Neler Yeni

Mavi Ekran mavi ekranın ne anlama geldiğini nasıl anlarım

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver

Erimtan

80+ Bronze
Hata koduna bakmak gerekiyor diye biliyorum.

Americano

80+ Bronze
İyide önemli olsaydı Windows amca saklamazmıydu?
önemsiz diye dosya olmama gibi bir durum olabilirmi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hata koduna bakmak gerekiyor diye biliyorum.
mavi ekran geldiğinde hata koduna bakamadım zaten

İyide önemli olsaydı Windows amca saklamazmıydu?
bana biri anlatarak yaptırmalı

Son düzenleme:

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
yok belli süre geçtikten sonra silinmiş olabilir.

Americano

80+ Bronze
mavi ekran olmadan bu dosya oluşmazmı

olay yaşanalı 1 yıl oldu

4 ayda değil şimdi hatırladım

Hocam regeditte dosyalarla oynuyordum ondan 1 hafta sonra bu durum oluştu dosyalarla oynuyordum sonra bu durum oluştu memtest temiz ssd bad sector hızlarıda temiz hocam donanımsal değildir değilmi bu mavi ekran vermeden önce regeditte dosyalarla oynuyordum değerleriylr mavi ekran yedim sonra format attım daha problem olmadı sma donsnımdal değildir değilmi regeditte oynsdım baya dosyalarla

LaketrooS

80+ Silver
mavi ekran olmadan bu dosya oluşmazmı

olay yaşanalı 1 yıl oldu

4 ayda değil şimdi hatırladım
Hocam CPU gpu kullanımı fln normalse sıcaklıklar stabilse ve kasma gibi olaylar yoksa bir şey olmaz birde 1 yıl olmuş. Yani virüs olsaydı sistem dosyalarınıda silebilirdi ama 1 yılda silseydi birsey fark ederdin. Takma kafana bence

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Mavi ekran olduğu sırada yazan yazıları okuyarakta ne olduğunu anlayabilirsiniz biraz biraz. Genel problemi anlarsınız ama neyden kaynaklandığını anlayamazsınız. Bazı problemlerde anlaşılıyor tabi.

Americano

80+ Bronze
Mavi ekran olduğu sırada yazan yazıları okuyarakta ne olduğunu anlayabilirsiniz biraz biraz. Genel problemi anlarsınız ama neyden kaynaklandığını anlayamazsınız. Bazı problemlerde anlaşılıyor tabi.
hocam memtest testi temiz ssdde temiz

@Emirhandkee

hocam memtest temiz ssdde temiz donanımsal değildir değilmi üste zaten bu alta bırakacağım

mesajı yazdım Hocam regeditte dosyalarla oynuyordum ondan 1 hafta sonra bu durum oluştu dosyalarla oynuyordum sonra bu durum oluştu memtest temiz ssd bad sector hızlarıda temiz hocam donanımsal değildir değilmi bu mavi ekran vermeden önce regeditte dosyalarla oynuyordum değerleriylr mavi ekran yedim sonra format attım daha problem olmadı sma donsnımdal değildir değilmi regeditte oynsdım baya dosyalarla

Valla hocam @DerratiX çok gerginim

@Hudzell

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
hocam memtest testi temiz ssdde temiz

@Emirhandkee

hocam memtest temiz ssdde temiz donanımsal değildir değilmi üste zaten bu alta bırakacağım

mesajı yazdım Hocam regeditte dosyalarla oynuyordum ondan 1 hafta sonra bu durum oluştu dosyalarla oynuyordum sonra bu durum oluştu memtest temiz ssd bad sector hızlarıda temiz hocam donanımsal değildir değilmi bu mavi ekran vermeden önce regeditte dosyalarla oynuyordum değerleriylr mavi ekran yedim sonra format attım daha problem olmadı sma donsnımdal değildir değilmi regeditte oynsdım baya dosyalarla

Valla hocam @DerratiX çok gerginim
Hocam aynı cümleyi niye 27 kere yazdınız? Mavi ekran hatası olmadan önceki duruma bazen windows geri çevirebiliyor. Ya da önceden varsa yedeğiniz ona dönebilirsiniz.

