MATX vs ATX çok fark yaratır mı

hocam bahsettiğin kasanın atxini aldım. gayet memnunum. önceki kasam matxti, ileriye dönük daha büyük bi kasa lazım olur diye atx olanı aldım öneririm.
Fotoğrafı var mı hocam ben de atx alcam galiba ilerde kısıtlı kalmaktansa

buyur hocam

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-11-05 saat 11.35.39_d75c57cb.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-05 saat 11.35.39_d75c57cb.webp
    195.7 KB · Hit: 10
  • WhatsApp Görsel 2025-11-05 saat 11.35.39_36e6cc82.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-05 saat 11.35.39_36e6cc82.webp
    292.2 KB · Hit: 11
Arkadaşlar tekrar selam çok kasa sordum ama kafama çok takıldı içime siner olsun diyorum msi a ait MSI MAG PANO M100R PZ 4x ARGB FANLI mATX GAMING KASA buna en son karar vermiştim ama o an dikkat etmemişim mATX olmasına benim şuanki kasamı geçiricem o da mATX ama ilerde bu bana sorun olurmu acaba bu kafama takıldı bide küçük bir kasamı acaba 5070ti vs takıcam ilerde diyelim içine girer mi bi diğer alternatifde Gigabyte C500 Panoramic ATX kasası
Atx olmaması çok büyük bi dezavantaj mı şuan için ilerde almayı düşündüğüm anakartta mATX mesela
İlerde birden fazla ssd takmak istersen sorun olabilir bazı m-atx sanırım 2 ssd ye kadar destekliyor ama 3-4 yok. Fan veya argb pinleri de az olabilir. İlk başta senin isteklerini karşılıyor ise ilerde fan ve argb yetmez ise kontrolcü alırsın olur biter. Görüntü hariç fazla bir şey değişmez, şahsen matx kartı çoğunlukla çirkin buluyorum. Bir de biraz kullanımda fark olabilir. GPU boyutları kabaca hep büyük olduğu için zaten küçük kartın, bir yarısı da kapanacak ve usb, hd auido fln genellikle portları aşağıda olacağı için ve yine kart küçük olduğu için direk hemen gpu altında olacaklar. Atıyorum ilerde gpu için braketli fan takmak istediğin zaman kablolar takmanı engelleyebilir/zorluk çıkartabilir. Kasanın alt tabanına koymak istersen yine kasaya göre bu dediklerim olabilir.

Bu kullanım tarafını bir kenera koyarsak m-atx genellikle bütçe dostu(küçük taşımalık kasa ıtx sevdasını fln kenars bırakıyorum) olduğu için özellikleri kötü olabilir VRM soğutuculara dikkat edin. Tabii ki en az x870e atx gibi kaliteli olanları var, bütçeye göre en iyisini seçin.

İlerde birden fazla ssd takmak istersen sorun olabilir bazı m-atx sanırım 2 ssd ye kadar destekliyor ama 3-4 yok. Fan veya argb pinleri de az olabilir. İlk başta senin isteklerini karşılıyor ise ilerde fan ve argb yetmez ise kontrolcü alırsın olur biter. Görüntü hariç fazla bir şey değişmez, şahsen matx kartı çoğunlukla çirkin buluyorum. Bir de biraz kullanımda fark olabilir. GPU boyutları kabaca hep büyük olduğu için zaten küçük kartın, bir yarısı da kapanacak ve usb, hd auido fln genellikle portları aşağıda olacağı için ve yine kart küçük olduğu için direk hemen gpu altında olacaklar. Atıyorum ilerde gpu için braketli fan takmak istediğin zaman kablolar takmanı engelleyebilir/zorluk çıkartabilir. Kasanın alt tabanına koymak istersen yine kasaya göre bu dediklerim olabilir.

Bu kullanım tarafını bir kenera koyarsak m-atx genellikle bütçe dostu(küçük taşımalık kasa ıtx sevdasını fln kenars bırakıyorum) olduğu için özellikleri kötü olabilir VRM soğutuculara dikkat edin. Tabii ki en az x870e atx gibi kaliteli olanları var, bütçeye göre en iyisini seçin.
hocam msi mag pano nun atxide varmış o kasayı çok beğendiğim için sorun ediyordum indirimide girdi şimdi amazonda 5000 tl kaptım hemen atx dediğiniz gibi ilerde sorun olmasın diye atx aldım ben de

hocam msi mag pano nun atxide varmış o kasayı çok beğendiğim için sorun ediyordum indirimide girdi şimdi amazonda 5000 tl kaptım hemen atx dediğiniz gibi ilerde sorun olmasın diye atx aldım ben de
ben de 5e almıştım çok iyi olmuş sevindim adına

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,033
Üyeler
183,937
Son üye
fatihbey
Geri