Neler Yeni

Mavi ekran hatası alıyorum

Wostierr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ercan
Sistemi yeni topladı 2 gündür sebepsiz yere mavi ekran hatası alıyoerum en son ekrna kartı sürücüsünü yeniden kurmuştum ve yanlışlıkla studio sürücüsünü yüklerken iptal etmiştim mavi ekran hatasını whocrashed ile etst ettiğimde bu hatayı alıyorum dump dosyasına baktım baya harfleri okunamaz ve random şekilde atmıştı ne yapmalıyım?

This indicates that Microsoft Windows or a kernel-mode driver accessed paged memory at DISPATCH_LEVEL or above. This is a software bug

This is a typical software problem. Most likely this is caused by a bug in a driver.

1731749426525.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Dump dosyası: https://drive.google.com/file/d/14oI-J5Kw-GT-8yk01O_JAXiPibTqlKB_/view?usp=sharing

aldığım hatalar:

Son düzenleme:

Wostierr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ercan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows bellek tanılama yaptım 100 de 100 oldu ama sistem açılırken 2 defa mavi ekran verdi DRIVER_VERIFER_DETECTED_VIOLATİON ve sonra otomatik onarıma geçip sürücüleri yeniden yükledi.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Qwerty1029384756
Ekran kartı sürücüsünü tekrardan kurun. Birde sfc /scannow yapın.

epalo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Durmuş T.
Windows bellek tanılama tamamlanmadıysa bellekleri memtest86 ile test et.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Sistemi yeni topladı 2 gündür sebepsiz yere mavi ekran hatası alıyoerum en son ekrna kartı sürücüsünü yeniden kurmuştum ve yanlışlıkla studio sürücüsünü yüklerken iptal etmiştim mavi ekran hatasını whocrashed ile etst ettiğimde bu hatayı alıyorum dump dosyasına baktım baya harfleri okunamaz ve random şekilde atmıştı ne yapmalıyım?

This indicates that Microsoft Windows or a kernel-mode driver accessed paged memory at DISPATCH_LEVEL or above. This is a software bug

This is a typical software problem. Most likely this is caused by a bug in a driver.

Alıntıyı görüntüle

Dump dosyası: https://drive.google.com/file/d/14oI-J5Kw-GT-8yk01O_JAXiPibTqlKB_/view?usp=sharing

aldığım hatalar:

Sorun RAM'lerde duruyor. BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık. EXPO'yu açma. Bir de sistemde öyle problem olup olmayacağına bak.

NiqhTmaRe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
NiqhTmaRe
Memtest86 ile test gerçekleştirmeni öneriyorum. Sistemi yeni toplamışsın hiç yoksa bir RAM kararlılığını görelim. Bellek boyutuna göre 6 ila 10 saat arasında sürebilir diye hatırlıyorum. Gece bırak sabaha kadar yapsın.

Wostierr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ercan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun RAM'lerde duruyor. BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık. EXPO'yu açma. Bir de sistemde öyle problem olup olmayacağına bak.
Bilgisayar otomatik onarımı çalıştırdığında expu veya xmp kapalıydı ekran kartının overlock yazılımını silmiş ve bazı sürücüleri tekrar yüklemiş şuan mavi ekran hatası almıyorum tekrar windows bellek tanılama yaptığımda hiçbir sorun bulamadı. Windowsun kendi bellek tanılaması ile memtest86 arasında bir fark varmı?

Bide arasıra görüntü pixellesip çizgiler geliyordu sanırım ekran kartlık bi durumdu otomatik onarım asusun uygulamasını sildiğinde oda gitti şuanlık.

Devam ederse memtest86 ve biosumu sıfırlıyım? şuan bozuk veya sorunlu parçaları iade edebilirim çok olmadı sistemi topluyalı.

Ekran kartı sürücüsünü tekrardan kurun. Birde sfc /scannow yapın.
Bunları denemiştim dün işe yaramadı.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Qwerty1029384756
Bilgisayar otomatik onarımı çalıştırdığında expu veya xmp kapalıydı ekran kartının overlock yazılımını silmiş ve bazı sürücüleri tekrar yüklemiş şuan mavi ekran hatası almıyorum tekrar windows bellek tanılama yaptığımda hiçbir sorun bulamadı. Windowsun kendi bellek tanılaması ile memtest86 arasında bir fark varmı?

Bide arasıra görüntü pixellesip çizgiler geliyordu sanırım ekran kartlık bi durumdu otomatik onarım asusun uygulamasını sildiğinde oda gitti şuanlık.

Devam ederse memtest86 ve biosumu sıfırlıyım? şuan bozuk veya sorunlu parçaları iade edebilirim çok olmadı sistemi topluyalı.

Bunları denemiştim dün işe yaramadı.
Kronik sıkıntılı bir ekran kartı falan almış olabilirmisiniz?

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
934
İsim
Qwerty1029384756
Top Bottom