Hocam aynı cümleyi niye 27 kere yazdınız? Mavi ekran hatası olmadan önceki duruma bazen windows geri çevirebiliyor. Ya da önceden varsa yedeğiniz ona dönebilirsiniz.
1644523874388.png

Şu çizdiğim kısımda ne yazdığını biliyorsanız daha çok yardımcı olabiliriz. Bu arada zaten sürekli olan bir mavi ekran hatası değilse problem olmaz. Arada windows mavi ekran verebilir gayet normaldir.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Çok acilen psikoloğa gitmeniz lazım. Yeter artık. 1 yıl önce aldığın mavi ekranı ne işe yarasın?
Registry ile oynamayacaktın.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Çok acilen psikoloğa gitmeniz lazım. Yeter artık. 1 yıl önce aldığın mavi ekranı ne işe yarasın?
Registry ile oynamayacaktın.
O bilgisayarı almayacaktır işte nasıl kafasına taktıysa artık monitörden ses geliyor hop konu ışık sızması var hop konu bir kaç bir şey daha vardı galiba. Heh SSD iyi mi? diye konu açmıştı. Sağlığı sıhhati yerindeydi en son.

Karnıda ağrıyormuymuş sorsun bakalım. Bi nurofen yazarız geçer oda.

Yahu tamam sorunları çözmek için burdayız eyvallah ama sürekli karın ağrısı yapsa eyvallah ama sen direk 1 sene önce dizimi vurduğum için acımıştı acaba neden acıdı diyerek şimdi sormakta biraz absürt kaçıyor.

Ya bilgisayardan uzaklaşın yada gerçekten psikolağa ihtiyacınız var. Kaç gündür görüyorum konularınız yardımda etmeye çalışıyorum ama darılmayın lütfen biz olanı söylüyoruz.

Bu kadar kafaya takmak iyi bir şey değilç tamam bilgisayarın bozulmadan kullanmak istiyorsan ya bilgisayarı kurcalamayacaksın yada kullanmayacaksın.

Yada bilinçli bir şekilde ben bunu yapsam ne gibi sonuçları olur diyede düşüneceksin. Yoksa kimse sorun yaşadığınız için kızmıyor. Daha çok bu kadar çok kafaya takmanız ve 1 sene önce aldığınız regedit ayarlarıyla oynarken aldığınız mavi ekran hatası yüzünden yani biraz abez kaçıyor. Ne diyeceğimi de çözemedim açıkçası.

Ya tam öğren bilgisayarın parçalarını sorun yaşadığında bilinçli bir şekilde sorunlarını sorarsın yada hiç bulaşma bilgisayara.

Yani minidump dosyasının olmamasının sebebi Windows bile kafasına takmamış olmasından ve gereksiz diye silmesinden ötürü yok. Var mı başka soru?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Yahu tamam sorunları çözmek için burdayız eyvallah ama sürekli karın ağrısı yapsa eyvallah ama sen direk 1 sene önce dizimi vurduğum için acımıştı acaba neden acıdı diyerek şimdi sormakta biraz absürt kaçıyor.
1 yıl önceki minidump dosyasını atsın incelerim veya SSD sağlık durumunu sorduğunda cevapta verdim başka sorusu varsa da cevap veririm ama hem yazdığım şeyleri anlamıyor hemde psikopatlık seviyesinde en ufak şeyi de kafaya takıyor.
SSD 1MB veri aman Allahım diski sağlığı azaldı diyor.
Yani minidump dosyasının olmamasının sebebi Windows bile kafasına takmamış olmasından ve gereksiz diye silmesinden ötürü yok. Var mı başka soru?
Bir süre sonra otomatik siliniyor veya 3.parti uygulamalarda silebiliyor.

Top Bottom