Metroda Oturma Görgü Kuralları

Sagend

80+
Reaksiyon skoru
63
Dostlar Selam Yazima Baslamadan Once Yargilamadan Cevap Verirseniz Cok Sevinirim Sonuc Olarak Buraya Yazmamdaki Amaç Sizlerin Fikirlerini Almak.

Ankara Metroda Yasaniyor Bu Olay 19 Yaşındayim Ancak Yaşımdan Kucuk Gosteriyorum Popeyes Te Çalışmaktayım O Sebeple Hergun 8 Saat Ayakta Kalıyoruz Metroda İlk Duraklardan Bindigim İcin Genelde Oturacak Yer Bulurum.

Ben Oturdum Bir Yer Bulup Yanima Yaklasik 50 Yaslarinda Bi Dayı Gelip Oturdu Aradan 1-2 Durak Donra Ayaginda Engeli Olan Bir Abi Bindi Metroya Normalde Ben Tum Yaslilara Engellilere Bebekli Annelere Vs. Yer Veren Birisiyimdir Ancak Abiyi Gorsemde 8 Saat Ayakta Calisacagim İcin Kalkmak İstemedim Yanimdaki 50 Yasinda Dedigim Dayi Bana Kalk Diyerek Engelli Abiyi Oturtturdu Simdi Bu Ne Kadar Doğru Kendi Kalkmayarak Baskasini Kaldirmak Bu Konuyla İlgili Fikirlerinizi Yazarsaniz Cok Sevinirim.

Buraya Kadar Okuduysanizda Ayrica Teşekkür Ederim Hayırlı Günler.

Dostlar Selam Yazima Baslamadan Once Yargilamadan Cevap Verirseniz Cok Sevinirim Sonuc Olarak Buraya Yazmamdaki Amaç Sizlerin Fikirlerini Almak.

Ankara Metroda Yasaniyor Bu Olay 19 Yaşındayim Ancak Yaşımdan Kucuk Gosteriyorum Popeyes Te Çalışmaktayım O Sebeple Hergun 8 Saat Ayakta Kalıyoruz Metroda İlk Duraklardan Bindigim İcin Genelde Oturacak Yer Bulurum.

Ben Oturdum Bir Yer Bulup Yanima Yaklasik 50 Yaslarinda Bi Dayı Gelip Oturdu Aradan 1-2 Durak Donra Ayaginda Engeli Olan Bir Abi Bindi Metroya Normalde Ben Tum Yaslilara Engellilere Bebekli Annelere Vs. Yer Veren Birisiyimdir Ancak Abiyi Gorsemde 8 Saat Ayakta Calisacagim İcin Kalkmak İstemedim Yanimdaki 50 Yasinda Dedigim Dayi Bana Kalk Diyerek Engelli Abiyi Oturtturdu Simdi Bu Ne Kadar Doğru Kendi Kalkmayarak Baskasini Kaldirmak Bu Konuyla İlgili Fikirlerinizi Yazarsaniz Cok Sevinirim.

Engellilere yer verilmesi sadece etik açıdan değil metrolarda yazan bir kural, aslında burada mesele empati, eğer sen engelli olsan kendine yer verilmemesini sorun etmem diyosan bence problem yok. ama bence engellilere yer verilmeli. Tabi seni kaldırmak yerine kendisi yer vermeli orası ayrı

Bencede engellirlere yer verilmeli ancak burdaki sorun bence bi insanın kendi istegiyle bunu yapmasi kendi icinde bu iyilik duygusu varda kendisi yapar zaten baskasina yaptirmaz

Yer verip vermemek kişinin vicdanına kalmıştır fakat yer vermeyip yanındakine yer ver demek tam anlamıyla iyilik meleği rolü yapmaktır.

sen kalkmak zorunda değilsin yanındaki adam eşeklik etmiş

Engellilere mümkün olduğunca yardımcı olma tarafındayım fakat yanımda oturup bana kalk diyene sen kalk deyip geçerim.

Tesekkurler arkadaşlar bende sizinle ayni fikirdeyim ancak sabah saatleri oldugu icin ve ise gittigim icin tartismak istemedim.

Sana kalk demeye hakkı yok. Seninle iletişime geçemez bunun için ama ikinizden biri mecbur yer vermeli engelli vatandaşa. Bu durumda yer veren kişi alçakgonulluluk etmiş olur vermeyen kişide az bir gururu varsa utanıp yerin dibine girmiştir. O dayininda gururu olmadığı için yer vermemeyi geç başkasından yer talep ediyor yani utanma nedir bilmiyor

Engelliler için yerler vardır bu yerlere oturduysan engelli geldiğinde kalkmak zorundasın ama 50 yaşında engeli olmayan adam seni yerinden kaldıramaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Engelliler için yerler vardır bu yerlere oturduysan engelli geldiğinde kalkmak zorundasın ama 50 yaşında engeli olmayan adam seni yerinden kaldıramaz.
Normal bir yere oturduysan ve belediye engelli bireylere ozel Yer ayirmadiysa belediye suçlu.

Son düzenleme:
Metrolarda engellilere özel yerler ayrılmıştır, ayrılmamışsa da belediyeyi dava edebilirsin. Eğer orasını normal bir vatandaş kaptıysa onu uyarabilirdin. Ya da uyuyor numarası yapabilirdin. :D

Metrolarda araçlı engelliler için özel yerler var , başkaları o yerleri işgal ettiyse senin sorunun değil. Araçsız bir engelli vatandaşsa vicdani olarak bütün vatandaşlar yer verir diye düşünüyorum. Dayı konusuna gelirsek öküzlük etmiş , kendisi verseymiş bu kadar duyarlıysa , hangi yaştan olursa olsun orada oturma hakkına sahipsiniz , kimin nerede çalıştığı yorulup yorulmadığı onu bağlamaz, yargılamakta haddine değil zaten. Engelli olmadığı sürece bu tepkileri veren kişilere bu kadar duyarlıysan sen ver diyerek cevabı ağzına verebilirsiniz :D Yaşlıların bu yüzsüzlüğü gerçekten sinir bozucu, iş-okul gidiş çıkış saatlerinde biniyorlar sonra sızlanıyorlar , akşama kadar ne yaptın acaba. Bakkaldan ekmek almaya bile metroya binip gideceksen sızlanma :D

Toplumumuzda Boyle İnsanlar Var. Bu İnsanlar Herseyi Kendileri Yapabileceklerini Sanıyorlar Maalesef

Sizin 8 saat ayakta çalıştınızi ve yorulduğunuzu bilmeden yaptığı için normal bı durum.

Geri