Neler Yeni

Maksimum 20.000 TL Bütçe ile En İyi APU İşlemci Tavsiyesi?

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Eren Ergin
Selamlar arkadaşlar,

40.000 TL bütçem var ve harici ekran kartı olmadan, APU işlemciye sahip bir sistem toplamak istiyorum. Oyun oynamayacağım, ancak işlemcinin güçlü olması önemli çünkü çoklu görevler, ofis işleri ve zaman zaman hafif grafik işlemleri yapacağım.

Bu yüzden Maksimum 20.000TL lik bir işlemci arıyorum tavsiyeleriniz neler.

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,827
İsim
Emre siyah
yani direkt apu olarak arıyorsanız en güçlüsü sanırım r7 8700g
ama 7950xde falanda dahili birim var çok bi işe yarmasa da

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Eren Ergin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yani direkt apu olarak arıyorsanız en güçlüsü sanırım r7 8700g
ama 7950xde falanda dahili birim var çok bi işe yarmasa da
Sanırım r7 8700G alacağım, ben de onda karar kıldım. Şimdi geriye kasa, anakart, işlemci soğutucu ve SSD seçmek kaldı. Çok bilgili değilim, bakalım inşallah işin içinden çıkabilirim

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,025
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Anakart olarak Asus'un B650M-K, B650M-R Anakartlarına bakabilirsiniz. Ram olarak ise Patriot Viper Venom 1x16 yada 2x16 6000mhz cl30 değerlerine sahip ürünü tercih edebilirsiniz. Ssd dramli isterseniz Kingston Renegade, dramsiz isterseniz Kingston NV3 olabilir. Kasa olarak Vento kasalara bakarız, Thermalright'tan ise de bi soğutucu tam denk gelir gibi. Bulamazsanız linklerini de atarım.

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Eren Ergin
Anakart olarak Asus'un B650M-K, B650M-R Anakartlarına bakabilirsiniz. Ram olarak ise Patriot Viper Venom 1x16 yada 2x16 6000mhz cl30 değerlerine sahip ürünü tercih edebilirsiniz. Ssd dramli isterseniz Kingston Renegade, dramsiz isterseniz Kingston NV3 olabilir. Kasa olarak Vento kasalara bakarız, Thermalright'tan ise de bi soğutucu tam denk gelir gibi. Bulamazsanız linklerini de atarım.
Beraber toplasak çok iyi olur. Ofiste kullanacağım için led ışıksız, iyi soğutmalı ve düz bir kasa arıyorum. İşlemci için soğutucusunun uzun ömürlü ve sessiz çalışması önemli. Depolama için 2TB M.2 SSD yeterli olur. Anakart olarak B650M-K uygun olur diye düşünüyorum. RAM konusunda çok bilgim yok ama toplamda 16GB işimi görür. Bütçem 40.000 TL ve bu bütçeyi tam olarak kullanmak istiyorum, yani sistemi alırken 40.000 TL'yi tamamlamak lazım. Tavisyelerini Link olarak atarsan çok sevinirim

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,025
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Beraber toplasak çok iyi olur. Ofiste kullanacağım için led ışıksız, iyi soğutmalı ve düz bir kasa arıyorum. İşlemci için soğutucusunun uzun ömürlü ve sessiz çalışması önemli. Depolama için 2TB M.2 SSD yeterli olur. Anakart olarak B650M-K uygun olur diye düşünüyorum. RAM konusunda çok bilgim yok ama toplamda 16GB işimi görür. Bütçem 40.000 TL ve bu bütçeyi tam olarak kullanmak istiyorum, yani sistemi alırken 40.000 TL'yi tamamlamak lazım. Tavisyelerini Link olarak atarsan çok sevinirim
Atayım hocam linkleri birazdan. Kasayı bulabilir miyim emin değilim yalnız.

ErdemAbiGf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Erdem
Selamlar arkadaşlar,

40.000 TL bütçem var ve harici ekran kartı olmadan, APU işlemciye sahip bir sistem toplamak istiyorum. Oyun oynamayacağım, ancak işlemcinin güçlü olması önemli çünkü çoklu görevler, ofis işleri ve zaman zaman hafif grafik işlemleri yapacağım.

Bu yüzden Maksimum 20.000TL lik bir işlemci arıyorum tavsiyeleriniz neler.
hocam bir şey soracağım da aslında MiniAtx kasa alıp minimalizim şekilde hale getirip sistemi GPU lu bir sistem toplayabilirsiniz tamamimen sizin kararınıza kalmış . daha alternatif olur

catsped

80+
Hocam 40,000₺'ye nasıl tamamlayacağız ki? Ürünlerin hiçbiri o kadar pahalı değil.

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Eren Ergin
hocam bir şey soracağım da aslında MicroAtx kasa alıp minimalizim şekilde hale getirip sistemi GPU lu bir sistem toplayabilirsiniz tamamimen sizin kararınıza kalmış . daha alternatif olur
Oyun oynamayacağım için İşlemciye ayrı ekran kartına ayrı para vermek istemiyorum güçlü APU bir sistem işimi fazlasıyla görür diye düşünüyorum sonuçta sadece otel programları outlook ve çokca chrome sekmesi çalıştıracak sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam 40,000₺'ye nasıl tamamlayacağız ki? Ürünlerin hiçbiri o kadar pahalı değil.
Valla bir şekilde tamamlayacaz parasını patron ödüyor 40.000TL bütçe ayırdı İşlemci + Anakart kendi başına 18.500TL falan yapıyor sadece

ErdemAbiGf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Erdem
Oyun oynamayacağım için İşlemciye ayrı ekran kartına ayrı para vermek istemiyorum güçlü APU bir sistem işimi fazlasıyla görür diye düşünüyorum sonuçta sadece otel programları outlook ve çokca chrome sekmesi çalıştıracak sadece
öyleyse tabi hocam Apu sistem en mantıklısı olur
işlemci ve M2 nizi iyi seçseniz yeter

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Eren Ergin
öyleyse tabi hocam Apu sistem en mantıklısı olur
işlemci ve M2 nizi iyi seçseniz yeter
Samsung 2TB m2 SSD işimi görür diye düşünüyorum Emir Kardeşim linkleri atacaktı bakalım daha mantıklı bi öneri atarsa onuda değerlendiririz

catsped

80+
Valla bir şekilde tamamlayacaz parasını patron ödüyor 40.000TL bütçe ayırdı İşlemci + Anakart kendi başına 18.500TL falan yapıyor sadece
Patrona bak ya :D

SSD: 🫵🏻 https://amzn.eu/d/aFI6yPe 7800₺ > Samsung 990 PRO 2TB

RAM: https://www.crtgamestore.com/goodra...-ddr5-6000mhz-cl30-bellek?ref=akakce&v=1.57.4 2100₺ > GOODRAM CL30, 6000mHz

Işıksız kasa: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...cc-h52fb-01-2-fanli-atx-fiyati,812592800.html 4300₺ > NZXT H5 FLOW

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Eren Ergin
Kasada PSU yok sanırım birde 2 tane fan diyor yeterli olmaz heralde PSU ve Fan önerebilirmisin Veya PSU su olan ve yeterli Fanı olan başka bi kasada bakabiliriz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,078,279
Üyeler
171,325
Son üye
smsle
Top Bottom