Max özgür laik Türkiye 🫠🫠

Bu kararın tam tersi çıksaydı özgürlüğün daha nedemek olduğunu bilmeyenler bağırıp dururdu

Bunlar yıllardır Türkiye’nin gerçeği
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valla ben derste şapka takanı da gördüm okula okul elbisesi dışında geleni de gördüm
neden 20 yıldan önce olan bir video atıyorsun?

Bunlar yıllardır Türkiye’nin gerçeği

Valla ben derste şapka takanı da gördüm okula okul elbisesi dışında geleni de gördüm
okula elbisesi dışına takanı zaten ismini alıyorlar tutanak felan tutuyorlar.

Özgürlüğü kısıtlayan bir karar olduğunu düşünüyorum. “O zaman okula siyah çarşafla da gelsinler” diyebilirsiniz, buna karşı çıkarım; çünkü kimlik tespiti yapılamıyor, eli kolu görünmüyor, mimikleri belli olmuyor. İnsan ister istemez ürker ve kuşkulanır. Elbette bunu savunmam.
Ancak başörtüsü dediğimiz şeyin kimseye bir zararı yoktur. Kişi saçlarının görünmesini istemiyorsa veya belki o halini daha çok beğeniyorsa, bu kimseyi ilgilendirmez; kimseye rahatsızlık vermiyor, korkutmuyor, şüpheye düşürmüyor. Eğitime de bir uygunsuzluğu yok.
Peki, kararı doğru bulan arkadaşlara gerçekten merak ettiğim bir şey var: Bunu doğru bulmak için haklı bir sebebiniz var mı? Bunu bir muhalefet olarak görmeyin, gerçekten merak ediyorum.

Özgürlüğü kısıtlayan bir karar olduğunu düşünüyorum. “O zaman okula siyah çarşafla da gelsinler” diyebilirsiniz, buna karşı çıkarım; çünkü kimlik tespiti yapılamıyor, eli kolu görünmüyor, mimikleri belli olmuyor. İnsan ister istemez ürker ve kuşkulanır. Elbette bunu savunmam.
Ancak başörtüsü dediğimiz şeyin kimseye bir zararı yoktur. Kişi saçlarının görünmesini istemiyorsa, bu kimseyi ilgilendirmez; kimseye rahatsızlık vermiyor, korkutmuyor, şüpheye düşürmüyor. Eğitime de bir uygunsuzluğu yok.
Peki, kararı doğru bulan arkadaşlara gerçekten merak ettiğim bir şey var: Bunu doğru bulmak için haklı bir sebebiniz var mı? Bunu bir muhalefet olarak görmeyin, gerçekten merak ediyorum.
Düşüncenize gerçekten bende katılıyorum hocam bu durum malesef bu ülkede yıllardır var 🙏

20 yıl önceki zihin hala devam ediyor çünkü 20 yıl sonrasına geldiğimizde de otobüste kapalı kadınlara burası Atatürk’ün ülkesi burda başörtü giyemesin diyen de var metroda da var otobüste de var bu zihniyet hala devam ediyor

Düşüncenize gerçekten bende katılıyorum hocam bu durum malesef bu ülkede yıllardır var 🙏

20 yıl önceki zihin hala devam ediyor çünkü 20 yıl sonrasına geldiğimizde de otobüste kapalı kadınlara burası Atatürk’ün ülkesi burda başörtü giyemesin diyen de var metroda da var otobüste de var bu zihniyet hala devam ediyor
ney yıllardır var?

Ama eğitim hayatlarını kısıtlamıyorlar okula almamazlık yapmıyor lar kapalıysan okuyamazsın demek bu direk

ney yıllardır var?
Başörtüsü karşıtlığı yıllardır var hala da devam ediyor

Ama eğitim hayatlarını kısıtlamıyorlar okula almamazlık yapmıyor lar kapalıysan okuyamazsın demek bu direk

Başörtüsü kartıtlığı yıllardır var hala da devam ediyor
ne alakası var? şuan öyle bir şey mi var? yok hocalarda din hocalarıda giyebiliyor zaten okulda birkaç öğrenci takıyor kimse bir şey demiyor diyen yok sanki yasakmış gibi konuşuyorsun

