Neler Yeni

Mavi ekran hatasindan dolayi format atamiyorum

kebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kerem

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
sorun olmadan format atabilirmiyim simdi
Mesaj otomatik birleştirildi:

sorun olmadan formatlayabilirim değil mi artık
Ek olarak BIOS sürümünde çok eski onu da güncelle:
1) Elinizde 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Biçimlendirdikten sonra (http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B450M-S2H-V2-rev-10/support#support-dl) buradan F64e BIOS sürümünü indirin. İndirdikten sonra inen dosyayı klasöre çıkartın.
3) Klasöre çıkarttıktan sonra içindeki B450MS2HV2.F64e dosyasını flash belleğin içine atın.
4) İçine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp durmadan delete tuşuna basıyoruz. BIOS ekranı geldikten sonra basmayı bırakıyoruz. BIOS ekranının en alt sağında Q-Flash butonuna basıyoruz ya da F8 tuşuna basıyoruz. Gelen ekranda Update BIOS diyoruz. Ondan sonra bir ekran daha geliyor ve o ekranda B450MS2HV2.F64e BIOS dosyasını göreceksiniz, onu seçin ve BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesintisi olmasın ve flash bellek yerinden oynamasın!
Not 2: BIOS BETA durumunda stabil olmayabilir belki ama sorun yaşayacağını düşünmüyorum, bu sürüme güncelle hocam.

BIOS'u güncelledikten sonra formata geç hocam. Ekran kartını da öğrenebilir miyim?

kebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kerem
1) Elinizde 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Biçimlendirdikten sonra (http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B450M-S2H-V2-rev-10/support#support-dl) buradan F64e BIOS sürümünü indirin. İndirdikten sonra inen dosyayı klasöre çıkartın.
3) Klasöre çıkarttıktan sonra içindeki B450MS2HV2.F64e dosyasını flash belleğin içine atın.
4) İçine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp durmadan delete tuşuna basıyoruz. BIOS ekranı geldikten sonra basmayı bırakıyoruz. BIOS ekranının en alt sağında Q-Flash butonuna basıyoruz ya da F8 tuşuna basıyoruz. Gelen ekranda Update BIOS diyoruz. Ondan sonra bir ekran daha geliyor ve o ekranda B450MS2HV2.F64e BIOS dosyasını göreceksiniz, onu seçin ve BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesintisi olmasın ve flash bellek yerinden oynamasın!
Not 2: BIOS BETA durumunda stabil olmayabilir belki ama sorun yaşayacağını düşünmüyorum, bu sürüme güncelle hocam.

BIOS'u güncelledikten sonra formata geç hocam. Ekran kartını da öğrenebilir miyim?
formatı attım suan bir problem yok cok tesekkur ederım ekran kartım rtx 2060

suan tekrardan vanguard kursam problem cıkartır mı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin

kebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kerem
BIOS'u güncelledin mi? Çok eski olanı kullanıyordun çünkü.
maalesef cevabı çok geç gordum çoktan formatı atmıştım yeni bir ssd alıcam yakın zamanda o zaman güncellerim aciliyeti yoksa

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
maalesef cevabı çok geç gordum çoktan formatı atmıştım yeni bir ssd alıcam yakın zamanda o zaman güncellerim aciliyeti yoksa
BIOS'u güncelle derim. Valorantı indirip oynayabilirsin. Bir de Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?

kebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kerem
BIOS'u güncelle derim. Valorantı indirip oynayabilirsin. Bir de Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?
biosu güncelledikten sonra tekrar formata ihtiyacım olucak mı peki

resim_2024-01-13_000743562.png

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
biosu güncelledikten sonra tekrar formata ihtiyacım olucak mı peki

Alıntıyı görüntüle
BIOS güncelledikten sonra tekrardan formata ihtiyacın olmayacak. Secure Boot kapalı görünüyor. Vanguard sıkıntı çıkaracaktır. En son Windows 10 içinde Secure Boot şartı koymuşlardı. Bu Gigabyte anakartlarda Secure Boot sorunu var ve halen fixlemediler sanırım. Bu sorun ne diyecek olursan Secure Boot'u aktif ettiğin zaman bazen BIOS siyah ekranda kalabiliyor. Bunu çözmek içinde UEFI destekli başka ekran kartı gerekiyor (bazen kesin çözüm olamıyor) ya da BIOS'un tekrardan yazılması gerekiyor.

kebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kerem
BIOS güncelledikten sonra tekrardan formata ihtiyacın olmayacak. Secure Boot kapalı görünüyor. Vanguard sıkıntı çıkaracaktır. En son Windows 10 içinde Secure Boot şartı koymuşlardı. Bu Gigabyte anakartlarda Secure Boot sorunu var ve halen fixlemediler sanırım. Bu sorun ne diyecek olursan Secure Boot'u aktif ettiğin zaman bazen BIOS siyah ekranda kalabiliyor. Bunu çözmek içinde UEFI destekli başka ekran kartı gerekiyor (bazen kesin çözüm olamıyor) ya da BIOS'un tekrardan yazılması gerekiyor.
bir kere yükleyip denesem mi yoksa fixlenene kadar hiç bulaşmasam mı bilemedim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
bir kere yükleyip denesem mi yoksa fixlenene kadar hiç bulaşmasam mı bilemedim
Onun daha düzeleceğini düşünmüyorum 2 sene oldu. Bir dene bakalım Valorantı indirip ama dediğim hatayı vermesi gerek.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
tamamdir hata verirse vanguardı silip devam edicem bir sıkıntı olmaz herhalde
Hata verirse Valorant oynamak istiyorsan Secure Boot'u açmak zorundasın ama BIOS'u güncellemeden açmanı tavsiye etmem. Onun dışında Valorant oynayamazsın.

kebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kerem
Hata verirse Valorant oynamak istiyorsan Secure Boot'u açmak zorundasın ama BIOS'u güncellemeden açmanı tavsiye etmem. Onun dışında Valorant oynayamazsın.
tamamdir tekrardan çok teşekkür ederim son olarak b450 V2 için 1tb bir m2 önerir misiniz? fiyat farketmez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,063,278
Üyeler
168,915
Son üye
Samet0659