Yavuz Sultan Selim
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 7,380
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Esnaftan alıyorsun anlaşılanVallaha hiç bilmiyorum bir dükkandan alıyorum normal bir boyutta tadı güzel
Esnaftan alıyorsun anlaşılanVallaha hiç bilmiyorum bir dükkandan alıyorum normal bir boyutta tadı güzel
Kimse de al sata gider mi diye yazmamışBiz 30luyu 60tlye alıyoruz:/
EvetEsnaftan alıyorsun anlaşılan
Yalan dolan. Koyunlar inanmaya devam etsin. Sürekli para basıyorlar. ATM'ler 0 para veriyor kenarları elini keser. Nasıl bu oranlar çıkıyor? Gerçekten çok uzak.Enflasyon mart ayında yüzde 2,29 oldu. Yıllık bazda ise yüzde 50,51 olarak açıklanırken düşüş eğilimi önceki aylarda olduğu gibi devam etti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜFE'deki değişim 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %2,29, bir önceki yılın Aralık ayına göre %12,52, bir önceki yılın aynı ayına göre %50,51 ve on iki aylık ortalamalara göre %70,20 olarak gerçekleşti.
EN AZ ARTIŞ GÖSTEREN GRUP GİYİM VE AYAKKABI
Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %17,27 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %70,73 ile lokanta ve oteller oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup %-1,92 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %6,30 ile eğitim oldu.
![]()
Hocam gösterilen veriler yanlış olmasına yanlış da enflansyonun düşmesi fiyatların düşmesi anlamına gelmez, paranın değer kaybının yavaşladığı anlamına gelir. Yani bir şeye 100 TL zam geleceğine 70 TL zam gelir gibiArkadaş ben anlamıyorum ki gösterilen veriler mi yanlış acaba yani Şubatta aldığım yiyecek, içeceklerin hiç biri aynı fiyatta değil bırak sen bir de bu yüzdelerden çok çok zam geliyor.
Halkbank ATM'sinden çekmiş olduğum 600 ₺'yi bana 6 tane sıfır basılmış üzerinde toz dahi olmayan 100 ₺ lik banknotlar halinde seri numaraları sıralı olarak verildi. Cillop gibiydiler.Yalan dolan. Koyunlar inanmaya devam etsin. Sürekli para basıyorlar. ATM'ler 0 para veriyor kenarları elini keser. Nasıl bu oranlar çıkıyor? Gerçekten çok uzak.
İşin kötüsü son iki yıldır böyleHalkbank ATM'sinden çekmiş olduğum 600 ₺'yi bana 6 tane sıfır basılmış üzerinde toz dahi olmayan 100 ₺ lik banknotlar halinde seri numaraları sıralı olarak verildi. Cillop gibiydiler.