Masaüstü Bilgisayara Fiber internetten kablo çekme

zodi

80+
Reaksiyon skoru
9
Herkese iyi forumlar bir kaç sorum olucak. Eve TTelekom Fiber çekildi ancak bilgisayarımı kuracağım yerden uzak elimde kablo var ancak eski modemle kullandığım kablo var elimde. Babam eski kablo olmaz diyip duruyor Wifi Adaptörü alalım diyor. Benim odam Fiber internetin olduğu odanın tam tersi köşesinde kalıyor (arasında 3-4 duvar var yani) çeker mi çekmez mi kararsız kaldım 1. sorum buydu. 2. Sorumda eski kabloyu kullansam bir şey olur mu, Kullanabilir miyim? (Eski kablomu ek olarak koyacağım ve Yassı kablo olarak geçiyormuş galiba işimi görmez mi?) Şimdiden teşekkür ederim. Tekrardan iyi forumlar.

Ekler

• images (1).webp
    images (1).webp
    10.7 KB · Hit: 19
Herkese iyi forumlar bir kaç sorum olucak. Eve TTelekom Fiber çekildi ancak bilgisayarımı kuracağım yerden uzak elimde kablo var ancak eski modemle kullandığım kablo var elimde. Babam eski kablo olmaz diyip duruyor Wifi Adaptörü alalım diyor. Benim odam Fiber internetin olduğu odanın tam tersi köşesinde kalıyor (arasında 3-4 duvar var yani) çeker mi çekmez mi kararsız kaldım 1. sorum buydu. 2. Sorumda eski kabloyu kullansam bir şey olur mu, Kullanabilir miyim? (Eski kablomu ek olarak koyacağım ve Yassı kablo olarak geçiyormuş galiba işimi görmez mi?) Şimdiden teşekkür ederim. Tekrardan iyi forumlar.
CAT6 kablo kullanmanız gerekiyor. Yani Ethernet kablosu kullanmalısınız. Resimdeki telefon kablosu(Zaten isteseniz de ucunu bilgisayara takamazsınız).

CAT6 kablo kullanmanız gerekiyor. Yani Ethernet kablosu kullanmalısınız. Resimdeki telefon kablosu(Zaten isteseniz de ucunu bilgisayara takamazsınız).
Vallla hatırladığım ya bu vardı yada sarı bi kablo vardı onu kullanıyordum.
CAT6 şart mıdır hocam peki? Öceden odamdaydı ne güzel. TTelekom geldi odanıza kadar çekemeyiz kırılır cart curt dediler. Ekstra masrafa sokuyorlar şimdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi tekrar baktım bunu kullanıyormuşum hocam yanlış koymuşum resmi. Düzelttim.

Ekler

• images (1).webp
    images (1).webp
    10.7 KB · Hit: 13
Vallla hatırladığım ya bu vardı yada sarı bi kablo vardı onu kullanıyordum.
CAT6 şart mıdır hocam peki? Öceden odamdaydı ne güzel. TTelekom geldi odanıza kadar çekemeyiz kırılır cart curt dediler. Ekstra masrafa sokuyorlar şimdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi tekrar baktım bunu kullanıyormuşum hocam yanlış koymuşum resmi. Düzelttim.
Bunu kullanıyorsan ve odana yetişiyorsa kullanabilirsin. Yetişmezse de elektrikçilerden 10 15 metre yaptırabilirsin ya da hazır olarak internetten alabilirsin

Bunu kullanıyorsan ve odana yetişiyorsa kullanabilirsin. Yetişmezse de elektrikçilerden 10 15 metre yaptırabilirsin ya da hazır olarak internetten alabilirsin
Yetişmiyor hocam çok kısa ve elektrikçiler gerçekten çok f*huş fiyat veriyor 10m kablo sordum 4 yere 2 si yapmıyor diğer 2 si 600-700 arası fiyat çekti öneriniz varmıdır internetten alsam nasıl olur?

En temizi pense ve kablo alıp kendiniz çakın. 1 kere alırsınız; ihtiyaç oldukça kullanırsınız.
23 awg bakır cat6 kablo işinizi görür. Farklı markada alabilirsiniz.
https://www.zeybekmarket.com/recber?category=86&stock=1

Birde şu seti alın
https://www.n11.com/urun/3-lu-pense-tester-100-adet-rj45-network-seti-3286344
Set almazsanız; sadece pense alıp daha ucuza mal edebilirsiniz.
Hocam super dedın eyvallahda yanı bu kadar zahmete girecegime ve bu kadar para bayılacagıma dırek kablo alırım daha mantıklı degıl mı baska onerınız varmı dırek kablo gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,271
Üyeler
184,611
Son üye
yattara
Geri