Neler Yeni

Medium'da Türkçe yayın mı yapmalıyım İngilizce yayın mı?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Medium bir blog odaklı sosyal medya sitesi. Burada yazar partnerliğine başvurup para kazanabiliyorsunuz.
Sorum şu, sizce İngilizce mi yazmalıyım Türkçe mi?

Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Medium bir blog odaklı sosyal medya sitesi. Burada yazar partnerliğine başvurup para kazanabiliyorsunuz.
Sorum şu, sizce İngilizce mi yazmalıyım Türkçe mi?
ingilizce yazman daha fazla alıcıya açılman demektir yazabileceksen

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ingilizce yazman daha fazla alıcıya açılman demektir yazabileceksen
İngilizce sorun değil. ChatGPT Google Translate gibi dil hatası yapmadan çeviri yapabiliyor.
Yani mantıken İngilizce yazmak maddi bakış açısıyla daha mantıklı. Ama ben bu blog yazma işinden hiç para kazanmadan 1 yıl boyunca kendi sitemde yazdım zaten. Yani para odaklı bir bakış açım yok. Bu yüzden Türk okuyuculara ulaşmak da istiyorum. Ama şimdi Türkiye'de kitap okuma oranı %5'in altındayken kim Medium okur ki? Bu var.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
İngilizce sorun değil. ChatGPT Google Translate gibi dil hatası yapmadan çeviri yapabiliyor.
Yani mantıken İngilizce yazmak maddi bakış açısıyla daha mantıklı. Ama ben bu blog yazma işinden hiç para kazanmadan 1 yıl boyunca kendi sitemde yazdım zaten. Yani para odaklı bir bakış açım yok. Bu yüzden Türk okuyuculara ulaşmak da istiyorum. Ama şimdi Türkiye'de kitap okuma oranı %5'in altındayken kim Medium okur ki? Bu var.
Çeviri yapacaksan türkçe yazıp bunu ingilizce çeviri ve üstüne düzeltmeler yapıp iki dilde yayınla derim

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
724
İsim
Musa ÖZ
İki dilde yayınlamak Medium sayfamı çok karmaşık yazmaz mı sence?
Kişi zaten sağ tıklayıp tek tuşla kendi diline çevirebiliyor o yüzden önemli olan dili değil kişilere ulaşması. Bu yüzden de İngilizce yazmak en mantıklısı.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kişi zaten sağ tıklayıp tek tuşla kendi diline çevirebiliyor o yüzden önemli olan dili değil kişilere ulaşması. Bu yüzden de İngilizce yazmak en mantıklısı.
Evet bu da var. Düşünmüştüm. Ama İngilizce bir içeriği Türkçeye çevirmek ile özgün olarak Türkçe okumak arasında fark var. Eğer içeriklerimin Türkçe olarak değer göreceğini kesin bilsem Türkçe yazarım ama tam emin olamıyorum.

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
724
İsim
Musa ÖZ
Evet bu da var. Düşünmüştüm. Ama İngilizce bir içeriği Türkçeye çevirmek ile özgün olarak Türkçe okumak arasında fark var. Eğer içeriklerimin Türkçe olarak değer göreceğini kesin bilsem Türkçe yazarım ama tam emin olamıyorum.
Orası da doğru çünkü çeviri Türklerin kullandığı kendine has kelimeleri kullanmıyor direk sözlükte ne yazıyorsa onu kullanıyor. Ruhsal ve psikolojik alanlarda yazacaksanız en iyisi kişinin kendi dilinden kullanması. Ha bir süre denersiniz Türkçe hiç etkileşim almazsa İngilizce geçersiniz.

Mtsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Mustafa tsn
Sayfadan kastınız nedir? İki ayrı hesap mı yoksa iki ayrı sayfa mı? Kendi medium sayfamızı o şekilde özelleştirebiliyor muyuz?
Medium hakkında hiç bir bilgim yok ama çoğu platform ilişkilendirme seçeneği sunuyor kullanıcılarına iki farklı hesap açıp birbiriyle bağlantı kurabiliyorsun eğer öyle bir özelliği yoksa örneğin YouTubeda ruhi çenetin yaptıği gibi yapabilirsin eke koydum
IMG_1607.jpeg

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Medium hakkında hiç bir bilgim yok ama çoğu platform ilişkilendirme seçeneği sunuyor kullanıcılarına iki farklı hesap açıp birbiriyle bağlantı kurabiliyorsun eğer öyle bir özelliği yoksa örneğin YouTubeda ruhi çenetin yaptıği gibi yapabilirsin eke koydumAlıntıyı görüntüle
Zaten Türkiye'de para kazanılmıyormuş. Eskidenmiş o. Türkiye pazarından çekilmişler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,149
Üyeler
166,162
Son üye
Melih09
Top Bottom