Merhabalar, Grafik tasarım öğrenmeye başlamak istiyorum.

Elijah

80+
Reaksiyon skoru
60
Merhabalar dostlar,

Aklımda yazılım, grafik tasarım vb. işkolları hakkında şeylere başlamak var. 7 yaşımdan beri bilgisayar başında sürüklenip oyun oynayarak geçirdim ve donanımsal olarak birazcık da olsa bilgiye sahibim diyebilirim. Ama yazılımı geçtim bilgisayar üzerinde yani zevk aldığım şey üzerinde herhangi bir iş kolu oluşturmak aklıma gelmedi aklıma gelen meslekler bunlar aklınıza başka meslekler veya güzel para kazanabileceğim işler olabilir. Önerilerinizi ayrıca da grafik tasarımdan başlasam nerden başlarım veya yazılımdan başlasam nerden başlarım gibi şeyler önerebilirseniz mutlu olurum.

Saygılar ve Sevgiler herkese,

Teşekkürler.

Ben de 5 yaşından beri futbol oynuyorum. Şimdi ben futbolcu muyum?

Meslek olarak düşünüyorsan okumalısın. Öylesine takılacaksan Paint ile çizimler yapabilirsin.

Ben de 5 yaşından beri futbol oynuyorum. Şimdi ben futbolcu muyum?

Meslek olarak düşünüyorsan okumalısın. Öylesine takılacaksan Paint ile çizimler yapabilirsin.
bende 5 yaşından beri futbol oynuyorum ama futbol demedim grafik tasarım dedim ve üniversite okuyup işsiz kalanların farkında olman dileğiyle dostum okumadan çok şey öğrendim ona bakarsan bilgisayar donanımlarını öğrenmek içinde öğretmenler var ama kendim öğrendim bir şeyleri başkalarından değil kendi çabalarınla öğrenmen dileğiyle bu arada küçük bir not sanada futbolu kariyer olarak düşünseydin eğer hırsın varsa emin ol futbolcu olurdun

Grafik tasarıma başlayacaksanız tek bir program yeterli olmayacak maalesef, Photoshop'u profesyonel şekilde bilmeniz illustrator'u %20-25 civarında bilmeniz premiere pro ve after effects programlarınıda bilmeniz gerekiyor maalesef. Linkedin de iş ilanı verenler resmen köle arıyor. Sadece tek program bilerek maalesef ilerlemeniz çok zor çünkü bir iş ilanına binlerce kişi aynı anda başvuru yapıyor. Freelancer olarak yapabilirsiniz en mantıklısı bu olacaktır. İçerik üreticilerine mesajlar yazarak onlarla anlaşıp iş yapmaya başlayabilirsiniz.

Ha ben öğrenirim diyorsanız Onur Naci Öztürkleri izlemeniz yeterli olacaktır çok temiz ve anlaşılır şekilde anlatıyor. 10-20 saatlik tek videoluk eğitimlerini önermem çünkü zorlanabilirsiniz bu yüzden part part halinde ki videoları izleyin. Yeter ki yapın hocam zaten devamı yavaş yavaş gelecektir.

kardom çok zor bunun yerine yapay zekayı öğrenip yaptırsan daha kalite akıtırsın kardom fakat sana kalmış illa öğreneyim diyorsan adobe fireworks ile başlangıç yapıp phosotop illustrator mu ne ilerlemen gerekir

kardom çok zor bunun yerine yapay zekayı öğrenip yaptırsan daha kalite akıtırsın kardom fakat sana kalmış illa öğreneyim diyorsan adobe fireworks ile başlangıç yapıp phosotop illustrator mu ne ilerlemen gerekir
işte nasıl öğreneceğimi bilsem bunu ek iş gibi bir şey hobi olarak düşünüyorum nerden nasıl öğreneceğimi bilmiyorum

Blender Programını Kullanmayı Öğren Hem Orta Seviye Bir Program Hemde Genel Kullanıcı Kitlesi Hitap Ettiği Kitle Yoğun Olduğundan Youtube Veya Redit Gibi Platformlarda Bilgiye Erişmen Daha Kolay Olur Tavsiyem İlk Başta Programı Kullanmaya Başlamadan Önce Arayüzü Öğrenme Amacıyla İlerleyen İçeriklere Göz At Sonrasında Programı Kullanmaya Dogrudan Giriş Yap Bu Sayede Hem Kafan Karışmaz Hemde Neyin Nerde Olduğunu Bildiğinden İstediğin Tool'a Direk Erişim Sağlayabilirsin Ve Şunu Unutma her şey Mevcut Sistemin Sunmuş Olduğu Eğitim Sisteminde Geçmez Bazen Serbest Kitleyi Araştırmak Okuldan Daha Çok Bilgi Getirebilir. Başarılar Dilerim

Blender Programını Kullanmayı Öğren Hem Orta Seviye Bir Program Hemde Genel Kullanıcı Kitlesi Hitap Ettiği Kitle Yoğun Olduğundan Youtube Veya Redit Gibi Platformlarda Bilgiye Erişmen Daha Kolay Olur Tavsiyem İlk Başta Programı Kullanmaya Başlamadan Önce Arayüzü Öğrenme Amacıyla İlerleyen İçeriklere Göz At Sonrasında Programı Kullanmaya Dogrudan Giriş Yap Bu Sayede Hem Kafan Karışmaz Hemde Neyin Nerde Olduğunu Bildiğinden İstediğin Tool'a Direk Erişim Sağlayabilirsin Ve Şunu Unutma her şey Mevcut Sistemin Sunmuş Olduğu Eğitim Sisteminde Geçmez Bazen Serbest Kitleyi Araştırmak Okuldan Daha Çok Bilgi Getirebilir. Başarılar Dilerim
Teşekkür ederim. Bilgiler için zaten okul okumak gibi bir şey planlarım arasında yok genel olarak kendim öğrenmek için çabalamak istiyorum

Teşekkür ederim. Bilgiler için zaten okul okumak gibi bir şey planlarım arasında yok genel olarak kendim öğrenmek için çabalamak istiyorum
Okul demek akademik bilgi demek okuyabildiğin yere kadar oku bir meslek bilgisi ile sınırlı kalma ülkemizin bu durumda olma nedeni okumayanlar zaten

işte nasıl öğreneceğimi bilsem bunu ek iş gibi bir şey hobi olarak düşünüyorum nerden nasıl öğreneceğimi bilmiyorum
kardom programları yükle ve her tarafından kurcala youtube dan da eğitici videolar izle araçlar nasıl kullanılır diye

Okul demek akademik bilgi demek okuyabildiğin yere kadar oku bir meslek bilgisi ile sınırlı kalma ülkemizin bu durumda olma nedeni okumayanlar zaten
Okuyabildiğim yer liseydi öyle matematik fizik o bu şu çalışayım gibi dertler edinmek bana göre değil yani turizm sektöründe çalışıyodum askerden önce ve dil bilgisi hariç okul okumanın bi anlamı yok 7 yaşında ki çocuğa ingilizce öğret o da çalışır benim işimde o yüzden böyle bazı meslekler hariç bana üniversite kısmı saçmalık geliyo bilgiler şu teknoloji çağında internet gibi bir şey varken okuldan daha sağlıklı merak saldığın şeyleri araştırabiliyoken neden okulu için birde farklı konular farklı testler çözmek zorunda kalayıım gibi bir soru geliyor hep aklıma

YouTube veya udemy kursları size yol gösterir. Açık kaynak programlara da bakabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,084
Üyeler
183,057
Son üye
Yigitt1
Geri