Elim hep malum yere gidiyor duramıyorum resmen maks 1-1.5 gün 1.2 sene falan oldu başlayalı 4 ay sonra da oruç geliyor önceki sene gusül ala ala tamamlamıştım bırakmam lazım bu işleri yardım edin zaten kişisel mental sorunlarım var her gün 1-2 tane yapıyorum
Kardeşim bu konuda sana yardımcı olması açısından birkaç tavsiyede bulunacağım. %100 çözüm değil ama %90 diyebilirim. İşin ucunda biraz da senin iraden var;
- Öncelikle seni bunu yapmaya iten şeyleri tespit edeceksin. Mesela TV'de şehvet duygunu kabartacak programlar, diziler, filmler vs. varsa bunlar senin bu isteğini tetikleyebilir (ki tetikler yani). Eğer böyle bir sebep varsa ondan uzaklaşacaksın. Arkadaş çevresi de buna dahil. Çünkü bu senin çok ciddi bir sağlık sorunundur.
- Bunu bir uyuşturucu gibi göreceksin. Çünkü uyuşturucu nasıl sözde rahatlatıyor ve kafanı uyuşturuyorsa, aynı şekilde bu illet de kafanı uyuşturuyor. Bu illet sürekli yapıldığında unutkanlığı başlatıyor ve sürekli ilerletiyor. Aynı zamanda bir insanda ömrü boyunca ortalama 5000 defa boşalma kapasitesi bulunuyor. 5000 kapasitesini doldurursan çeşmenin kuruyacağını bilmen gerekiyor. Evlendiğin zaman eşinin seni istememesinin önüne geçmek istiyorsan bu illeti bırakmakta kararlı olman gerekiyor.
- Bu illeti tetikleyecek ne varsa (örneğin, karşı cinsin yarı çıplak giyimi, karşı cinsin vücut hatlarını belli edecek şekilde giyimi, fotoğraf ve videolarda bu tip görüntüler vs.) bunları gördüğün zaman nefsine ağır gelse de gözünü, kafanı, bedenini başka yere çevireceksin.
- Sürekli bir şeylerle meşgul olacaksın. Boş kaldığın anda şeytan seni rahat bırakmaz, dürtükler. Bu yüzden sürekli bir uğraşın olsun. Bu isteği duyduğun anda hemen başka bir şeye yönel ve 3-5 dk içinde unuttuğunu göreceksin. Allah'ın izniyle bu illetten kurtulacaksın. Bu arada namaz kılmıyorsan bir an önce namaza başla. Namaz tüm kötü işlerden alıkoyar. Tecrübeyle sabit.
Eğer bir anda bırakmakta zorlanırsan bunu yavaş yavaş yap. Mesela 1 günde 3 defa yapıyorsan 1 defaya düşür. Birkaç gün sonra 2 güne 1 yap. Sonra yavaş yavaş bu süreyi aç. Ama bir anda bu iradeyi ortaya koyman şeytanın bacağını kırmanı daha da çabuklaştıracaktır.
İnşallah bu yorumu okursun ve uygulamaya koyarsın. Ben ancak buradan bu yardımı yapabilirim.