arkadaşım vesilesi ile görüşeceğim. O zaman kendisiyle bu konuyu konuşucam. Sanırım kararım değişti yorumunuzdan sonra.

Kendin için hangisinin doğru olduğunu düşünüyorsan onu yap. İki meslek de çok güzel ve gelecek vadeden meslekler, tıp okumak istiyorsan ve bu konuda hala heyecanın varsa oku. Kolay bir şey değil tabii ki ama bence sen yapabilirsin. Ders çalışmayı hala sevdiğini söylemiştin zaten, bu işini daha da kolaylaştırır. İçinde istek olduğu sürece yapabileceğini düşünüyorum. Kendine uygun gördüğün mesleği seçmek senin elinde, umarım ileride memnun olacağın bir karar alırsın :)
Her iki meslekte beni memnun ediyor. Ama tıp çok ilgimi çekiyor. Tabi davulun sesi uzaktan hoş gelir. Bilmiyorum ne yapacağımı. Ders çalışmak sıkıntı değil ama mesleğimi bırakıp senelerce okumak da zor geliyor. Üstelik masraflarım olacak bu süreçte. Aileme yük olmak istemiyorum bu yaştan sonra.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
İTÜ Makine Mühendisliğinden 3,67 ortalama ile mezunum. Lise döneminde hayalim hep doktor olmaktı ama 6 sene tıp fakültesi okumak, üstüne uzmanlık sınavları, onun üstüne bir de TUS'a girmek çok zor geldiği için mühendisliğe karar verdim. Zaten istediğim üniversitede tıpta gelmiyordu. Şuan ki mesleğimden memnunum ama aklımda hâlâ tıp fakültesi okumak var. Bu mesleğe devam edersem ASELSAN veya Baykar Savunma'da devam edeceğim. Aklımda bin türlü soru işareti var. Bu yaştan sonra sizce daha 6 yıl tıp fakültesi okunur mu? Üstüne tonlarca sınav var, sürekli ders çalışmak gerekiyor. Eğer okumaya karar verirsem 31-32 yaşlarıma gelince sadece ''asistan'' doktor olabileceğim. Hayallerimde ki konuma ulaşmak için en az 35 yaşını beklemem gerekecek. Yani bu da demek oluyor ki 12 sene daha kafamı kaldırmadan ders çalışmam gerek. Bu konu hakkında ki görüşlerinizi alabilir miyim? Forumda meslektaşım veya bir doktor varsa konuya bekliyorum.:)
Alakasız 2 meskek mutlu olacağini seç.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
keşke yer değiştirebilsek senle

ben tıp okuyorum şuan ama çok mühendislik istedim gelmedi istediğim bölüm

ama okunur çevremde var öyle bi tanıdığım aynı senin gibi odtü makine bitirdi daha sonra antep tıpa geçti bitirdi doktor şuan

ve gayet mutlu

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
keşke yer değiştirebilsek senle

ben tıp okuyorum şuan ama çok mühendislik istedim gelmedi istediğim bölüm

ama okunur çevremde var öyle bi tanıdığım aynı senin gibi odtü makine bitirdi daha sonra antep tıpa geçti bitirdi doktor şuan

ve gayet mutlu
Tıp tuttu, mühendislik nasıl tutmadı hocam?

Ben de istediğim tıp fakültesini tutturamadım, bu bölümü seçtim. Zaten aklımda sadece ikisi vardı. Ama şimdi tıp okuma isteği geldi. Bitirdikten sonra ne kadar mantıklı 6 yıl daha üniversite okumak bilmiyorum.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret

Ben de istediğim tıp fakültesini tutturamadım, bu bölümü seçtim. Zaten aklımda sadece ikisi vardı. Ama şimdi tıp okuma isteği geldi. Bitirdikten sonra ne kadar mantıklı 6 yıl daha üniversite okumak bilmiyorum.
tıp doğu bir şehirde okuyorum

mühendislik ise itü yazılım veya odtü yazılım istiyordum yani 15k dayım ama istediğim yerler 3 k idi

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

2 üniversite okumak bana göre çok gereksiz bir şey iki mesleği aynı anda yapacak mısın yoksa birilerine hava atmak için mi 2 3 4 üniversite okunuyor anlamıyorum 30 35 yaşına geleceksin daha hayatında 0 tecrübe olacak hiç hoş değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,552
Üyeler
161,087
Son üye
vergi ver köle
Top Bottom