Neler Yeni

Marvel'ı Sevmiyorum 🦸‍♂️

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Evet, Marvel'ı sevmeme nedenim adımın Harley Quinn olması sebebiyle değil kesinlikle, daha geçerli bir sebebim var .d
Harley Quinn benim için Margot Robbie'nin oynadığı karakterden ibaret. Onun dışında DC ile pek ilgim yok. Bunu da belirteyim de adın zaten Harley Quinn tabii Marvel sevmezsin demeyin.

Yakın zamanda İskandinav Mitolojisi ile ilgilenmeye başladım ve bu da beni Marvel'ın ne kadar saçma işler yaptığını anlamamı sağladı. Bildiğiniz gibi Marvel İskandinav Mitolojisi'inden karakterler barındırıyor. Thor, Odin, Loki, Heimdall ve niceleri. Marvel filmlerinin mitolojiden aldığı sadece karakter isimleri, onun dışında herşeyi kafalarına göre yapmışlar. En basitinden Thor sarışın ve fit birisi değil, Odin ve Loki'de Ragnarök'te (kıyamette) ölüyor. Filmde öldükleri gibi değil. Ve aklıma gelmeyen bir sürü yanlış var.

Yani ben mi çok gerçekçi baktım yoksa cidden bir saçmalık mı var? Bu ayrıntıları gördükçe Marvel filmlerinden soğudum ve izlemiyorum şimdi.

Son düzenleme:

Future

80+
Ona bakarsan DC evreninde de en basitinden Lucifer ve Zeus var gene, çok farklı işleniyorlar.
İkisinide seviyorum. DC evreninde saçmalıkllar daha büyük sğrekli kriz cıkartıyorlar, çok tepki çeken New52 sıfırlamasını yaptılar. Düzeltilerde.
DCde en sevdiğim kısım speedesterlar.

Glass_Cat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
SANANE KARDEŞŞŞ
Fazla gerçekçi bakıyorsun. İlla gerçek mitolojiye bağlı kalınsaydı çok sıkıcı (mitolojinin kendisi sıkıcı demiyorum) ve sadece bu mitoloji etrafında dönen filmler çıkardı. Tam kıvamında yapılıyor.

SefaBaba

80+ Silver
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,034
İsim
Safa Uyğun
DC nin daha karanlık ibr tarafının olması bana daha iyi geliyor aslında masrvelse aslan marvelim benim eğlece ve çocuk kitlesine uygun hale getirmeye çalışıyor.
ikisinin eksileri ve artıları var keşke hep çizgi romandakiler gibi işleseler

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Evet, Marvel'ı sevmeme nedenim adımın Harley Quinn olması sebebiyle değil kesinlikle, daha geçerli bir sebebim var .d
Harley Quinn benim için Margot Robbie'nin oynadığı karakterden ibaret. Onun dışında DC ile pek ilgim yok. Bunu da belirteyim de adın zaten Harley Quinn tabii Marvel sevmezsin demeyin.

Yakın zamanda İskandinav Mitolojisi ile ilgilenmeye başladım ve bu da beni Marvel'ın ne kadar saçma işler yaptığını anlamamı sağladı. Bildiğiniz gibi Marvel İskandinav Mitolojisi'inden karakterler barındırıyor. Thor, Odin, Loki, Heimdall ve niceleri. Marvel filmlerinin mitolojiden aldığı sadece karakter isimleri, onun dışında herşeyi kafalarına göre yapmışlar. En basitinden Thor sarışın ve fit birisi değil, Odin ve Loki'de Ragnarök'te (kıyamette) ölüyor. Filmde öldükleri gibi değil. Ve aklıma gelmeyen bir sürü yanlış var.

