Neler Yeni

"mdnsresponder.exe" trojan mı?

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Reaper
Merhaba arkadaşlar. Ben Windows 11 kullanıyorum bu uygulama virüs müdür?
Hem başlangıçta PC açılırken çalışmaya başlıyor adı da değişik Apple. İnc diye fakat benim PC Windows. Virüs olabilir mi?😥
ayrıyeten ben pc de apple ilgili bir yazılım kullanmadım ve kulanmıyorum herhangi bir apple cihazım da yok. bu exe nerden geldi onu da bilmiyorum
bir de bu yazılım pc de arka planda 7/24 çalışıyor kaspersky verilerine göre

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-11-28 170121.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-28 170121.png
    19.1 KB · Hit: 30
  • Ekran görüntüsü 2024-11-28 170236.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-28 170236.png
    18.7 KB · Hit: 26

Shourd

80+ Gold
Hem başlangıçta PC açılırken çalışmaya başlıyor adı da değişik Apple. İnc diye fakat benim PC Windows. Virüs olabilir mi?😥
ayrıyeten ben pc de apple ilgili bir yazılım kullanmadım ve kulanmıyorum herhangi bir apple cihazım da yok. bu exe nerden geldi onu da bilmiyorum
Kadpersky ile tara o doayayı o kadar korkuyorsan

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Reaper
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kadpersky ile tara o doayayı o kadar korkuyorsan
hocam sizin de kafanız da zehir gibi çalışıyor kaspersky kullandığıma göre tarama yapmadığımı mı sanıyorsun
merak etme , hem virüs totalde hemde malwarebytes,eset,kaspersky ile tarama yaptım

Shourd

80+ Gold
hocam sizin de kafanız da zehir gibi çalışıyor kaspersky kullandığıma göre tarama yapmadığımı mı sanıyorsun
merak etme , hem virüs totalde hemde malwarebytes,eset,kaspersky tarama yaptım
Anladım reis been senin yaptığın tarama sonuçlarına burdan ulaşamıyorum senin gibi yüksek zekaya sahip olmadığımız için telepatik yolla göremiyoruz sonuçları sana zahmet at sonuçları görelim bakalım

raxon46

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yuşa Eskalen
Anladım reis been senin yaptığın tarama sonuçlarına burdan ulaşamıyorum senin gibi yüksek zekaya sahip olmadığımız için telepatik yolla göremiyoruz sonuçları sana zahmet at sonuçları görelim bakalım
SDKFJSLDKJFKLSDJFLŞKSDJFKLSDJFCLKDSFJKLSDJFSLKD

Şahin''

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Şahin Kırıktaş
yavaş hocam napıyon :)

flamerood

80+
Bonjour Apple'nin hizmet bulma, adres ataması ve ana bilgisayar adı çözümlemesi içeren bir grup teknoloji olan sıfır yapılandırma ağı (zeroconf) uygulamasıdır. Bonjour, yazıcılar, diğer bilgisayarlar ve bu cihazların her yöne yayın Etki Alanı Adı Sistemi (mDNS) hizmet kayıtlarını kullanarak yerel alan ağında sunduğu hizmetler gibi cihazları bulur.[1]

Yazılım, Apple'nin OS X ve iOS işletim sistemleriyle birlikte gelir. Bonjour, Microsoft Windows çalıştıran bilgisayarlara da kurulabilir. Bonjour bileşenleri, iTunes ve Safari gibi diğer yazılımlara dahil edilebilir. Mac OS X 10.2 ile Rendezvous olarak 2002'de piyasaya sürülmesinden sonra, yazılım, 2005 yılında mahkeme dışı bir ticari marka anlaşmazlığı çözümü sonrasında "Bonjour" olarak yeniden adlandırıldı.

:D
Mesaj otomatik birleştirildi:

foruma yazacağına her şeyi bi google araması yapsan keşke

Daha önceden itunes kullanıp sildiysen ondan kalmış olabilir veya bu servisi kullanan farklı bir yazılım.

