Neler Yeni

Makine Mühendisliğinden Tıp'a geçiş mantıklı mı?

utkusuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
utku suna
Hocam yorumunuz için çok teşekkürler. Yurtdışı tabii ki düşündüm. Hatta bazı yabancı şirketlerden iş teklifi de aldım ama ülkeme hizmet etmek istediğim için çok düşünmedim. Savunma sanayi de ülkemiz çok ilerledi, benim de katkım olsun istiyorum. Bilgimden faydalanacaksa türk milleti faydalansın. Ücret olarak çok daha fazla veriyor yabancı şirketler ama öncelik olarak kendi ülkemi düşünüyorum. Baykar'da çalışan arkadaşlarım var. Tecrübe çok önemli değil, nasıl aldıklarını bilmiyorum. Selçuk Bayraktar ile arkadaşım vesilesi ile görüşeceğim. O zaman kendisiyle bu konuyu konuşucam. Sanırım kararım değişti yorumunuzdan sonra.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her iki meslekte beni memnun ediyor. Ama tıp çok ilgimi çekiyor. Tabi davulun sesi uzaktan hoş gelir. Bilmiyorum ne yapacağımı. Ders çalışmak sıkıntı değil ama mesleğimi bırakıp senelerce okumak da zor geliyor. Üstelik masraflarım olacak bu süreçte. Aileme yük olmak istemiyorum bu yaştan sonra.
Hocam ülkeye hizmet etmek istemen çok güzel bir şey. Ancak keşke ülkede bilime, teknolojiye, ARGE'ye yeteri kadar önem verilse. Her yıl kaç tane beyin göçü veriyoruz dışarıya kimbilir. Bu insanlar vatan haini veya rahat sevdalısı insanlar değiller. Maalesef ülkemiz yeteri kadar imkan tanımıyor araştırma olanağı olarak. Bu tıpta da böyle mühendislikte de başka mesleklerde de. Yoksa kimse doğup büyüdüğü, tanıdığı yeri kendi keyfinden bırakmak istemez. Şu devir için konuşuyorum ülkemiz maalesef kalifiye ve zeki beyinlerin istediğini veremiyor ne araştırma imkanı ne de hak ettikleri maddiyat ve yaşam kalitesi olarak. Umarım bu durum ileride değişir. Hem zeki ve becerikli gençler başka ülkelerde yaşamak zorunda kalmaz hem de ülkemize faydaları olur.

arkansas

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Her iki meslekte beni memnun ediyor. Ama tıp çok ilgimi çekiyor. Tabi davulun sesi uzaktan hoş gelir. Bilmiyorum ne yapacağımı. Ders çalışmak sıkıntı değil ama mesleğimi bırakıp senelerce okumak da zor geliyor. Üstelik masraflarım olacak bu süreçte. Aileme yük olmak istemiyorum bu yaştan sonra.
Bence makine mühendisliği ile devam et, şimdi bir daha okuyacağına makine mühendisliğinde kendini geliştirirsen çok daha iyi olur. Hakkında hayırlısı olsun, seni rol model olarak aldığımı bil isterim. Ben de kendimi geliştirebilirim umarım bu konuda :)

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
tıp doğu bir şehirde okuyorum

mühendislik ise itü yazılım veya odtü yazılım istiyordum yani 15k dayım ama istediğim yerler 3 k idi
Tıp, tıptır hocam. Üniversite farketmiyor çok fazla o bölümde. Cerrahpaşa, çapa, koç olmadıktan sonra hepsi aynı.

Bence makine mühendisliği ile devam et, şimdi bir daha okuyacağına makine mühendisliğinde kendini geliştirirsen çok daha iyi olur. Hakkında hayırlısı olsun, seni rol model olarak aldığımı bil isterim. Ben de kendimi geliştirebilirim umarım bu konuda :)
İnşallah dostum. Allah gönlüne göre versin. Seviyorum seni :)

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Tıp, tıptır hocam. Üniversite farketmiyor çok fazla o bölümde. Cerrahpaşa, çapa, koç olmadıktan sonra hepsi aynı.
orası öyle tabii de

aklın tıptayken nasıl o ortalamayı yaptın aga :D

canavar gibi ortalaman var vallahi hayran kaldım

müsatit olursan dc den tanışmak isterim senle

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
2 üniversite okumak bana göre çok gereksiz bir şey iki mesleği aynı anda yapacak mısın yoksa birilerine hava atmak için mi 2 3 4 üniversite okunuyor anlamıyorum 30 35 yaşına geleceksin daha hayatında 0 tecrübe olacak hiç hoş değil.
Evet bu da doğru. 35 yaşına gelene kadar 2 mesleğim olacak ama hiç biri hakkında tecrübe sahibi olmayacağım ve belki de tıp okurken mühendislik hakkında bildiğim şeyleri unutacağım.

orası öyle tabii de

aklın tıptayken nasıl o ortalamayı yaptın aga :D

canavar gibi ortalaman var vallahi hayran kaldım

müsatit olursan dc den tanışmak isterim senle
Tanışırız hocam. Aklım tıptaydı tabii ki hayalim olduğu için. Ama mühendislik alanında kendimi geliştirip ülkeme hizmet etmek de çok istiyordum.

Hocam ülkeye hizmet etmek istemen çok güzel bir şey. Ancak keşke ülkede bilime, teknolojiye, ARGE'ye yeteri kadar önem verilse. Her yıl kaç tane beyin göçü veriyoruz dışarıya kimbilir. Bu insanlar vatan haini veya rahat sevdalısı insanlar değiller. Maalesef ülkemiz yeteri kadar imkan tanımıyor araştırma olanağı olarak. Bu tıpta da böyle mühendislikte de başka mesleklerde de. Yoksa kimse doğup büyüdüğü, tanıdığı yeri kendi keyfinden bırakmak istemez. Şu devir için konuşuyorum ülkemiz maalesef kalifiye ve zeki beyinlerin istediğini veremiyor ne araştırma imkanı ne de hak ettikleri maddiyat ve yaşam kalitesi olarak. Umarım bu durum ileride değişir. Hem zeki ve becerikli gençler başka ülkelerde yaşamak zorunda kalmaz hem de ülkemize faydaları olur.
Ben de üniversite çağında ki gençlere hep ülkemizi bu konuda daha da geliştirmek için çaba sarfetmelerini öneriyorum. Ben türküm. Kendi milletime hizmet etmek varken neden başka ülkeye hizmet etmek isteyeyim? Ülkemizde gerçekten ne kadar başarılı olursa olsun adam akıllı para kazanamıyor. Ben de aynı şekilde olacağım. Ama benim önceliğim para değil, ülkeye verdiğim hizmet.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,550
Üyeler
161,086
Son üye
cılbırtom
Top Bottom