Neler Yeni

"Mâlum kişi" cümlesi hakaret kapsamına girer mi?

Strelok

80+ Silver
Alakası yok. Dava açılmaz. Ben belki başka bir kişiden bahsediyorum? Belirtmemişim, belirsizlik kullanmışım orada. Adı üstüne "belirsizlik."
Dava açarsa birisi adama demezler mi "Malum kişi diye sana mı dedim?" diye? Derler ve dava düşer.
Ha, burada da söylüyorum. MALUM KİŞİ yolsuzluğun daniskasını yapmış durumda. Artık kime dediğimi onlar düşünsün.
hocam kıvırmaya çalışmayın basbaya Erdoğan'a diyorsunuz belli oluyor öyle

Son düzenleme:

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
Bazı yerlerde bazı kişiler için mâlum kişi diye bahsederim ama kim olduğu hakkında açık vermem. Bu kelime için hakaret davası açılabilir mi?
açık vermediğin için olmaz açık versen bile dava sürecine girmez bu olay. Malum kişi adını anmak istemediğini yada söylemek istemediğini belirtir.

Alfha13

80+ Silver
Malum kişi yavaştan kalıplaşıyor artık. Yani malum kişi dediğinde artık belirsizce birini değil direkt uzun adamı kastetmiş oluyorsun, uzun adamda da olduğu gibi.

Bura.K

80+ Silver
hocam kıvırmaya çalışmayın basbaya Erdoğan'a diyorsunuz belli oluyor öyle
Nasıl belli oluyor ve nasıl anlıyorsunuz? Ben isim belirtmişmiyim? Belirtmemişim. Mahkeme olasılıklara bakmaz. Kanıtlara bakar. Mahkeme; ucu karanlık bir tünelin sonrasını tahmin etmekle uğraşmaz. Görebildiği kadarını anlar.

Faruk1986

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,960
İsim
Faruk Sancar
Malum kişiye malum kişi dendiğinde/Malum kişi ekonomiyi batırırken

Ekler

• indir (14).jpeg
    indir (14).jpeg
    5.1 KB · Hit: 16