Neler Yeni

mavi ekran hatası dosya paylaşıldı

En İyi Cevap
1
Ekran kartı sürücüsü ile alakalı olmuş gibi. Ekran kartı sürücünü nasıl güncelledin? Ekran kartı sürücünü kaldır ve tekrar kur bakayım.

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.

Bilgisayara sadece klavye mouse kulaklık takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın bir süre.

Bu arada BIOS güncel değil.
1617036488498.png

durgunke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Saldıray Durgun
Ekran kartı sürücüsü ile alakalı olmuş gibi. Ekran kartı sürücünü nasıl güncelledin? Ekran kartı sürücünü kaldır ve tekrar kur bakayım.

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.

Bilgisayara sadece klavye mouse kulaklık takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın bir süre.

Bu arada BIOS güncel değil.
Alıntıyı görüntüle
benim anakartım M versiyonu değil direkt P7H55 ve 1903 son versiyonu görünüyor hem asus sitesinde hem biosta, ekran kartını ddu ile güvenli modda kaldırdım ve nvidia sitesinden indirdim ekran kartımın driverini şu an hd tune indirdim testleri yapıp atacağım biraz uzun sürecek sanırım hem ssd hem hdd var sistemimde
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim anakartım M versiyonu değil direkt P7H55 ve 1903 son versiyonu görünüyor hem asus sitesinde hem biosta, ekran kartını ddu ile güvenli modda kaldırdım ve nvidia sitesinden indirdim ekran kartımın driverini şu an hd tune indirdim testleri yapıp atacağım biraz uzun sürecek sanırım hem ssd hem hdd var sistemimde
bios 0901 imiş 1903 yanlış yazmışım güncel biosu kullanıyorum biosta öyle görünüyor

bios 0901 imiş 1903 yanlış yazmışım güncel biosu kullanıyorum biosta öyle görünüyor
ssd error scan.JPG
ssd health.JPG

ssd error scan.JPG
ssd health.JPG
hdd çok yavaş ilerliyor tamamlanmasını bekliyorum atacağım

Son düzenleme:

durgunke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Saldıray Durgun

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

hdd çok yavaş ilerliyor tamamlanmasını bekliyorum atacağım
henüz hdd error scan bitmemişken bir mavi ekran daha aldım minidump paylaşıyorum minidump burada

En İyi Cevap
1
1617042129196.png

Sorunumuz disk kaynaklı gözüküyor. Bu CRC hataları genelde disk ile SATA kablosunun iletişimsizliğinden olur bu da mavi ekrana yol açabilir. O yüzden SATA kablonu çıkart geri tak veya yeni bir SATA kablosu ile takmayı deneyin. SATA kabloları zaten en fazla 10 15 TL dir.

SATA kablosunu değiştirin.

Dump içeriği ekran kartı sürücüsü ile ilgili ama normal hata başlığı disk ile ilgili. Ben o yüzden direkt disk testi istedim. Ek olarak sürücüyü kaldırıp tekrar kurmanı.

durgunke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Saldıray Durgun
Alıntıyı görüntüle
Sorunumuz disk kaynaklı gözüküyor. Bu CRC hataları genelde disk ile SATA kablosunun iletişimsizliğinden olur bu da mavi ekrana yol açabilir. O yüzden SATA kablonu çıkart geri tak veya yeni bir SATA kablosu ile takmayı deneyin. SATA kabloları zaten en fazla 10 15 TL dir.

SATA kablosunu değiştirin.

Dump içeriği ekran kartı sürücüsü ile ilgili ama normal hata başlığı disk ile ilgili. Ben o yüzden direkt disk testi istedim. Ek olarak sürücüyü kaldırıp tekrar kurmanı.
fazladan sata kablom var deneyeceğim çok teşekkür ederim zaman ayırdığın için inşallah çözülür gına geldi artık :(

En İyi Cevap
1
SATA kablosunu değiştirdikten sonra mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaş. Çözene kadar burada olacağım.

durgunke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Saldıray Durgun
SATA kablosunu değiştirdikten sonra mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaş. Çözene kadar burada olacağım.
çok teşekkürler kabloyu değiştirdim tekrardan şimdi bir oyuna gireyim genellikle oyunun tam ortasında oluyordu tekrar mavi ekran alırsam mutlaka paylaşacağım

durgunke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Saldıray Durgun
oyun boyunca hiç mavi ekran hatası almadım fakat hd tune uygulamasında hala kablo hasar görmüş olabilir yazıyor tekrar mavi hata alırsam buraya minidump bırakacağım inşallah düzelmiştir yardımların için teşekkürler :)

durgunke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Saldıray Durgun
minidump biraz önce mavi ekran hatası aldım :(
minidump ve bir tane daha mavi ekran hatası aldım şunu fark ettim ram kullanımı %70 üzerine çıktığında bilgisayar anlık kitleniyor ve mavi ekran veriyor bu arada hd tune programında hala crc kısmında hata yazıyor acaba ssd mi bozuldu ne oldu anlayamadım bir türlü

En İyi Cevap
1
benim anakartım M versiyonu değil direkt P7H55 ve 1903 son versiyonu görünüyor
Anakartın sitesini atabilir misin? Bende olan minidumpa göre BIOS sürümün güncel değil. ASUS'a ait P7H55-M-SI modeli var. Şimdi kafam karıştı benim.

1617114900788.png

Ekran kartın nedir? Sürücü sürümün nedir? Ekran kartı ile ilgili birkaç hata kodu gördüm.

Bilgisayara sadece klavye fare kulaklık takılı kalsın. Diğer USB portlarına bir şey takma bir süreliğine. Ek olarak klavye mouse farenin USB çıkışlarını tak çıkart yap.

"DISM" rehberini uygula.

Ethernet adaptörü mü kullanıyorsun? Eğer kullanıyorsan ethernet adaptörün sürücüsünü güncelle.

minidump ve bir tane daha mavi ekran hatası aldım şunu fark ettim ram kullanımı %70 üzerine çıktığında bilgisayar anlık kitleniyor ve mavi ekran veriyor bu arada hd tune programında hala crc kısmında hata yazıyor acaba ssd mi bozuldu ne oldu anlayamadım bir türlü
Bu ise disk ve ekran kartı sürücüsü ile ilgili gibi.

Disk arızalanmış olasılığı var.

Ekran kartı ile ilgili birkaç sorunun var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,229
Üyeler
168,605
Son üye
yasinkz09
Top Bottom