Masum çocuğu öldüren peygamber ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Oğlana gelince , onun ana babası inanmış kimselerdi.Çocuğun onları küfre ve inkara sürüklemesinden
korkup öldürdük.' ( Kehf suresi 80 )

Arkadaşlar böyle bir şey nasıl mümkün olabilir ya.Hızır ile musa yolculuk yaparken bi çocuk görüyor,ilerde dinden çıkıcak ailesinide belki
çıkarır diye onu öldürmek ne kadar doğru bir hareket.Hani barış kardeşlik hoşgörü.O çocuk niye yaratıldı ozaman imtihanı neydi öldürülecekse.
Veya aynı olay günümüzdeki çocuklara niye uygulanmıyor, ?
Yani kafa yapın o kadar düşük ki bir ayetten yola çıkıyorsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani kafa yapın o kadar düşük ki bir ayetten yola çıkıyorsun
Ayrıca o kadar boş bi insansın ki günü geliyor Atatürk şöyle yapmış diye konu açıyorsun günü geliyor peygamber şöyle yapmış diye konu açıyorsun bide araştırmadan gelip burda konu açıyorsun

Yav ne paylaşımı yapmış dine küfür mü etmiş ne var paylaşımda? Günde 10 tane "kızlardan korkuyorum" "kızlarla konuşamıyorum" "sevgilim yok" gibi boş saçma sapan konudan daha tartışmaya değer bir konuda fikrini belirtmiş. Sizin gibi yaşlılara göre tüm gençlik sabahtan akşama kadar oyun oynuyor. Emin ol günde 2 saat X de zaman kaybetmekten iyidir.

Sen yap bakayım paylaşımları, ne oluyor görürsün. Burası din sorgulama yeri değil, gidersin onunla alakalı forumlara girer, okursun paylaşırsın. Ben teknoloji forumunda din, siyaset, karı-kız paylaşımları görmek istemiyorum, yönetimde olsam hepsini yasaklarım.

Neyin ne olduğunu bilmeyecek yaştaysa neden camiye gönderiyorsun neden kulağına ezan okuyorsun neden erken yaşta islamın öğretilmesini destekliyorsun.Nasılsa anam babam diyip itaat edecek sana inanıcak.Eğer dediğinde samimiysen cocuklara 15 yaşına kadar hiçbir dinin eğitiminin verilmemesi lazım ki kendi kararını kendi verebilsin cocuk.
Peki bu ezan okuma vb dini şeyler bi Müslümanlar da yok ona bakarsan hiristiyanlar da da Papalar yeni doğan çocukların kulağına şarkı söyleyeyip sirke ve suyun içine sokuyorlar

Bide imza kısmına öğrenmeye açık bir herif yazmış sdjsads

Hocam diğer insanların fikirleride aynı sonucta çıksaydı bugün islam alemi 75 fıkraya bölünmezdi.Ayrıca tabii ki açık bulmaya çalışıcam.Yoldan geçen bir adamın söylediği basit seylere bile hemen inanmazken tanrıdan geldiği idda edilen kitapta açık bulmaya çalışmak, hata aramak neden kötü bir şey olsun ki asıl körü körüne sorgulamadan iman etmek sıkıntıdır.Ve o arkadaş cevabı sade öz ve kendi duygu düşünceleriyle benimle paylaşşa daha sağlıklı bir tartışma olur.Herkes her tartışmaya link atsa buraya forum link havuzuna döner sağlıklı bir tartışma olmaz
Peki senin bunu "Teknoloji Forumunda” niyetini açık bir dille belli ediyor

Sen yap bakayım paylaşımları, ne oluyor görürsün. Burası din sorgulama yeri değil, gidersin onunla alakalı forumlara girer, okursun paylaşırsın. Ben teknoloji forumunda din, siyaset, karı-kız paylaşımları görmek istemiyorum, yönetimde olsam hepsini yasaklarım.
ya ne anlatıyorsun Allah için

