sorunları bitmeyen bir arayüzden kastınız nedir hocam ?Her türlü İphone 13 pro/pro max. 25 Bin TL'ye alacağım telefonda sorunları bitmeyen bir arayüz istemezdim.
Hiçbir zaman tamamen sorunsuz bir arayüz sunamadılar.sorunları bitmeyen bir arayüzden kastınız nedir hocam ?
Peki bu ekonomide malum apple ürünlerinin fiyatları bayağı bi tuzlu orta segmen bir android telefon alacağım dediğim zaman hangi markayı tercih etmeliyim en azından kısaca sebeplerini açıklayabilirsen sevinirim eğer buradan olmaz dersen instagramımı verip özeldende konuşabilir .Hiçbir zaman tamamen sorunsuz bir arayüz sunamadılar.
Örnek 1 : pil sorunu MIUI arayüzünde her zaman mevcut olan bir sorundu hâla'da sorunlu, şöyle diyebilirsiniz; hayır, ben gayet iyi pil performanslı alıyorum. Tamam sen iyi bir pil performansı alıyorsun ama o işlemci ve o batarya ile alabileceğin Max pil performansı o kadar mı ? Hayır. Pil optimizasyonunu hiçbir zaman çözemediler.
Örnek 2 : Özellikle MIUI 13'den sonra neredeyse bütün Xioami cihazlarda ısınma, donma, kasma, uygulamadan atma, hata uyarıları vermeye başladı.
Örnek 3 : Arayüz hareketleri MIUI arayüzünde hiçbir zaman smooth çalışmadı her zaman ufak bir takılma, atlama yapıyor.
En son 2 sene önce şarja taktım.ŞAGUMİ NE OGLUM TABİİ Kİ 13 YAPIŞTIR GEÇ LA
Kamera,ekran panel kalitesi,premium hissiyatı,malzeme kalitesi, üst seviye teknik servis,uzun süre güncelleme garantisi ve ikinci elde rahat satabilme gibi özellikler varken Mi 12 Pro alınmaz. Üstelik arayüz ve optimizasyon konusundada Xiaomi'nin sorunlarını çoğu kişi bilir. iOS optimizasyon ve arayüz olarakta bir başka. Fırsatınız varken kesinlikle 13 Pro. Max modeline gerek yok kendi kanaatimceF/P olarak sizce Mi 12 Pro mu? yoksa IPhone 13/Pro/Max mi? (Mi 12 pro : 25k / IPhone 13 : 22k / IPhone 13 pro : 30k / IPhone 13 pro max : 33K )
IPhone'un marka adı var yani ileride satmaya çalışsam alıcısı illa olur ama android'de bu durum söz konusu değil fakat mi 12 pro'nun özellikleri bence çok daha akıcı özellikle 120Watt hızlı şarj
Samsung orta seviyeyi işgal etmiş durumda aklı olan Samsung alır geçer, tabi samsung dışında 1-2 cihaz var orta segment pazarında ama xiaomi orta segment'de bile tutunamıyorken hiçbir xiaomi cihaza para verilmez.Peki bu ekonomide malum apple ürünlerinin fiyatları bayağı bi tuzlu orta segmen bir android telefon alacağım dediğim zaman hangi markayı tercih etmeliyim en azından kısaca sebeplerini açıklayabilirsen sevinirim eğer buradan olmaz dersen instagramımı verip özeldende konuşabilir .
Ama xiaomi nin hızlı şarjı veya ekran yenileme hızı işlemci farkıda olabiliyor o yönden xiaomiye akyıyorum mesela 10.000 tl bandındaki xiaomi ve samsung cihazlarda ekranlardada aman aman bi fark olmuyor hatta bazen xiaominin sunduğu renk kapasitesi 1.07 milyarken samsung genelde 16 milyonda kalıyorSamsung orta seviyeyi işgal etmiş durumda aklı olan Samsung alır geçer, tabi samsung dışında 1-2 cihaz var orta segment pazarında ama xiaomi orta segment'de bile tutunamıyorken hiçbir xiaomi cihaza para verilmez.
Samsung önermemim sebebi android tarafında en sorunsuz arayüzü sunması ve cihazlarında her zaman kaliteli ekran, düzgün ana kamera performansı sunması.