illa 7800 olmasına gerek yok 7700XT'de alabilirsin onların arasında 15-20 fps fark eder.17k hocam 15e çok zor alırım
Saphire marka al ama.17k hocam 15e çok zor alırım
dostum yanlış anlatıyorsun çünkü iş sadece izlek ya da çekirdek sayısına bağlı değil videoda göreceginiz üzere 3900x işlemci 1k ve 2k da darboğaz yapıyor aynı işlemcinin yeni modeli aynı çekirdek sayısına sahip ama gpu yu 2 ve 4k da besleyebiliyor sizin dediğiniz oldukça yanlış 24 çekirdekli i9 14900k darboğaz olamaz gibi bir sonuca çıkar ki ikinci video da onunda darboğaz olabileceğini görebilirsinizDediğimi bu kadar yanlış nasıl anladınız ölücem şimdi
Baba ben bu lafları 7500f vs 7700 için ettim zaten ipc farkını biliyoruz gözünü seveyim nereye getirdin konuyudostum yanlış anlatıyorsun çünkü iş sadece izlek ya da çekirdek sayısına bağlı değil videoda göreceginiz üzere 3900x işlemci 1k ve 2k da darboğaz yapıyor aynı işlemcinin yeni modeli aynı çekirdek sayısına sahip ama gpu yu 2 ve 4k da besleyebiliyor sizin dediğiniz oldukça yanlış 24 çekirdekli i9 14900k darboğaz olamaz gibi bir sonuca çıkar ki ikinci video da onunda darboğaz olabileceğini görebilirsiniz
daha fazla konuyu öldürmeden sohbeti bitiriyorum ve biraz araştırma yapmanı öneriyorum
Not: çok darboğaz olması durumunda cpu nun tüm çekirdekleri tam ghz de çalışır ama yetmediği için darboğaz olur.