Kuranı kerimin arapçasını okudum,türkçesini okudum,ingilizcesini okudum.Yetmedi tek tek ayetlerin bağlamını, hangi kelimelerin neden kullanıldığını araştırdım.Farklı bakış açılarını görmek için saatlerce sayfa sayfa tefsir okudum,diğer alim ve hocaların açıklamalarına baktım gerektiği yerde tek 1 ayetin 17 farklı alimden türkçe ingilizce çevirisine baktım.Asıl sen kuranı bikere açıpta türkçe baştan sona okudun mu.Birine bir ithamda bulunacaksan iki defa düşün öyle ahmetin mehmetin yazdığı sayfalardan değil Kuranı Kerimden bahsediyoruz.Ama senin niyetin zaten baştan belli kendi kendini ele verdin.Daha gelecekteki paylasımıma bakmadan ona bile islama saldırı diyorsun.Yazık
Senin ben yalanını …. Kuranı okudun ve bu ayetin devamını görmedin mi kendini kandırma hocam

Peki bu ezan okuma vb dini şeyler bi Müslümanlar da yok ona bakarsan hiristiyanlar da da Papalar yeni doğan çocukların kulağına şarkı söyleyeyip sirke ve suyun içine sokuyorlar

Evet onada karşıyım ben ne alaka şuan konumuzla.
Senin ben yalanını …. Kuranı okudun ve bu ayetin devamını görmedin mi kendini kandırma hocam
Önce saygılı olmayı öğren.Ayetin devamını okuyunca bir şey değişmiyor soruma cevap alamıyorum.Ayetin devamında diyor ki allah o aileye daha hayırlı bir evlat verecek diyor.Bende diyorum ki ozaman baştan niye o hayırlı evladı vermedi ya da aynı olay günümüzdeki cocuklara neden uygulanmıyor.Birini sırf dinsiz diye öldürmek ne kadar doğru bunların cevabını arıyorum.

Kanka zaten adam değişik farkettin dimi.Zannediyor ki burada sadece içinden elektrik akımı geçen cihazlar konuşuluyor.Kocaman KONU DIŞI katagorisini görmüyor.

Cahillik aslında okul okumakla alakalı değil , öğrenme isteksizliği ve çokbilmişliktir

Ben elhamdulillah müslümanım ama müslüman kendi dinine karşı görüş sunulduğu zaman o görüşün doğrusunu hem kendi imanını daha da sağlamlaştırmak hem de görüşü çürütmek adına kanıt arar hakaret veya argo kullanmaz
Kapasiten o kadar sığ ki sana yapacağım cevabı bile anlamaya yetmeyeceğine eminim.😀

Ama ben yinede anlatayım ki tarafım belli olsun;

Her konuda olduğu gibi bu konuda da "örnek vatandaş" rolü yapıyorsun.Senin bu ayeti tartılaşı ve bu kişiyle tartılaşı olduğunu düşünmen bile, ne kadar samimi olduğunu gösteriyor;Aynı, konuyu açan kisinin Kur'an-ı Kerim'i farklı dillerde okuduğunu söylemesi kadar samimi. 😀

Burada ben tarafsız olarak söylersem iki tarafında haksız yönü var konu sahibi neden burada konu açıyor , ilk önce konunun açılacağı yerdeki insanları tanımalı nasıl huyları var diye veya gidip teknoloji forumuna yazmamalı illaki felsefe forumları vardır oraya yazabilirdi yaptığı özgürlük dahilinde olsa da burada hoş karşılanmayacağını bilerek burada konu açmaması gerekirdi, bu arkadaşa karşı gelenlerin hatası ise sorgulamayı ve düşünmeyi yani Kur'an-ı Kerim'in ilk emri olan "oku" emrini yok saymalarıdır daha da bir şey demiyorum

KOnu sahibi değilsin. Sen neden çıkıyorsun ortalığa? Canın mı sıkılıyor? Nedir derdin? Konu sahibi dışında neden herkese dert anlatmak zorundayım? Yazdıklarımı anlayamayacak kapasitede misiniz? Öyleyse Allah için beni engelleyin ve muhatap olmayın lütfen. Daha sakalı bitmemiş çocuklara laf anlatmaya çalışıyorum. Hadi iyi forumlar.

