Microsoft Edge'de beni rahatsız eden bir durum var:
Her indirme sonrası indirilen dosyayı tarıyor ve %90 ihtimalle yukarıdaki uyarıyı veriyor. Sakla demeniz gerekiyor, aksi hâlde indirilenler kısmında dosya gözükmüyor. Her indirme işleminde 2-3 saniye bununla vakit kaybetmek hiç hoş değil. Tarayıcının ayarlarından "Microsoft Defender SmartScreen" yahut "İstenmeyebilecek uygulamaları engelle" gibi seçenekleri kapatmanız işe yaramıyor. Yukarıdaki uyarı hâlâ çıkmaya devam ediyor. Bu uyarı nasıl kaldırılır diye araştırdım ve buldum. Sizinle de paylaşmak istedim. Kayıt defterinden yapıyoruz:
Adres kısayolu:
Her indirme sonrası indirilen dosyayı tarıyor ve %90 ihtimalle yukarıdaki uyarıyı veriyor. Sakla demeniz gerekiyor, aksi hâlde indirilenler kısmında dosya gözükmüyor. Her indirme işleminde 2-3 saniye bununla vakit kaybetmek hiç hoş değil. Tarayıcının ayarlarından "Microsoft Defender SmartScreen" yahut "İstenmeyebilecek uygulamaları engelle" gibi seçenekleri kapatmanız işe yaramıyor. Yukarıdaki uyarı hâlâ çıkmaya devam ediyor. Bu uyarı nasıl kaldırılır diye araştırdım ve buldum. Sizinle de paylaşmak istedim. Kayıt defterinden yapıyoruz:
- Başlat kısmına "regedit" yazın ve yönetici olarak açın.
- “Bilgisayar” kısmına sağ tıklayıp genişletin.
- “HKEY_LOCAL_MACHINE” kısmına sağ tıklayıp genişletin.
- “SOFTWARE” kısmına sağ tıklayıp genişletin.
- “Policies” kısmına sağ tıklayıp genişletin.
- “Microsoft” kısmına sağ tıklayıp genişletin.
- “Edge” kısmına sağ tıklayıp genişletin. Eğer klasör yoksa oluşturun:
“Microsoft” kısmına sağ tıklayıp Yeni --> Anahtar --> “Edge” olarak adlandır
- Edge klasörünün altındaki “ExemptDomainFileTypePairsFromFileTypeDownloadWarnings” klasörüne tıklayın. Eğer klasör yoksa oluşturun:
“Edge ” kısmına sağ tıklayıp Yeni --> Anahtar --> “ExemptDomainFileTypePairsFromFileTypeDownloadWarnings” olarak adlandır
- “ExemptDomainFileTypePairsFromFileTypeDownloadWarnings” klasörünün içindeyken boş bir kısma sağ tıklayın ve:
Yeni --> Dize Değeri --> “1” olarak adlandır
- “1”e çift tıklayın ve açılan pencerede değer verisine şunu yazın:
{"domains": ["*"], "file_extension": "exe"}
- Edge'yi kapatıp yeniden açın.
Adres kısayolu:
Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge\ExemptDomainFileTypePairsFromFileTypeDownloadWarnings