Neler Yeni

Mekanik klavyede tuşa sert mi basmak gerekiyor?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Blue switch ama klavye yarı mekanik alttaki anahtarlar membran üstünde blue switch var hocam ve klavye kesin sorunlu şimdi değişime gidiyorum cs de acayip takılarak yürüyor Ping de 20 fln :D
O nasıl klavye la? Altta membrane varsa o klavye mekanik değildir ki.

Utku Aydın

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,374
İsim
Utku
Mekanik değil zaten mekanik hisli.. Aradaki farkı anlatmaya çalışıyorum mekanik devam demeye devam ediyorsun hocam

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
O nasıl klavye la? Altta membrane varsa o klavye mekanik değildir ki.
Hocam attığım fotoya bak böyle bir şey
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mekanik değil zaten mekanik hisli.. Aradaki farkı anlatmaya çalışıyorum mekanik devam demeye devam ediyorsun hocam
Mekanik demiyorum semi mekanik hiç mi duymadınız abi ?

Alıntıyı görüntüle
Yarı mekanik diye buna diyorlar blue switch var her tusta tam mekanik ten farkı alttaki switchin altındaki anahtarlar metal değil tek fark bu.
@crazyreign bu hocam böyle tuşlar semi mekanik diye geçiyor klavye.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
O mekanik olmuyor, blue switch falan değil. O mekanik hisli oluyor. Mekanik gibi gözüksün ve biraz ses çıkarsın diye üste o switch şeklini koyuyorlar ve maviye boyuyorlar. Altı membran olduğu sürece hiçbir işe yaramaz. Membran bu tek farkı biraz daha sesli ve tuşları çıkardığında direk mantar tabaka görmek yerine mekanikmiş gibi switch görüyorsun o kadar.
Screenshot_2020-07-07-15-35-12-232_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2020-07-07-15-35-12-232_com.android.chrome.jpg

Buyur hocam semi mekanik diye geçiyor tam mekanikten farkı switch in altındaki yapı metal değil.

Nerede la fotoğraf? Klavyenin marka modeli ne?
Hocam alıntı yaptığım yoruma bak orda attım fotoyu ve klavye rampage mithril pro kbr x8 Semi mekanik klavye diye geçiyor rampage in sitesinde de Semi mekanik yazıyor yarı mekaniklerde de blue switch var tek farkı switch altındaki yapı metal değil. Araştırdım böyle. Yanlışmıyım?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hocam alıntı yaptığım yoruma bak orda attım fotoyu ve klavye rampage mithril pro kbr x8 Semi mekanik klavye diye geçiyor rampage in sitesinde de Semi mekanik yazıyor yarı mekaniklerde de blue switch var tek farkı switch altındaki yapı metal değil. Araştırdım böyle. Yanlışmıyım?
Doğru. Eğer her klavyede bu şey varsa çok kötü bir tasarım olmuş olur. Normalde switchlerin aktivasyon yerleri ortası olur, bunda sona kadar basmak gerekiyorsa yamuk bir durum var demek zaten.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Doğru. Eğer her klavyede bu şey varsa çok kötü bir tasarım olmuş olur. Normalde switchlerin aktivasyon yerleri ortası olur, bunda sona kadar basmak gerekiyorsa yamuk bir durum var demek zaten.
Hocam gittim değişim yaptım ve şuan sıkıntısız daha iyi algılıyor ama ben hep düz iş klavyesine alıştığım için ilk defa mekanik kullanıyorum bunlara onlardan hafif biraz daha baskı yapmak gerekiyormuş

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hocam gittim değişim yaptım ve şuan sıkıntısız daha iyi algılıyor ama ben hep düz iş klavyesine alıştığım için ilk defa mekanik kullanıyorum bunlara onlardan hafif biraz daha baskı yapmak gerekiyormuş
Eyvallah, geçmiş olsun.

Jwlly

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
umut
benim spacetuşumda oluyor mesela bu yazıda normalbasıyorum amaböyle basmıyor

1 hafta önce olmaya başladı mekanik klavye blue switch

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Buyur hocam semi mekanik diye geçiyor tam mekanikten farkı switch in altındaki yapı metal değil.
Semi-mekanik mekanik hisli demek zaten. Aynı şeyler, mekanik falan değil. Üzerine süs olsun diye konulmuş switch görünümü veren tuşu var ve normal membrandan biraz daha sesli o kadar. Asla mekanik değil yaklaşamaz hiçbir konuda, süslü membran.
Mekanik kullanmıyorsun, klavye sorunlu idi değiştirdin tamam. Kullandığın üzerinde maviye boyanmış mekanik hissi veren bir tuş içeren membran bir klavye. Normal membrandan tek farkı görünüşü ve biraz sesi mekaniğe benziyor.

Top Bottom