Neler Yeni

Mavi ekran hatası alıyorum

justkurby

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert ŞAHİN
Arkadaşlar selam iyi günler dilerim herkese. Öncelikle aylardır uğraştığım ve çözüm bulamadığım bir mavi ekran hatası ile karşı karşıyayım olayları başından anlatayım. Sistemimi kendim 2020 yılında topladım. Sistem parçalarını aşağıya yazacağım. Yaklaşık 2 sene önce bilgisayarın kasasını temizlemek için güç kaynağına m2 ssdye yani kısaca kasayı yan yatırıp içine güzel bi hava tuttum ve formatladım :) her şey bu olaydan sonra başladı. Uzun bi süre boyunca 2 dakikada bir mavi ekran almaya başladım. ram testleri yaptım hdd testleri yaptım bir sorun göremedim ama yönlendirmeniz halinde istediğiniz programlardan tekrar testleri yapıp paylaşabilirim sizinle. Sorunun hangi parçada veya yazılımsal bir sorun mu olduğunu çözemedim. Bu sorun baş gösterince birkaç kişiye danıştım kontrol için anakartımı tamire yolladım ve yeni bir anakart sipariş verdim ama anakart geldikten sonra da aynı sorun devam etti. Oyun oynarken bir problem yaşamıyorum ama video izlerken bilgisayar boşta çalışırken mavi ekran verip kendini resetliyor. Bazen mavi ekran vermiyor izlediğim video donuyor ve sayfa çöktü uyarısı alıyorum yenilemem gerekiyor sayfayı ama çoğu zaman mavi ekran hatası alıyorum. Hatta bazen aşırı gürültülü bir ses çıkarıyor bilgisayar bağırıyor resmen sanki video sesi takılmış gibi bir gürültü çıkarıp direkt yeniden başlatıyor kendini. Minidump klasöründe bazen mavi ekran dosyası bile oluşmuyor son aldığım mavi ekranlar ve minidump dosyasında bulunan dosyaları aşağıya ekledim kontrol ederseniz sevinirim. Sistem özelliklerimi de aşağıda belirtiyor olacağım. Başlıca aldığım mavi ekran hataları irql not less or equal ve hypervisor error.

SAPPHIRE PULSE RX 5600 XT 6GB EKRAN KARTI
Ryzen 5 3600 İŞLEMCİ
MSI B450M-A PRO MAX 3466MHZ ANAKART
Sharkoon SHP 650W 80+ PSU
XPG Spectrix D40 16 GB Ram (8x2)
Kingston A2000 250 GB M2 SDD
Seagate 1 TB HDD

Minidump dosyası : https://drive.google.com/file/d/1hhyOOxaV-7cvMBMBt5M9qhAhYsaeL8zn/view?usp=sharing

Top Bottom