Neler Yeni

Mekanik klavyede tuşa sert mi basmak gerekiyor?

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Benim bildiğim hafifte bassan çabuk algılar ama klavyeden klavyeye değişebilir o durum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
@crazyreign @keremcnsz24 @Fiery @Beyfendiiii6 bu durum Normalmi değişim yapayımmi hocalar?
Durum tam şu şekilde switch e yumuşak basınca o tık sesi geliyor fakat algılamıyor tuşu biraz sonuna kadar bastırınca sorunsuz algılıyor bu klavyeler de böyle mi ? Biraz switch e sert mi basmak gerekiyor?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
@crazyreign @keremcnsz24 @Fiery @Beyfendiiii6 bu durum Normalmi değişim yapayımmi hocalar?
Durum tam şu şekilde switch e yumuşak basınca o tık sesi geliyor fakat algılamıyor tuşu biraz sonuna kadar bastırınca sorunsuz algılıyor bu klavyeler de böyle mi ? Biraz switch e sert mi basmak gerekiyor?
Normal değil öyle olmaması gerek, kaldı ki senin klavyen mekanik değil mekanik hisli yani membran bir klavye. Çok daha rahat basman lazım. Mekanik klavyeler membrana göre daha sert basar normal, en hafif olan red switch bile 45gr kuvvet istiyor. Lakin sert bastırınca sorunsuz hafif basınca algılamama gibi bir şey olamaz, klavye sorunlu.

Son düzenleme:

hsynsglm77

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
Hüseyin Sağlam
Blue switch ama baktım şimdi her tuşta böyle ya demek istediğim olay tuşa çok sert değil ama biraz bastırmadan algılamıyor her tuş böyle normalmi?
Hepsinin algılama ağırlıkları var switchlerin markasına göre değişiyor bu

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Normal değil öyle olmaması gerek, kaldı ki senin klavyen mekanik değil mekanik hisli yani membran bir klavye. Çok daha rahat badman lazım. Mekanik klavyeler membrana göre daha sert basar normal, en hafif olan red switch bile 45gr kuvvet istiyor. Lakin sert bastırınca sorunsuz hafif basınca algılamama gibi bir şey olamaz, klavye sorunlu.
Blue switch hocam foto attım alttaki mekanizma membran ama üstünde blue switch var ve teşekkürler şimdi değişim yaptırmaya gidiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mavi switch mi kırmızı switch mi?
Blue switch ama klavye yarı mekanik alttaki anahtarlar membran üstünde blue switch var hocam ve klavye kesin sorunlu şimdi değişime gidiyorum cs de acayip takılarak yürüyor Ping de 20 fln :D

erenozn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Eren
Arkadaşlar klavye bugün elime geldi (mithril pro) cs de tuşa basıyorum w a s d mesela ama biraz sert basmadan algılamıyor bazen bu normal bişeymi mekanik klavyeler böyle mi ? yoksa değişim yaptırayımmı?
Direk degısım yap ben yanlıslıkla basınca algılıyor klavye blue switch saber rgb

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Blue switch hocam foto attım alttaki mekanizma membran ama üstünde blue switch var ve teşekkürler şimdi değişim yaptırmaya gidiyorum.
O mekanik olmuyor, blue switch falan değil. O mekanik hisli oluyor. Mekanik gibi gözüksün ve biraz ses çıkarsın diye üste o switch şeklini koyuyorlar ve maviye boyuyorlar. Altı membran olduğu sürece hiçbir işe yaramaz. Membran bu tek farkı biraz daha sesli ve tuşları çıkardığında direk mantar tabaka görmek yerine mekanikmiş gibi switch görüyorsun o kadar.

Top Bottom