Neler Yeni

Matematiğe nasıl çalışabilirim?

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,401
İsim
Kaan
10.Sınıfa geçtim ve matematiğim bayağı kötü. Ezber dersler kafama kolayca giriyor ama matematiği çözemiyorum yapamıyorum(soru çözemediğim için çalışasım da gelmiyor) ama TR'de matematik bilmiyorsan hiç bir şey yapamazsın diye de bir şey var yazın falan biraz daha matematik yapmak için kitap falan mı almalıyım 9.sınıfı yeniden mi bitirmeliyim (bitireceksem günde kaç soru veya kaç saat) veya temelden matematik öğreten kitaplarla test falan mı çözmem lazım vs. vs. yapılacak çok şey var ama ne yapacağımı bilmiyorum bir yardım ederseniz sevinirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,816
İsim
MehmedVII
10.Sınıfa geçtim ve matematiğim bayağı kötü. Ezber dersler kafama kolayca giriyor ama matematiği çözemiyorum yapamıyorum(soru çözemediğim için çalışasım da gelmiyor) ama TR'de matematik bilmiyorsan hiç bir şey yapamazsın diye de bir şey var yazın falan biraz daha matematik yapmak için kitap falan mı almalıyım 9.sınıfı yeniden mi bitirmeliyim (bitireceksem günde kaç soru veya kaç saat) veya temelden matematik öğreten kitaplarla test falan mı çözmem lazım vs. vs. yapılacak çok şey var ama ne yapacağımı bilmiyorum bir yardım ederseniz sevinirim.
Rehber Matematik 9. sınıf tekrar bitir. 8. durumun kötüyse onlara da bak. 8 olmadan lise zor şu an zorlanıyorum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Rehber Matematik 9. sınıf tekrar bitir. 8. durumun kötüyse onlara da bak. 8 olmadan lise zor şu an zorlanıyorum.
Şahsen RM önermiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Matematiği neden yapamıyorsun? Önce bu soruya cevap verir misin? Yani neyi seni zora sokuyor?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,401
İsim
Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şahsen RM önermiyorum.

Matematiği neden yapamıyorsun? Önce bu soruya cevap verir misin? Yani neyi seni zora sokuyor?
Hocam okuduğumu anlıyorum ama denkleme vesaire dökemiyorum.

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
Temel yoksa rehber matematik

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hocam okuduğumu anlıyorum ama denkleme vesaire dökemiyorum.
Okuduğun bir ifadeyi matematiksel bir dile dökemiyorsun.
Bunun ilk nedeni konuyu öğrenirken mantığıyla, "ya hocam tamam öyle de neden öyle" sorusuna yanıt aramadan öğreniyorsun. Bu çok etkiler.
İkinci olarak az soru görmüşsündür. Ne kadar çok soru o kadar çok çözüm ne kadar çok çözüm. Bunu şeye benzetebilirsin.
Bunu vücudumuz ve aşı bağlamında düşün. Misal sen X virüsüne kapılıyorsun. Bu X virüsü ilk defa vücudun tanıyor ve vücudun zar zor savaşıyor veya savaş nört bir şekilde ilerliyor. Doktor bu X virüsün modelini mRNA türündeki bir aşıyla vücuduna veriyor. Daha sonra vücudun bu X virüsünü tanıyor ve savaşabiliyor.

Sana tavsiyelerim şu şekilde olacaktır:
  • Matematiği baştan öğren ve mantığıyla öğren
  • Şu anda öğrendiğin konuları mantığıyla öğren
  • Çok soru çöz ama mantığıyla çöz. Yani çok soru çözecem diye 100 200 soru çözeceğim diye ezbere çözme.
  • Mert Hoca ile yola devam et çünkü adam bir harika.

Maryo

80+ Platinum
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1
Vallaha kardeş herkes viedodan çalışıyor ben hariç herhalde.
Benim bir yolum vardır ya fasikül alırım konuyu okuyup örneklere bakar sorna soruları çözerim ve öyle öyle öğrenirim veya konuyu okur test kitabıma atlarım.
Çevremde herkes videodan çalışıyor ama o adamlara katlanamıyorum sıkıcı geliyor bana.
Benim gibi yapabilrisin fasiküller işe yarar.
Ayrıca mantık kurmayı öğren en gereklisi bu mantık.
Matematik yapamıyorum deme ben de 12. sınıfta yaptım matematiği

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,401
İsim
Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Matematiği baştan öğren ve mantığıyla öğren
Hocam herkes temelden falan öğren diyor tam olarak nereden başlamam lazım hangi kitabı almam lazım?

Çevremde herkes videodan çalışıyor ama o adamlara katlanamıyorum sıkıcı geliyor bana.
Benim gibi yapabilrisin fasiküller işe yarar.
Ayrıca mantık kurmayı öğren en gereklisi bu mantık.
Matematik yapamıyorum deme ben de 12. sınıfta yaptım matematiği
Bende matematiği videodan izleyince sıkılıyorum aslında ilk 40 dakikada falan bayıyor fasikül ne önerebilirsiniz veya temelden başlayan kitap falan
antrenmanlarla matematik 1 i öneriyordu millet.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hocam herkes temelden falan öğren diyor tam olarak nereden başlamam lazım hangi kitabı almam lazım?

Bende matematiği videodan izleyince sıkılıyorum aslında ilk 40 dakikada falan bayıyor fasikül ne önerebilirsiniz veya temelden başlayan kitap falan

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bu yukarıdan aşağıya sırasıyla yapacağım değil mi adamın kitabını mı alayım ekstra kitap falan lazım mı?
Bunlar bu adamın kitabı değil. Ama videodaki kitabı satın alırsan daha iyi olur takip etmen.
Alman gereken ilk kitap Matematiğe İlk Adım

Maryo

80+ Platinum
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1

Açıkçası ben ne öğreniceksem Apotemiden vazgeçmem.
Apotemi zor deyip atıyorlar ama gerçekten çok iyi öğretiyor bitirince öğrendim diyebiliyorsun onları anlamıyorm herhalde aktif yayınları fenan ideal.
Acil yayınları daha fazla çeşitliliğe sahip ancak ben biraz eski kafalı bir yayın olduklarını düşünüyorum.
Benim Hocam fasikülleri vardı arkadaşım kullanıyor ve memdundu.
Onun dışında ben çok güvenmiyorum diğerlerine Aydın fenan var ama matematiğini bilmiyorum fen olarak iyi ama matematik açısıdnan söyleyemem.
Kısacana Apotemi , Acil , Benim Hocam iyi olur .
Eğer aşırı temelsen ama böyle aşırı aşırı aşırı aşırı temelsen aktif matematik kullan ama ilk fısatta orta-zor bir kaynağa geç

Top Bottom