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Reaper
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
al bakalım sonuçlar burda ne yapacaksın merak ettim

Bonjour Apple'nin hizmet bulma, adres ataması ve ana bilgisayar adı çözümlemesi içeren bir grup teknoloji olan sıfır yapılandırma ağı (zeroconf) uygulamasıdır. Bonjour, yazıcılar, diğer bilgisayarlar ve bu cihazların her yöne yayın Etki Alanı Adı Sistemi (mDNS) hizmet kayıtlarını kullanarak yerel alan ağında sunduğu hizmetler gibi cihazları bulur.[1]

Yazılım, Apple'nin OS X ve iOS işletim sistemleriyle birlikte gelir. Bonjour, Microsoft Windows çalıştıran bilgisayarlara da kurulabilir. Bonjour bileşenleri, iTunes ve Safari gibi diğer yazılımlara dahil edilebilir. Mac OS X 10.2 ile Rendezvous olarak 2002'de piyasaya sürülmesinden sonra, yazılım, 2005 yılında mahkeme dışı bir ticari marka anlaşmazlığı çözümü sonrasında "Bonjour" olarak yeniden adlandırıldı.

:D

foruma yazacağına her şeyi bi google araması yapsan keşke

Daha önceden itunes kullanıp sildiysen ondan kalmış olabilir veya bu servisi kullanan farklı bir yazılım.
tm da dediğim gibi yukarda yazdım yazdığımı okumuyorsunuz herhalde. ben apple alakalı bir yazılım kullanmadım yada apple bir cihazım yok .
itunes,safari gibi yazılımlarıda hiç kullanmadım ve kullanmama rağmen pc bulunması normal mi diyorum virüs olablilir mi soru bu

flamerood

80+

tm da dediğim gibi yukarda yazdım yazdığımı okumuyorsunuz herhalde. ben apple alakalı bir yazılım kullanmadım yada apple bir cihazım yok .
itunes,safari gibi yazılımlarıda hiç kullanmadım ve kullanmam rağmen pc bulunması normal mi diyorum virüs olablilir mi soru bu
Bu servisi kullanan farklı yazılımlar da var sanırım onlardan birini kullanmış olabilirsin veya kullanıyorsundur bilemiyorum.
İnternetten araştır bak.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Selim
Virüs programlarini anlamıyorum microsoft flight simulator 2024 Xbox üzerinden çıkmadan önce ön yükleme yaptım ve saçma sapan bir isimde oyun dosyası indi ana simge filan farklı oyun çıktıktan sonra oyuna giremedim yeniden bir yükleme yaptım kendi orjinal isminde ana dosya oluşturdu o şekilde girebildim daha sonra sildim oyunu bugün de virüs taraması yaptım ve ön yüklemede ki dosyayı trojan olarak algıladı Xbox/ vb. Diye gidiyor kodu taramayı da kaspersky ile yaptım

Shourd

80+ Gold

itunes,safari gibi yazılımlarıda hiç kullanmadım ve kullanmama rağmen pc bulunması normal mi diyorum virüs olablilir mi soru bu
Al senin için araştırdım bende ne olduğunu bilmiyordum ondan tara demiştim
mdnsresponder.exe, Apple’ın Bonjour hizmetinin bir parçasıdır. Bu program, cihazların ve hizmetlerin yerel ağ üzerinde birbirini otomatik keşfetmesini sağlar (örneğin, yazıcılar veya AirPlay cihazları).

Neden PC'de Olabilir?

iTunes veya iCloud gibi Apple yazılımlarını kullanıyorsan.

Adobe Creative Suite gibi bazı programlar Bonjour’u kullanır.

Ağdaki cihazlarla otomatik bağlantı gerektiren bir yazılım yüklemiş olabilirsin.

Eğer kullanmadığını düşünüyorsan kaldırabilirsin.

Top Bottom