Bazı kimseler bu konu üzerinden din düşmanlığı yapıyor. başörtüsünün dinle doğrudan bir ilgisi var veya yok. Belki dinî bir öğe olarak geçtiği için bazıları sinirleniyor, ama belki de kişi gerçekten saçlarının görünmesini istemiyordur. Saçları kötü görünüyor olabilir, beyazları vardır, bu durum psikolojik olarak onu rahatsız ediyordur. Ya da sadece başörtüyle kendini daha güzel hissediyordur. Bazı kadınlara da gerçekten çok yakışıyor başörtüsü. Yani, insanların bunu neden bu kadar yanlış yorumladıklarını anlamıyorum.

Bazı kimseler bu konu üzerinden din düşmanlığı yapıyor. Oysa başörtüsünün dinle doğrudan bir ilgisi var veya yok. Belki dinî bir öğe olarak geçtiği için bazıları sinirleniyor, ama belki de kişi gerçekten saçlarının görünmesini istemiyordur. Saçları kötü görünüyor olabilir, beyazları vardır, bu durum psikolojik olarak onu rahatsız ediyordur. Ya da sadece başörtüyle kendini daha güzel hissediyordur. Bazı kadınlara da gerçekten çok yakışıyor başörtüsü. Yani, insanların bunu neden bu kadar yanlış yorumladıklarını anlamıyorum.
O zamanki okulda neden makyaj yasak? Yasak olmalı buda olmalı ikiside yask olmalı

ne alakası var? şuan öyle bir şey mi var? yok hocalarda din hocalarıda giyebiliyor zaten okulda birkaç öğrenci takıyor kimse bir şey demiyor diyen yok sanki yasakmış gibi konuşuyorsun
Ben zaten şuan Türkiye’de böyle bişey var demiyorum ama karşıtlığı var bunu kimse inkar etmesin yorumlardan da belli oluyor zaten ben burda başka bi ülkede yapılan yasağın Türkiye’de olumlu karşılamasını sitem ediyorum

Bazı kimseler bu konu üzerinden din düşmanlığı yapıyor. Oysa başörtüsünün dinle doğrudan bir ilgisi var veya yok. Belki dinî bir öğe olarak geçtiği için bazıları sinirleniyor, ama belki de kişi gerçekten saçlarının görünmesini istemiyordur. Saçları kötü görünüyor olabilir, beyazları vardır, bu durum psikolojik olarak onu rahatsız ediyordur. Ya da sadece başörtüyle kendini daha güzel hissediyordur. Bazı kadınlara da gerçekten çok yakışıyor başörtüsü. Yani, insanların bunu neden bu kadar yanlış yorumladıklarını anlamıyorum.
Oda öyle görünmek istiyor çünkü?. böyle bir mantık yok

Ben zaten şuan Türkiye’de böyle bişey var demiyorum ama karşıtlığı var bunu kimse inkar etmesin yorumlardan da belli oluyor zaten ben burda başka bi ülkede yapılan yasağın Türkiye’de olumlu karşılamasını sitem ediyorum
Karşıtlığı engelleyemessin bu ülkede böyle herkes birbirine karşı.

Sağlam bir mağdur ve mazlum edebiyatı sallarlarsa iş yapar. Onun dışında mecburen kurallara uymak zorunda kalacaklar.

1 bunun dinle bir alakası yok okula giderken şapka takabiliyorsan başörtü de takabilirsin bu sadece okul değil Türkiye’de hastane meclis Alışveriş merkezi toplumsal alanlarda da başörtü yasağı geldi
2 merak etme Kürt değilim

İşlerine gelmiyor da neyse
Hocam Toplu Alanların Kendi Kuralı Var Mesela Sen Bir Polisin Sakal Bıraktığını Gördün Mü Yada Memurların Mesela Neden Bırakmıyorlar Çünkü Orası Özel Bir Yer Oranın Ayrı Kuralları Var Okulda Öyle Meclisde Öyle Kamu Alanları Öyledir Hatta Saç Uzunluğuna Bile Karışıyorlar Devlette

Geri