Yani ben mi çok gerçekçi baktım yoksa cidden bir saçmalık mı var? Bu ayrıntıları gördükçe Marvel filmlerinden soğudum ve izlemiyorum şimdi.
Sende yanlışlık var. :D
Comics kitaplarından dolayı bu tarz seçmeler mevcut. Bunların hepsi birer fantastik olduğundan ve bunlar çizgi romanda olduğundan dolayı böyle saçmalıklar mevcut. :D
Her karakterin yazarı farklı olduğundan dolayı filmde de farklılıklar görebilirsin.
Örneğin Comicslerde Thor sarışın ve uzun birisidir. Yani Chris Hemsworth gayet ideal bir seçim.
DC'den de bir örnek vereyim. Flash Comics dergilerinde sarışın ve aşırı zeki birisidir fakat filmde Barry Allen'ı oynayan Ezra Miller kumral birisi.
Yani gerçekçi olarak bakıyorum diyorsan sen Mitlere inanıyorsundur. :D
Fantastik şeyler bunlar fazla gerçekçi yaklaşmamak gerekiyor.

Alfha13

80+ Silver
Kaynak mitoloji, mitolojiyi aynen işlemesi gerekmiyor. Çizgi roman "uyarlaması" olan filmler var; kaynak orası, aynı olmak zorunda değil. Ayrıca Marvel'ı sevmemek için de onlarca sebep var mitolojiye gelene kadar.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sende yanlışlık var. :D
Comics kitaplarından dolayı bu tarz seçmeler mevcut. Bunların hepsi birer fantastik olduğundan ve bunlar çizgi romanda olduğundan dolayı böyle saçmalıklar mevcut. :D
Her karakterin yazarı farklı olduğundan dolayı filmde de farklılıklar görebilirsin.
Örneğin Comicslerde Thor sarışın ve uzun birisidir. Yani Chris Hemsworth gayet ideal bir seçim.
DC'den de bir örnek vereyim. Flash Comics dergilerinde sarışın ve aşırı zeki birisidir fakat filmde Barry Allen'ı oynayan Ezra Miller kumral birisi.
Yani gerçekçi olarak bakıyorum diyorsan sen Mitlere inanıyorsundur. :D
Fantastik şeyler bunlar fazla gerçekçi yaklaşmamak gerekiyor.
Şu cümle sonlarına gülücük atma tamam kızmıcam.

Kaynak mitoloji, mitolojiyi aynen işlemesi gerekmiyor. Çizgi roman "uyarlaması" olan filmler var; kaynak orası, aynı olmak zorunda değil. Ayrıca Marvel'ı sevmemek için de onlarca sebep var mitolojiye gelene kadar.
İşte mitolojiye göre gitmemeleri benim için saçma geliyor. Tamam çizgi roman, hayal evreni ama mitolojiyi yok ediyorlar.

Messinin kramponu

80+ Bronze
Hocam o kadar gerçeklik tarafından bakmayın film sonuçta. Ayrıca marvel tek Thor filmlerinden ibaret değilki. Bütün karakterler farklı. DC bana göre daha saçma. Bir çok karakter ya ayrı bir dünyadan geliyor yada türlü türlü mutasyon geçirmişler. Normal bir insan bir batman var.

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Şu cümle sonlarına gülücük atma tamam kızmıcam.

İşte mitolojiye göre gitmemeleri benim için saçma geliyor. Tamam çizgi roman, hayal evreni ama mitolojiyi yok ediyorlar.
Eğer o saçma mitolojiye göre gitselerdi thorun göbekli halini nasıl görücektik bazı konularda eğlenmeye bakmalı bu kadar sık boğaz darlar bence senin fikrine hep sadığim dostum 🥰

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,203
İsim
Murat Orhan
Tam bu arada Yunan mitolojisinden iskandinav mitolojisine sorgusuz sualsiz geçtiği için sıranın kendisine geleceğini bilen kratos;

Shirogane_learns_Volleyball_2-3_screenshot.jpg

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII

Hocam zaten adamlar aynısını yapıyoruz filan demedi ki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,545
Üyeler
166,228
Son üye
blackleae
Top Bottom