Neler Yeni

"Mâlum kişi" cümlesi hakaret kapsamına girer mi?

Faruk1986

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,960
İsim
Faruk Sancar
Bazı yerlerde bazı kişiler için mâlum kişi diye bahsederim ama kim olduğu hakkında açık vermem. Bu kelime için hakaret davası açılabilir mi?

Strelok

80+ Silver
Açılmasına açılır da sonuç alınır mı?
kendisine dava açılan birisi erdoğan'ın avukatı davaya gelmiyordu duruşmaya diyordu zaten 30K civarı bu konuda dava var diye biliyorum,hayatının sonucu olacak bir ceza olmaz muhtemelen cezasız yırtarsın ama bence deneme

Bura.K

80+ Silver
Bazı yerlerde bazı kişiler için mâlum kişi diye bahsederim ama kim olduğu hakkında açık vermem. Bu kelime için hakaret davası açılabilir mi?
Alakası yok. Dava açılmaz. Ben belki başka bir kişiden bahsediyorum? Belirtmemişim, belirsizlik kullanmışım orada. Adı üstüne "belirsizlik."
Dava açarsa birisi adama demezler mi "Malum kişi diye sana mı dedim?" diye? Derler ve dava düşer.
Ha, burada da söylüyorum. MALUM KİŞİ yolsuzluğun daniskasını yapmış durumda. Artık kime dediğimi onlar düşünsün.

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,816
İsim
MehmedVII
Hocam insta bio'mda ben ekonomistim yazıyor ve hâlâ yaşıyorum.

Bu arada belirli bir şey yok sonuçta sıkıntı olmaz

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,479
İsim
Diyarhan
Burda malum kişi diyince aklıma tek uzun adam geliyor ama hangi konu ve ortamda olduğuna göre değişiyor. Bence bir problem olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Metin dal
sorun olmaz fakat nerede o kelimeyi kullandığına dikkat et yoksa o davalık kişilere eklenebilirsin :D

Top Bottom