Mezuna kalmalı mıyım ?

berattzl

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
267
Geçen sene sınava çalışmadan girmiştim ve 97k sıralama yapmıştım bu sene biraz çalışıp 64k (say) ya çektim sıralamamı. Tekrar mezuna kalmak istemiyorum ama nereye gitmem gerektiği hakkında da hiçbir fikrim yok şu an. Eczacılık gelmesini umuyordum bu sene, olmadı. Ne yapmamı önerirsiniz ? Hangi üniversitelerde kaliteli bir eğitim ,hangi mesleklerde iş olanağım daha çok olur ?

Mezuna kalmanı tavsiye etmem. Türkiye'de okumak vakit kaybından başka bir şey değil. Zaten devlette maaş farkı da çok az. Polis veya jandarma nasıl olunuyor bilmiyorum ama ilgin varsa bu işleri şiddetle tavsiye ederim. Kuzenim 2 senede jandarma oldu bayağı mutlu.

Mezuna kalmanı tavsiye etmem. Türkiye'de okumak vakit kaybından başka bir şey değil. Zaten devlette maaş farkı da çok az. Polis veya jandarma nasıl olunuyor bilmiyorum ama ilgin varsa bu işleri şiddetle tavsiye ederim. Kuzenim 2 senede jandarma oldu bayağı mutlu.
bu sıralamada okumak tercih yapmak mantıklı değil mi sence

Geçen sene sınava çalışmadan girmiştim ve 97k sıralama yapmıştım bu sene biraz çalışıp 64k (say) ya çektim sıralamamı. Tekrar mezuna kalmak istemiyorum ama nereye gitmem gerektiği hakkında da hiçbir fikrim yok şu an. Eczacılık gelmesini umuyordum bu sene, olmadı. Ne yapmamı önerirsiniz ? Hangi üniversitelerde kaliteli bir eğitim ,hangi mesleklerde iş olanağım daha çok olur ?
Bi hedefin yoksa tercih yap, eczacılığı çok seviyor ve istiyorsan mezuna kal bünyen kaldırabilir diyorsan.

2.mezuna kalma insansın sonuçta aynı derslere çalışmak bıkkınlık verir anca gözün dönerse öyle kalınır ki bunu sorduğunda böyle bir şey olmadığı belli ne yazmalısına gelirsek bilmiyorum

Kpssden geçer not aldıktan sonra pomen parkurundan geçer not alman lazım sonrasında mülakat ordan da geçer not alıyorsun kısmen polis oluyorsun sonrasındaki işleyişi bilmiyorum

gerçekten böyle mi düşünüyosun veya neden böyle düşünüyosun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kpssden geçer not aldıktan sonra pomen parkurundan geçer not alman lazım sonrasında mülakat ordan da geçer not alıyorsun kısmen polis oluyorsun sonrasındaki işleyişi bilmiyorum
mülakatta da malum durumdan dolayı geçebileceğimiz belli değil zaten

Bi hedefin yoksa tercih yap, eczacılığı çok seviyor ve istiyorsan mezuna kal bünyen kaldırabilir diyorsan.
yok garanti meslek olarak baktığım için eczacılık düşünüyordum

gerçekten böyle mi düşünüyosun veya neden böyle düşünüyosun

mülakatta da malum durumdan dolayı geçebileceğimiz belli değil zaten

yok garanti meslek olarak baktığım için eczacılık düşünüyordum
7000 kişi alicaklardi bu sene 10000 kişi mülakata kalabildi seneye nolur bilemiyorum tabi

Bence ilgin olan bölümde sıralamanın yettiği en iyi üniversiteye gir mezuna kalma

O sıralamaya ne geliyor. İş imkanı var mı? Maaşlar nasıl ona göre karar vermek lazım.
o konuda bilgi almak istiyorum ben de mühendislikler öğretmenlikler tıp diş eczacılık dışında sağlık bölümleri falan geliyor ama bilgili birisi varsa hangi meslek için hangi üniversiteyi tercih etmek daha mantıklı olur bu sıralamalar için bunları öğrenmek istiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,202,780
Üyeler
191,163
Son üye
1lorianz
Geri