Burada ben tarafsız olarak söylersem iki tarafında haksız yönü var konu sahibi neden burada konu açıyor , ilk önce konunun açılacağı yerdeki insanları tanımalı nasıl huyları var diye veya gidip teknoloji forumuna yazmamalı illaki felsefe forumları vardır oraya yazabilirdi yaptığı özgürlük dahilinde olsa da burada hoş karşılanmayacağını bilerek burada konu açmaması gerekirdi, bu arkadaşa karşı gelenlerin hatası ise sorgulamayı ve düşünmeyi yani Kur'an-ı Kerim'in ilk emri olan "oku" emrini yok saymalarıdır daha da bir şey demiyorum

Okuyan okur, kafası basan anlar. Din tartışmalara kapalı bir konudur. Kabul edersin, etmezin... Kimse seni sorgulamaz.

Teknoloji forumunda, ülkenin en hassas konusuyla alakalı bir konu açıp her zaman bu tartışmaları çıkartıyor...

Kapasiten o kadar sığ ki sana yapacağım cevabı bile anlamaya yetmeyeceğine eminim.😀

Ama ben yinede anlatayım ki tarafım belli olsun;

Her konuda olduğu gibi bu konuda da "örnek vatandaş" rolü yapıyorsun.Senin bu ayeti tartılaşı ve bu kişiyle tartılaşı olduğunu düşünmen bile, ne kadar samimi olduğunu gösteriyor;Aynı, konuyu açan kisinin Kur'an-ı Kerim'i farklı dillerde okuduğunu söylemesi kadar samimi. 😀
Ben zaten kişinin amacını biliyorum sadece müslümanlara sallamasından belli oluyor burada kargaşa çıkacağını biliyor çünkü amacı da bu , ayrıca "örnek vatandaş" rolü yapmıyorum tarafsız kalıyorum çünkü olması gereken bu taraf tutarsan doğru sonuca ulaşamazsın sadece doğru olduğunu zannedersin olaya dışarıdaki kişi açısından bakmak gerek her zaman , istisnai durumlar var tabii ki

Teknoloji forumunda, ülkenin en hassas konusuyla alakalı bir konu açıp her zaman bu tartışmaları çıkartıyor...
Bende ayar olmuyor muyum , hep sadece müslümanı sorguluyor başka hiç kimseyi sorgulamıyor tek amacı ortalığı birbirine katmak bizim burada "bulaşukluk" derler

KOnu sahibi değilsin. Sen neden çıkıyorsun ortalığa? Canın mı sıkılıyor? Nedir derdin? Konu sahibi dışında neden herkese dert anlatmak zorundayım? Yazdıklarımı anlayamayacak kapasitede misiniz? Öyleyse Allah için beni engelleyin ve muhatap olmayın lütfen. Daha sakalı bitmemiş çocuklara laf anlatmaya çalışıyorum. Hadi iyi forumlar.
Konu sahibinin öbür hesabıdır muhtemelen

Okuyan okur, kafası basan anlar. Din tartışmalara kapalı bir konudur. Kabul edersin, etmezin... Kimse seni sorgulamaz.

Kime göre neye göre ülkenin en hassas konusu? Afganistan mı burası? Daha önemli meselelerimiz var bu sadece biri en hassası değil

Hocam illaki felsefe forumları vardır gidip orda açabilir demissiniz.Fakat bu donanım arşivinde felsefe katagoriside var hic bakmadınız mı.Yani bu forumda dini-felsefi konularda acabiliriz.Bu konuda yanılıyorsunuz

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri