Neler Yeni

max. 900₺ bütçem var en mantıklı monitör?

enesso23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Enes So

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Şunu da unutma IPS yazan hiçbir monitör 1 ms olmaz. 1 ms yazanlar bile 1 ms değildir. Genelde 4 ms civarıdır IPS paneller. 1 ms yazmalarının nedeni monitörün arayüzünden MPRT özelliğini açıp 1 ms yapabilmek. Lakin o zaman da azıcık ghosting oluyor.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
şimdi şöyle mühendislik öğrencisiyim hem çizim yapacam hem oyun oynayacam.aklımda bu vardı da emin değilim. https://www.hepsiburada.com/samsung...MI2_X_kM7U6AIVybHtCh1AEQS_EAYYBSABEgIbcPD_BwE
O zaman arkadaşların önerdiği acer modelini alma, o monitör tn panel ve renkleri afedersiniz b*k gibi özellikle IPS bir ekranla yan yana bakarsanız bu farkı anlayabilirsin. Madem bir yazılım öğrencisisiniz IPS panel sizin için şart olmalı. Sana iki tane monitör önereceğim.
https://www.hepsiburada.com/acer-ni...=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=epey.c.k.pc bu benim 1. favorim diğeri ise https://www.hepsiburada.com/acer-ka...=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=epey.c.k.pc farkları ise ucuz olanın arkasında mikrofon,kulaklık girişi ve dahili hoparlörü yok. Senin tercihin hoparlöre 100 lira verip vermemek.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
şimdi şöyle mühendislik öğrencisiyim hem çizim yapacam hem oyun oynayacam.aklımda bu vardı da emin değilim. https://www.hepsiburada.com/samsung...MI2_X_kM7U6AIVybHtCh1AEQS_EAYYBSABEgIbcPD_BwE
Alman saçma olacaktır VA panel IPS panelin altında bir teknoloji. Curved olması tamamen bir para tuzağı hiçbir işini yaramayacaktır. 27 inç gibi büyük monitörlerde her yeri görmek zor olacağı için curved teknolojisi işin içine giriyor ve kavisli yapısıyla her yeri görmenizi sağlıyor. Lakin 24 inçte böyle bir şeye gerek yok zaten gözünüz her yeri görmekte zorlanmıyor.

dzuth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Emre Şişman
Çok fazla oyun oynamıyosan boşuna 144 hz'e çıkma, o bütçede 144 hz monitörler kalas gibi.75 hz ips bir monitör işini görür.İnce çerceveli almanı şiddetle öneririm.Ben acer vg240 kullanıyorum memnunum.Bakarsın bir hoşuna gidersen al derim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Emre Eryılmaz

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Sefa
Oyun için alıyorsan 4ms önermem.
Zaten 1ms monitorler bile gerçek 1ms değil daha 1 dakika önce yaptığım ms testini bırakayım buraya Normalde 144 hz 1ms monitor diye geçiyor teknik özelliklerinde
1586205329184.png

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Zaten 1ms monitorler bile gerçek 1ms değil daha 1 dakika önce yaptığım ms testini bırakayım buraya Normalde 144 hz 1ms monitor diye geçiyor teknik özelliklerinde
Alıntıyı görüntüle
Hocam 12 ms çok fazla bir değer kesinlikle sizde bir sıkıntı var. Kendi sitesinde de 4 ms tipik yazıyor. Arayüzden ayarlarını yapınca bir değişme oluyor mu? 1 ms yazmalarının nedeni arayüzden ayarı açarak 1 ms alabilmeniz. İmzamdaki monitör ile 4 ms alıyorum arayüzden ayarı yapınca 1 ms değerine ulaşıyorum.

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Sefa
Hocam 12 ms çok fazla bir değer arayüzden ayarlarını yapınca bir değişme oluyor mu? İmzamdaki monitör ile 4 ms alıyorum arayüzden ayarı yapınca 1 ms değerine ulaşıyorum.
Arayüz dediğiniz tam olarak nedir hocam. Cahil olduğum bir konuya denk geldim

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Arayüz dediğiniz tam olarak nedir hocam. Cahil olduğum bir konuya denk geldim
Monitörün altındaki tuşlardan ayarladıklarını söylüyorum orada mprt gibi bir özellik olmalı onu açınca 1 ms alıyorsunuz. 12 ms çok yüksek bir değer monitörü bağladığınız kablo eski olabilir. DP var ise onunla bağlamanız daha iyi olacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,940
Üyeler
166,653
Son üye
halildasdemir
Top Bottom